Beny23 Napisano 27 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2015 Firma Andres Sendra rozpoczęła działalność w 1913 roku w hiszpańskiej Almansie. Wnuk założyciela Javier Sendra, doprowadził firmę dziadka do świetności i ostatnio skupia się na patynacji co nadaje ich butom oryginalności. Firma z ponad 100-letnią historią dzięki patynacji stała się popularna na świecie i sprzedają swoje buty globalnie także z wysyłką do Polski. Z uwagi na Black Friday wszystkie buty od Andres Sendra są przecenione o 15%. Moim zdaniem to wspaniała okazja żeby nabyć buty z ciekawą patynacją. Sam rozważam zakup pary patynowanej tylko nadal rozmyślam nad kolorem który mnie najbardziej interesuje. Buty tej klasy bardzo rzadko są przeceniane więc myślę że jest to dobra okazja na nabycie nietuzinkowej pary. Cena większości par jest bardzo przystępna i poniżej $300. Poniższe zdjęcia pochodzą z Instagram’a Andres Sendra. http://www.andres-sendra.com/int_en/ http://images.tapatalk-cdn.com/15/11/27/880285541014925b924107ac19fefe70.jpg http://images.tapatalk-cdn.com/15/11/27/583b9d159d56f4724b97e1c4e0016b4c.jpg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proki1971 Napisano 27 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2015 Przejrzalem ich stronę. Kilka fajnych modeli , ktore z chęcią bym nosił . No a te patynowane rewelacja. Możność zasięgnąć inspiracji do projetu GMTO Yanko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2015 Beny23: Co masz na myśli pisząc "buty tej klasy"? Na jakiej półce jakościowej byś je ustawił? Cenowo są na poziomie Yanko, czy Meermin Linea Maestro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 27 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2015 Zgadzam się ale nie widziałem jeszcze nigdy 15% off u Yanko czy Meerminów. Kolory patynacji mają dużo ciekawsze od Yanko z tego co śledzę. Jakość skóry bardzo podobna bo wszystkie hiszpańskie manufaktury zaopatrują się w tych samych garbarniach. Dlatego cena podobna. Moim zdaniem Andres Sendra ma dużo bardziej fashion forward modele. Kopyta podobają mi się bardziej od Yanko i Merrminów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenkt Napisano 27 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2015 Yanki akurat często są '15 off' a nawet 25 (chociażby w ten weekend jest 20% zniżki). IMO kopyta ASS nie zachwycają a patynacje są nudne i powtarzalne (obserwuje ich instagram od dłuższego czasu) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 27 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2015 patynacje są nudne i powtarzalne Aż tak wiele możliwości to nie ma, Arsen pewnie więcej może o tym napisać, ale jest kilka tylko metod patynowania, więc liczba możliwych kombinacji (metoda, szerokość pędzla, gąbki, materiału itd oraz koloru) jest ograniczona. Stwierdzenie że ich patynacje są nudne jest znaczną przesadą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 27 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2015 Według mnie te buty są bardzo ładnie pomalowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 27 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2015 @Shenkt pokaż nam zdjęcie choć jednej pary Yanko pomalowanej chociaż w przybliżeniu w takim detalu jak Andres Sendra. Patynacja zależy od artysty którego zatrudniają. Gaziano & Girling ostatnio też zatrudnili patyniarza który robi piękne buty. Corthay ma patyniarza który wytwarza dzieła sztuki. Moim zdaniem Andres Sendra może spokojnie konkurować przynajmniej w części patynowanej z wyżej wymienionymi które posiadam. Co do jakości buta to nie wiem jeszcze bo nie miałem ich na stopach i nie mogę ich nigdzie w USA znaleść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shenkt Napisano 28 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 28 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 Rozumiem że to że dopiero będzie wysyp dowodzi że Yanko ma dużo większy wybór patynacji... Btw nie mam pojęcia o ofercie Yanko od patine.pl bo jeżeli kupowałbym Yanko to z ich właściwej strony od producenta. Te buty są świetnie pomalowane i efekt jest bardzo ciekawy, ale osobiście kolor mi się nie podoba bo cieżko byłoby mi znaleźć zestaw do którego by pasowały. Może po prostu mam za mało seledynowego w szafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arsen Napisano 28 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 AS jest bardzo ciekawą firmą, nie znam innej firmy która sprzedaje obuwie patynowane na taką szeroką skalę, naprawdę czapki z głów za poprowadzenie udanego biznesu. Zupełnie bez sensu jest jednak porównywać dosyć spore przedsiębiorstwo które wypuszcza gotowe obuwie już spatynowane AS do Yanko, które sprzedaje tylko gotowe obuwie, przeznaczone do patynowania. Patynę na Yanko może wykonać sobie każdy, kto ma jakiekolwiek zacięcie do precyzji, posiada poczucie estetyki i najważniejsze, lubi obuwie. Osobiście patynę wykonuje stosunkowo krótko, ale do każdej realizacji mocno się przykładam rozwijając swój warsztat, co mam nadzieję będzie procentować na przyszłość. Zwłaszcza że teraz będę miał bardzo dużo realizacji po wspólnym programie GMTO z kolegami z Patine.pl, pojawi się nawet camo dla kolegi @Krzysiek_W @Beny23 zapytałeś kolegę o przykłady i dostałeś, kolor nie musi Tobie odpowiadać, realizacje wykonuje w końcu na życzenie klienta końcowego. Tu jest zasadnicza różnica między AS a moją osobą. Staram się przelewać na buty każdy pomysł klienta, oczywiście w ramach rozsądku. Czasem mogę dodać coś od siebie jak mam wolną rękę, wtedy najczęściej mogę zaszaleć. Oczywiście sam podziwiam warsztat Mr. patina (człowiek który u nich się podpisuje na pracach). Co do porównania samych butów, znam tylko jednego forumowicza @blueloafers który posiada jedną parę AS. Kiedy z nim rozmawiałem plasował to obuwie jednak niżej niż Yanko. Nie wiem czy zmienił zdanie po dłuższym użytkowaniu. @Beny23, może poniższe kolory bardziej trafią w Twój gust 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 28 Listopad 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 Obie pary przepiękne. Nie znalazłem jeszcze dobrego porównania Yanko do AS w sieci i ciekaw jestem różnicy w jakości obuwia. Spojrzałem na więcej zdjęć seledynowej pary i w lepszym świetle przebija się więcej zieleni co potęguje wrażenia wzrokowe. Naprawdę świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 28 Listopad 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Listopad 2015 Buty wyglądają bardzo ładnie. Patyna faktycznie powtarzalna, ale wynik jest imponujący i cena bardzo atrakcyjna. Ciekaw jestem porównania jakości butów. Szczególnie podoba mi się patyna oksfordów w bagnistą zieleń. Yanko w kooperacji z Arsenem mają tą przewagę, że Arsena mamy pod ręką, a on niezwykle serio bierze pod uwagę życzenia klientów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 27 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2016 Dzisiaj na IG mignelo mi to zdjęcie, patyna robi robotę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 1 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2016 W piątek w Sztokholmie (salon Mano, ul Riddargatan 16), miałem okazję pooglądać sporo modeli Andres Sendra, także te patynowane. Buty wyglądają nie najgorzej. Trochę obaw wzbudza mocno wytaliowany glanek który nie jest przeszywany ze względu na taliowanie (dobrze to widać z profilu). Tak jak pisałem buty prezentują się nieźle, choć jak się przyjrzeć to mają sporo niedoróbek przy łączeniu cholewki z pasem (ślady kleju, wosku, łączenie pasa). Ceny są dosyć atrakcyjne, czyli poziom Yanko, patynowane trochę więcej, za to można wybrać dokładnie jak mają być spatynowane a oczekiwanie to kilka tygodni, czyli dosyć szybko. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi