saphir.pl Napisano 30 Lipiec 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2014 Uwierz, że ma to sens Na przykład pewna Pani kupiła kilka, różnego rodzaju produktów, zmieszała je ze sobą i wymalowała sobie dość kosztowny wypoczynek skórzany ... Gdyby nawet popełniła błąd (mieszając różne produkty), a zastosowała się do wskazówki (próba na skrawku), przekonałaby się, że efekt jest tragiczny i nie ma sensu psuć sobie mebli ... a tak najpierw zepsuła, później przeczytała, później dopytała i się załamała ... na szczęście finalnie udało się sytuację uratować, ale lekko nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serwacy Napisano 30 Lipiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Lipiec 2014 Bardzo dziękuje. Pozostaje tylko zamówić produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 3 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Sierpień 2014 Czy do zadbania o klasyczne żeglarki Timberlanda, brązowa skóra, wystarczy mydło regnerujące Avel i balsam ochronny Saphir? Lepiej użyć brązowego czy bezbarwnego - wolałbym nie ufarbować szwów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 4 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2014 Ja swoje szwy w Timberlandach ufarbowałem podczas kremowania. Początkowo nie wyglądało to dobrze, ale dość szybko wróciło do normy tj. jasnych szwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hunter Napisano 7 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2014 Co polecacie do białych - skórzanych butów, aby skóra zachowała "zdrowy wygląd"? Czym czyścić i konserwować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 7 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Sierpień 2014 http://multirenowacja.pl/pasta-do-butow-super-white-75ml-biala-mocno-kryjaca.html + bezbarwny (biały?) krem do obuwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 8 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2014 Do skór gładkich naturalnych i syntetycznych oraz do tekstyliów. Kurcze środek do wszystkiego. Zawsze myślałem, że do syntetyków i skór naturalnych stosuje się zupełnie inne środki (o tekstyliach nie wspominając). Czy to przy syntetykach (mam takie czerwono-białe buty do biegania) pokryje też rysy/obicia/zadrapania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzps Napisano 8 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2014 Ale co jakiś czas (raz na 2-3 m-ce) warto odżywić http://multirenowacja.pl/gel-cream-tarrago-50ml-delikatny-zel-do-skor.html "dla zdrowego wyglądu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 8 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2014 Kurcze środek do wszystkiego. Zawsze myślałem, że do syntetyków i skór naturalnych stosuje się zupełnie inne środki (o tekstyliach nie wspominając). Czy to przy syntetykach (mam takie czerwono-białe buty do biegania) pokryje też rysy/obicia/zadrapania? Stosuję podobny produkt (firmy Coccine, pewnie podobne) na białe gumowe podeszwy w butach żeglarskich. W związku z tym można powiedzieć, że nadaje się nie tylko do skóry. Ta pasta którą ja mam, ma trochę "lepką" konsystencję, zupełnie inna od np. kremu do skóry licowej. Pewnie dlatego dobrze kryje inne materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 8 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Sierpień 2014 Tu nie jest wymagany wysoki połysk, więc ja bym je - po wyczyszczeniu i potraktowaniu wspomnianymi wyżej specyfikami - jeszcze pociągnął nanoprotectorem. Może ułatwić późniejsze dbanie o obuwie. A coś mi się wydaje, że dbanie o białe obuwie to będzie pain Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hunter Napisano 10 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2014 Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Proszę jeszcze o poradę odnośnie wstępnego czyszczenia z większych zabrudzeń np trawy. Gąbka + mydło? Dodam, że to niskiej jakości skóra -bardzo cieniutka, ze skłonnością do pękania i przetarć. Mimo wszystko podoba mi się ich fason i postaram się o nie powalczyć aby posłużyły jeszcze trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beere Napisano 10 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2014 Gąbka, mydło do skór, jak najmniej je moczyć. Ja bym użył nano protektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
x5c Napisano 10 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2014 Czy możliwe jest usunięcie pasty do skóry licowej z nubuku? Czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorzps Napisano 10 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Sierpień 2014 Możesz wrzucić zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 11 Sierpień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2014 Czy możliwe jest usunięcie pasty do skóry licowej z nubuku? Czym? Zobacz tu: http://www.wbutach.pl/topic/1391-jak-uratowac-nubuk-potraktowany-pasta-do-licowki/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 16 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2014 Wiem, że pytanie trochę rozmija się z duchem forum, ale muszę w końcu gruntownie odświeżyć swoje sportowe, treningowe buty (o to ten model http://www.kixpress.com/kixpressebay/images/products/nk395857107/02.jpg) i potrzebuje porady . Normalnie wrzucam buty tego typu do worka na pranie i piorę w pralce, ale te mają spore fragmenty wykonane z białej, naturalnej skóry. Czy mimo to można je wyprać w pralce? A jeżeli nie to jak je gruntownie odświeżyć i zdezynfekować (środek jest materiałowy, wkładka niewyjmowalna)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 16 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2014 Ja, tego typu buty (nie takie konkretne) piorę w pralce od wielu lat i jest ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 17 Sierpień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2014 Do czyszczenia zarówno cholewki, jak i wnętrza polecam Shampoo Tarrago lub Universal Cleaner - można nimi skutecznie czyścić niemal wszystko. Do regeneracji koloru - Super White Tarrago. Nie jestem zwolennikiem prania butów, na których choć trochę nam zależy. Takie gruntowne przemoczenie z czasem nawet syntetyki może doprowadzić do ruiny Ale jeżeli już, to w delikatnych płynach do prania i najlepiej ręcznie. Jak pralka to uwaga na temperaturę. Chłopaki od Kicksów chwalą sobie ten żel do prania - Sport Super Gel Tarrago. Świetnie odświeża i bardzo przyjemnie pachnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 17 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2014 Czy jeśli zahaczyłem pommadierem w kolorze innym niż czarny o obcas podczas smarowania buta (prawie mi wypadł z rąk), to mogę to ściągnąć renomatem? Czy próbować po prostu gąbką z wodą? Nie chcę niczego uszkodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 17 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2014 Dzięki wszystkim za porady Lathlaer - ja bym spróbował najpierw tą wilgotną gąbką. Renomat nie powinien zaszkodzić, ale po co od razu wytaczać ciężkie działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 17 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2014 To mi się skojarzyło - Renomat: http://i2.pinger.pl/pgr477/67da97d1002379bb532efa69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saphir.pl Napisano 17 Sierpień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2014 haha Ja również w podobnych przypadkach zaczynam od delikatniejszych sposobów, a kończę na destrukcji -na sucho -wilgotna szmatka -delikatny Cleaner typu Universal Cleaner Tarrago lub Shampoo Tarrago -Renomat -Decapant Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szewc24 Napisano 17 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2014 Ważne z czego jest obcas wykonany i jak wykończony. Ja stawiałbym w pierwszej kolejności na wilgotną szmatkę z lekką domieszką mydła/żelu do czyszczenia, lub jak napisał Saphir lekki cleaner. Decapant, to rzeczywiście już raczej destrukcja i ostateczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcines Napisano 31 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2014 Jakich kosmetyków można używać do pielęgnacji skóry black polished? (czarne oxfordy Barker) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lathlaer Napisano 31 Sierpień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2014 Zakładam, że to podobne/to samo co skóry lakierowane/szlifowane? http://www.multirenowacja.pl/category/skory-lakierowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi