+Immune+ Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Kolega napisał wyraźnie, że wzorował się na zestawach z S. Partenopea co moim zdaniem jeżeli chodzi o połączenie koszuli i marynarki udało mu się w zadowalającym stopniu. Jeżeli tamtym stylizacjom odjęlibyśmy krawat i kamizelkę to wyglądałoby to tak samo źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Jeżeli tamtym stylizacjom odjęlibyśmy krawat i kamizelkę to wyglądałoby to tak samo źle. Latwiej chyba bedzie poczekac na dobor krawata i kamizelki i ocene czy wyglada to tak samo dobrze. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Jeżeli tamtym stylizacjom odjęlibyśmy krawat i kamizelkę to wyglądałoby to tak samo źle. Zgadzam się. To co dodatkowo działa na korzyść zestawów SP (a zabrakło tego w zestawie zaprezentowanym przez saint benji) to specyficzny krój marynarki (bardzo wysoko kozerka, szerokie klapy, bardzo lekka konstrukcja). Poza brakiem dodatków właśnie różnice w kroju spowodowały że zaprezentowany zestaw jest IMHO mało udany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 marynarka: Zaremba Kamiński koszula: McNeal spodnie: Kazimierz Mystkowski buty: C&J Więcej na blogu Blog nie działa, więc piszę w oparciu o filmik. Bardzo dużo koszuli widać pod guzikiem marynarki - jak dla mnie to dość odważny styl, ale pewnie taki efekt chciałeś tą marynarką uzyskać (znając Twoją dbałość o szczegóły, nie wierzę w przypadek). Ciekawe, jak by ta marynarka wyglądała z koszulą w spodniach. Chyba wówczas widać by było dodatkowo jeszcze klamrę od paska, co nie zawsze jest korzystne, i dlatego ta koszula jest na wierzchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 marynarka: Zaremba Kamiński koszula: McNeal spodnie: Kazimierz Mystkowski buty: C&J Więcej na blogu Blog nie działa, więc piszę w oparciu o filmik. Bardzo dużo koszuli widać pod guzikiem marynarki - jak dla mnie to dość odważny styl, ale pewnie taki efekt chciałeś tą marynarką uzyskać (znając Twoją dbałość o szczegóły, nie wierzę w przypadek). Ciekawe, jak by ta marynarka wyglądała z koszulą w spodniach. Chyba wówczas widać by było dodatkowo jeszcze klamrę od paska, co nie zawsze jest korzystne, i dlatego ta koszula jest na wierzchu? Z koszulą w spodniach też będę "ekperymentował" Blogger dalej szwankuje i nie wyświetla ostatniego postu więc wrzucam zdjęcia tu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Co to za model Ray Banów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 @macaroni Mam pytanie z nieco innej beczki: czy mógłbyś zdradzić jakim aparatem/obiektywem była robiona ta sesja? Plastyka obrazu bardzo mi się podoba i zastanawia mnie czy to nie Leica M9/M8. Żeby nie było całkiem off-topicowo dorzucę swój głos, że z koszulą na wierzchu wygląda co prawda nieźle, ale i tak lepiej wyglądałoby z wpuszczoną w spodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Spowodowaliście, że okolice Zapiecka na Mokotowskiej wyglądają na Neapol:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 @macaroni Mam pytanie z nieco innej beczki: czy mógłbyś zdradzić jakim aparatem/obiektywem była robiona ta sesja? Plastyka obrazu bardzo mi się podoba i zastanawia mnie czy to nie Leica M9/M8. Żeby nie było całkiem off-topicowo dorzucę swój głos, że z koszulą na wierzchu wygląda co prawda nieźle, ale i tak lepiej wyglądałoby z wpuszczoną w spodnie. Z tego co pamiętam Andrzej używa Canona D5 ze sztywną optyką. Te zdjęcia jak sądzę robione były obiektywem 50mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Panowie jakoś delikatnie z ojcem założycielem się obchodzicie. Pamiętam jak mnie forumowicze "zjedli żywcem" w październiku zeszłego roku za sugestię, że koszula na wierzchu też może być elegancka na nieformalne okazje. W ramach retrospekcji viewtopic.php?f=1&t=282 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zinkar Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 W tym zestawie mi się nie podoba koszula na wierzchu, ale bardziej niż na to zwracam uwagę na te piękne zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Panowie jakoś delikatnie z ojcem założycielem się obchodzicie. Pamiętam jak mnie forumowicze "zjedli żywcem" w październiku zeszłego roku za sugestię, że koszula na wierzchu też może być elegancka na nieformalne okazje. W ramach retrospekcji viewtopic.php?f=1&t=282 Zaki, to zupełnie proste. Każdy kto będzie krytykował wyleci z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Wygląda na "stałkę" 50mm z bardzo szeroko odsłoniętą przesłoną na pełnoklatkowym body Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Ja nigdy nie komentuję strojów tutaj pokazywanych w kategoriach dobrze/źle tylko podoba mi się/nie podoba przy czym jak mi się nie podoba to nie komentuję zazwyczaj. Akurat ten zestaw bardzo mi się nie podoba i to nie tylko ze względu na wyciągniętą na wierzch koszulę, ale i spodnie oraz buty. W każdym razie to miał na sobie Macaroni, pokazał nam to na forum i to jest najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 ..., ale i spodnie Ale nie napisałeś co Ci się w nich niepodoba. Szerokość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Ponowię pytanie o model okularów, bo widzę, że zanikło. Jaki to model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Ja nigdy nie komentuję strojów tutaj pokazywanych w kategoriach dobrze/źle tylko podoba mi się/nie podoba przy czym jak mi się nie podoba to nie komentuję zazwyczaj. Akurat ten zestaw bardzo mi się nie podoba i to nie tylko ze względu na wyciągniętą na wierzch koszulę, ale i spodnie oraz buty. W każdym razie to miał na sobie Macaroni, pokazał nam to na forum i to jest najważniejsze. uhhh. Twoja pozycja moderatora wisi na włosku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 ..., ale i spodnie Ale nie napisałeś co Ci się w nich niepodoba. Szerokość? Nie wiem czy to jest moleskin czy twill lub jakaś inna odmiana bawełny, ale dziwnie się marszczy i układa, a same spodnie moim zdaniem są bardzo słabo dopasowane jak na standardy zamówień Wojtka u Mystkowskiego. Nie miałbym im nic do zarzucenia, ale gdyby były to spodnie ze sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb_1 Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 @macaroni Mam pytanie z nieco innej beczki: czy mógłbyś zdradzić jakim aparatem/obiektywem była robiona ta sesja? Plastyka obrazu bardzo mi się podoba i zastanawia mnie czy to nie Leica M9/M8. Ha, mityczna plastyka. Dla uściślenia - plastyka to: Mega wienieta + mega spadek ostrości na brzegach + (opcjonalnie) spora aberracja chromatyczna na brzegach Przepraszam - nie mogłem się powstrzymać. Odnośnie zestawu Macaroni'ego: 1. Spodnie - kolor, szerokość, brak zaszewek - TAK ; długość (szczególnie przy tej szerokości manszetu) - tradycyjnie nie 2. Buty - TAK 3. Marynarka - OK, choć jest do tych spodni zbyt formalna i rzeczywiście za ciemna. 4. Koszula na wierzchu - NIE 5. Poszetka do tego zestawu - NIE 6. RayBan'y zwisające z brusztaszy - wielkie NIE Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 @macaroni Mam pytanie z nieco innej beczki: czy mógłbyś zdradzić jakim aparatem/obiektywem była robiona ta sesja? Plastyka obrazu bardzo mi się podoba i zastanawia mnie czy to nie Leica M9/M8. Ha, mityczna plastyka. Dla uściślenia - plastyka to: Mega wienieta + mega spadek ostrości na brzegach + (opcjonalnie) spora aberracja chromatyczna na brzegach Przepraszam - nie mogłem się powstrzymać. Odnośnie zestawu Macaroni'ego: 1. Spodnie - kolor, szerokość, brak zaszewek - TAK ; długość (szczególnie przy tej szerokości manszetu) - tradycyjnie Pozdr. Sugerowałbyś krótsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luciano Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Macaroni; jaki jest koszt takich spodni? Chodzi mi od ilu do ilu. Pytam bo mam swoje preferencje co do fasonu spodni, a takie bardzo trudno mi dostać na naszym rynku i chce wiedzieć czy wydawanie np. 400 czy 500 zł na spodnie ze sklepu ma sens czy lepiej je sobie uszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 U kruszewskiego szycie kosztuje 200 zł. U Mystkowskiego już 400. Materiał (bawełna Draper's) to koszt około 200 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qb_1 Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Sugerowałbym 2cm dłuższe. Zupełnie nie podoba mi się ta moda, na aż tak krótkie spodnie. Wg mnie to wygląda niedobrze szczególnie kiedy właściciel spodni siedzi i manszety wędrują do góry, odsłaniając pół, albo całą łydkę. W Twoim przypadku przynajmniej można mieć pewność, że skarpetki będą dobrze dobrane i dobre jakościowo, ale nie u każdego tak jest. Zaznaczam też, że to kwestia mojego gustu i niechęć do tak krótkich spodni jest subiektywna. Na marginesie - wszystkie spodnie od KM, które pokazywałeś i tu, i na blogu, są świetnie skrojone (długość, i szerokość nogawki na dole to już kwestia, którą sam ustalasz i nie mnie je oceniać, chodzi raczej o pas, brak zaszewek, to jak się układają na wysokości ud itd.). Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macaroni Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 Sugerowałbym 2cm dłuższe. Zupełnie nie podoba mi się ta moda, na aż tak krótkie spodnie. Wg mnie to wygląda niedobrze szczególnie kiedy właściciel spodni siedzi i manszety wędrują do góry, odsłaniając pół, albo całą łydkę. W Twoim przypadku przynajmniej można mieć pewność, że skarpetki będą dobrze dobrane i dobre jakościowo, ale nie u każdego tak jest. Zaznaczam też, że to kwestia mojego gustu i niechęć do tak krótkich spodni jest subiektywna. Pozdr. Tu rzeczywiście mamy inny gust. Biorę pod uwagę skrócenie ich jeszcze o jeden cm. Zamówiłem już kolejne chinosy u K. M. Będą węższe (18 cm). Chcę spróbować jak to wyjdzie. Oczywiście, jeśli szerokość się nie sprawdzi będę je poszerzał. Będą zriobione z grubszej (sztywniejszej) bawełny, będą się więc inaczej układać. Na pewno będą też krótsze od tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stachu Napisano 13 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Maj 2011 W Twoim przypadku przynajmniej można mieć pewność, że skarpetki będą dobrze dobrane i dobre jakościowo, ale nie u każdego tak jest. U kogo tak nie jest można mieć pewność co do obfitości materiału w okolicach kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi