dsc Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Co do głosów, że to tych spodni bardziej pasują buty brązowe - cóż kilkakrotnie próbowałem i wygląda to bardzo średnio. Tutaj przykład takiego zestawienia z innego wątku (4 zdjęcie we wpisie Filipa): Nie wyglada zle, ale cos sie gryzie, na odleglosc i w oparciu o zdjecia trudno powiedziec, oczywiscie Ty masz przewage, ze widzisz wszystko live, wiec nie ma co sie spierac:) W przypadku Filipa gora zestawienia byla zupelnie inna, raczej w odcieniach brazu, a u Ciebie jest duzo granatu + fiolet, moze stad sredni efekt? Ciekawe, bo w glowie automatycznie lacze ten kolor spodni z brazem i wydaje sie to dosc naturalne, ale moze jednak czern nie jest zlym wyborem. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 W przypadku Filipa gora zestawienia byla zupelnie inna, raczej w odcieniach brazu, a u Ciebie jest duzo granatu + fiolet, moze stad sredni efekt? Ciekawe, bo w glowie automatycznie lacze ten kolor spodni z brazem i wydaje sie to dosc naturalne, ale moze jednak czern nie jest zlym wyborem.Zdjęcie w poście Filipa to również ja - w dodatku są to te same spodnie. Marynarka natomiast jest ta sama co tutaj viewtopic.php?f=1&t=4&start=1320 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 #Gccg, nie doczytałem. Mimo to sparafrazuje swoją ostatnią wypowiedź i napiszę tak - znam osobiście kilku forumowiczów, którzy w robocze dni tygodnia zakładają do pracy pełny garnitur, chociaż nie jest to od nich wymagane. Takich, którzy w weekendy się tak noszą moim zdaniem również nie zabraknie. Co do głosów, że to tych spodni bardziej pasują buty brązowe - cóż kilkakrotnie próbowałem i wygląda to bardzo średnio. Tutaj przykład takiego zestawienia z innego wątku (4 zdjęcie we wpisie Filipa): http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f ... ashionable Sprobuj ciemnobrazowych (beda wygladac swietnie!) Dark Brown Antique Calf a la C&J Lowndes http://plal.com/main/index.php?page=cro ... monk-shoes i C&J Savile http://plal.com/main/index.php?page=cro ... -handgrade albo Brown Calf a la Loake Blackfriars Brown http://www.herringshoes.co.uk/product-i ... ur_id=1423 Ten kolor skory na zdjeciu to chyba (o ile moge to widziec na zdjeciu) Chestnut Burnished Calf (czy cos w tym stylu). Na mnie tez nie robia wrazenia w kombinacji z musztardowym kolorem. Ciemnobrazowy wyglada najlepiej w podobnych kombinacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Zestaw ok. 1600 zł: marynarka Zara spodnie H&M koszula Loding krawat Stenströms buty Vistula rękawiczki H&M szalik M&S poszetka Fraternity pasek Ochnik teczka, parasol SH Tego samego koloru są podszewka krawata, poszetka, wewnętrzna strona kołnierza (co widać na zdjęciu nr 3) oraz wewnętrzna strona mankietów koszuli, guziki koszuli oraz parasol. Podkolanówki (niewidoczne) są w kolorze charcoal grey. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Zestaw ok. 1600 zł: marynarka Zara spodnie H&M koszula Loding krawat Stenströms buty Vistula rękawiczki H&M szalik M&S poszetka Fraternity pasek Ochnik teczka, parasol SH Tego samego koloru są podszewka krawata, poszetka, wewnętrzna strona kołnierza (co widać na zdjęciu nr 3) oraz wewnętrzna strona mankietów koszuli, guziki koszuli oraz parasol. Podkolanówki (niewidoczne) są w kolorze charcoal grey. Zestaw ok. Buty wygladaja dobrze, az musialem sprawdzic kto je zrobil. Widocznie Vistula nie robi tylko potworkow w horrendalnych cenach - chyba, ze zblizenie pokaze cos innego Rękawiczki nie w moim stylu. Ps. Krawat chyba sie troche rozwiazał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Ładny, stonowany zestaw - podoba mi się. Ciesze się, że zacząłeś publikować zdjęcia swoich stylizacji na forum, bo ostatnio był trochę mniejszy ruch . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falk Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Bardzo mi się podoba. Na tyle, na ile moge powiedzieć, świetna koordynacja kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Zestaw ok. 1600 zł: marynarka Zara spodnie H&M koszula Loding krawat Stenströms buty Vistula rękawiczki H&M szalik M&S poszetka Fraternity pasek Ochnik teczka, parasol SH Tego samego koloru są podszewka krawata, poszetka, wewnętrzna strona kołnierza (co widać na zdjęciu nr 3) oraz wewnętrzna strona mankietów koszuli, guziki koszuli oraz parasol. Podkolanówki (niewidoczne) są w kolorze charcoal grey. Twoja kombinacja bardzo mi sie podoba! z wyjatkiem rekawiczek. Wez czarne, skorzane rekawiczki i ubierz czarne skorzane oxfordy (cap toe) ... a bedzie Super! Widzac Twe zdjecie w tych czarnych, maskujacych okularach; posrod kamuflazu roslinnego a do tego rekawiczki niby ochronne (do przycinania czegos) a jednak nie calkowicie ... z budynkiem w oddali (w ktorym znaleziono zwloki starszego zamoznego ekscentryka ) ... mialem tylko jedno skojarzenie ... "Mokra robote" nalezy wykonywac rowniez stylowo i z klasa! Pytanie: powiedz prosze, co to jest "SH"??? - S&H kojarzy mi sie jedynie z Shipton & Heneage ... ale oni buty sprzedaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Z kolorami, a szczególnie wzorami, trochę boję się eksperymentować, więc liczę tutaj na Was w kwestii oceny Buty to moje woły robocze, naprawdę wygodne i całkiem wyględne, kupiłem na wyprzedaży. Zamiesczę zbliżenia niedługo, to ocenicie jakość skóry - chyba taka średnia. Krawat nie poluzował się, wiązałem na wzór tego pana z SF: (może trochę przesadziłem z tą drugą wystającą pętelką?) 1. 2. SH - second hand Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Wezel wyglada na Four in Hand z dodatkowo dolozona poprzeczka, tzn. podwojnie przerzucona petelka. Warto jednak aby w miare mozliwosci na siebie zachodzily, lub aby wewnetrzna tylko minimalnie wystawala spod zewnetrznej. W przeciwnym wypadku wyglada to niechlujnie i stwarza wrazenia "poluznionego" wezla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Pierwszy zestaw FANTASTYCZNY, ale - za krótki rękaw marynarki, - marynarka krótka, aczkolwiek w talii wygląda idealnie - nie chce się wierzyć, że z sieciówki! - krawat jakoś dziwnie zawiązany - SF?:/ PS Rękawiczki w tym zestawie mocno zwróciły moją uwagę, nie wiem dlaczego (Karl Lagerfeld style?)? PS2 Fajna czupryna Zestaw drugi: bezpieczny biznes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paul Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Moze to kwestia wykonania zdjecia ale ,ale na zdjeciu pierwszym : marynarka wyglaga na troche przyciasna,rekawy sa albo za krótkie albo moze sa tak podciagniete,badz masz rekawy koszuli za długie.spodnie oki,buty tez.Nie takie okualry słoneczne do Twojego profilu twarzy..ogólnie góra wyglada na za ciasna/za duzo wystaje kołnierz od koszuli ponad kołnierz marynarki/.Byc moze jest to kwesia wykonania zdjecia.Aha krawat przytłacza,powinien byc węższy,ale ogólnie oki.to takie szczegóły. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 zestaw drugi to chyba jakiś gość ze style forum. krajobraz pierwszego zestawu to Piemont, drugiego Montreux, nad Jeziorem Genewskim. ode mnie 2 zestawy bardzo do siebie podobne. bardzo przepraszam za miny/pozycje, absolutnie nie pozowałem do tych zdjęć. mają one jedynie charakter informacyjny, nie zamierzały nikogo obrazić. wszelkie podobieństwo do postaci prawdziwych, a tym bardziej fikcyjnych jest przypadkowe, bla, bla, bla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Straszliwe buty i spodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 wszystkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 buty jak dla mnie wszystkie, spodnie pierwsze na 100%, drugie słabo widzę - światło. Marynarki fajne, zwłaszcza ta druga, z tego co widać, ale widać niewiele. Bardzo fajnie wyglądają marynarki klubowe, ale bardziej widziałbym do tego zwyczajne chinosy w dowolnym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 nie, nie ma wpływu. ale uważam, że krajobrazy piękne, chociaż po przycięciu zdjęć słabo widoczne. koszula button down mi powoduje, że fular trochę głupio odstaje, a bez fulara faktycznie mogła być. tylko że to już pod koniec wyjazdu i jedna z ostatnich koszul pierwsze spodnie trochę workowate są, przyznaję, ale drugie świetnie na mnie leżą. co do pierwszych butów - to, jak paskudnie pasują do tego zestawu, zauważyłem dopiero dzisiaj, przy przeglądaniu zdjęć. drugie bardzo słabo widoczne na zdjęciach. A marynarka ta sama w obu zestawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 1. Marynarka faktycznie mogłaby mieć ciut dłuższe rękawy, taliowana jest jak na mnie idealnie. Że za krótka - też na to narzekam, to niestety charakterystycze dla sieciówek w moim rozmiarze 2. Koszula ma rękawy idealnej długości. 1+2= spotęgowany efekt przykrótkości 3. Koszula też ma celowo wysoki kołnierz (a guziki pod kołnierzem są dwa małe - to ta koszula http://www.loding.pl/Oferta,6.html:p=485 ). Może faktycznie zbyt wysoki do tej koszuli 4. O czuprynę dbam Mam naprawdę dobrą fryzjerkę Na tych zdjęciach włos zmierzwiony przez wiatr, a i tak fryzura się trzyma. 5. Ten "bezpieczny biznes" to nie ja... tylko cytat zdjęciowy ze style forum, żeby pokazać węzeł, na którym się wzorowałem. Chciałbym by kiedyś mnie było stać na taki "bezpieczny biznes"... +Immune+ co do węzła masz rację - tak go wiązałem. Wezmę Twoje uwagi pod uwagę Dzięki wszystkim serdeczne za komentarze! Nawet nie wiecie, jak bardzo są pomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Keep it rollin', świetny zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Zestaw ok. 1600 zł:... Rekawiczki moim zdaniem nie pasuja do reszty, sa zbyt grubasne, skorzane cienkie, delikatne, pasowalyby dobrze, te sa troche jak czapka pilotka do koszulki polo;) Zestawienie kolorystycznie moim zdaniem bardzo udane, sam poluje na knit w takim wlasnie kolorze brazu jak krawat ze zdjec, ale jak narazie nie wyszlo. Ogolnie zestawienie na duzy plus, marynarka faktycznie troche przykrotka, ale to OTR, wiec nie ma co wybrzydzac, trzeba sie cieszyc, ze wymiarami pasuje. Co do wiazania krawata 'na dwa razy' to rozumiem, ze chodzi o pogrubienie wezla? czy nie skraca to calego krawata tak, ze jest on zbyt krotki? Czlowieczyna z forum SF to autor tego dosc interesujacego bloga: http://mostexerent.tumblr.com/ Z czystej ciekawosci mozna spytac jakiego jestes wzrostu? strzelam, ze cos w okolicach 175cm - 180cm, tlumaczyloby to dosc niezle dopasowanie do ubran z wieszaka. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 @ proceleusmatyk Stylowo ubrany facet. Nawet w obliczu krytyki trzeba powiedziec, ze to jeden z najlepszych eleganckich zestawow w tym temacie. Do tego masz swietna figure to RTW. Czy moze byc tak, ze rekawy marynarki sa zbyt waskie, gniota sie i przez to skracaja? IMHO rekawiczki sa kompletnie niepotrzebne. Na zdjeciach wyglada, ze na dworze jest cieplo. W drugim zestawie swietne poszetki i doskonale je ukladasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Co Wy wszyscy z tym drugim zestawem - przecież to koleś ze style forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Haha no tak, sorry! W takim razie facet z SF wie jak sie bawic poszetka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Prawdę powiedziawszy chodziło o ten efekt wystającej drugiej pętelki, ale widzę, że nie spotkał się z aprobatą Krawat nie robi się wtedy za krótki, sięga końcem do sprzączki paska. Po prostu przed wiązaniem ustawiam dłuższy koniec krawata nieco dłuższy niż zwykle (u mnie działa zasada, że przy przewieszeniu krawata przez szyję dłuższy koniec nominalnie powinien sięgać do kolana). Mam 172 cm wzrostu, nogi mam krótkie, tułów proporcjonalnie większy. Na zdjęciach może tego nie widać, bo telefon z aparatem przeważnie ustawiam nisko (nie mam na razie zbytnio innej możliwości robienia zdjęć). No i chudzina ze mnie (60kg), choć umięśniona i zbita. Marynarki najlepiej pasują na mnie 44 taliowane, ale rzadko trafia się taki rozmiar - zresztą z proporcjami różnie bywa. Ta na zdjęciu to 46, a rękawy ma lekko przykrótkie (a propos, jak nazwiecie wzór tej mojej marynarki?). @4inHand Było dziś zimno, a po południo wiało i trochę padało, ale nie było bardzo zimno, więc nie brałem płaszcza. Rękawiczki się więc przydały. Ciekawiło mnie również, jak się będę czuł w marynarce i rękawiczkach, ale bez płaszcza - nigdy tak wcześniej nie chodziłem. I jeszcze jedno pytanie (nie tylko do Ciebie) - w niektórych marynarkach strasznie gną mi się rękawy w zgięciach. Czy to właśnie może być wina wąskich rękawów? PS Ten pan ze style forum (nick Phat Guido) potrafi się bawić nie tylko poszetkami. Zerknijcie tylko na te jego czekoladowe monki http://www.styleforum.net/showthread.ph ... 55&page=99 A propos, polecam ten wątek - ja go śledzę na bieżąco. Dla ambitnych można przeczytać cały - to raptem 200 stron Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Z jakiego materiału jest ta marynarka z Zary? Nigdy nie miałem problemu z marszczeniem się materiału na zgięciach łokci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi