Gość gccg Napisano 4 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2011 dzięki, ja jestem przyzwyczaiłem się do jednego producenta, a on zaleca kupowanie 1/2 rozmiaru większy kapelusz i faktycznie po jakimś czasie (dłuższym lub krótszym w zależności od intensywności użytkowania) rozmiar zmniejsza się a do tego czasu wkładam pod wewnętrzną skórę która jest wykończony kapelusz gazetę lub wkładkę z korka Miller hats tez to zaleca ...tzn ...rozmiar "zaokragla" sie w gore a nie w dol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 4 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2011 Trochę jesiennie, ale pogoda nie rozpieszcza w ostatnich dniach: Marynarka - St.Michael (second hand) Koszula - Banana Republic Spodnie - Gant Buty - Aldo Brue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 4 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2011 Trochę jesiennie, ale pogoda nie rozpieszcza w ostatnich dniach: [Marynarka - St.Michael (second hand) Koszula - Banana Republic Spodnie - Gant Buty - Aldo Brue Ladne polaczenie kolorow. Kombinacja zrobiona "z polotem"a jednoczesnie nadzwyczaj "klasyczna". Mnie sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 Abstrahując od powyższych zestawów - zastanawiające, jak wszyscy są uparci, aby zdjęcia robić z włożoną jedną ręką w spodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 Ładna kolorystyka. Teraz co mi się nie podoba: - rozpięta marynarka - trudno ocenić jej dopasowanie, ponadto wydaje mi się, że ma za krótkie rękawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 Zestaw poniżej na deszczową i chłodną, ale słoneczną pogodę Marynarka nie jest aż tak jasna, jak sugeruje pierwsze zdjęcie. Koszula jest granatowa, poszetka też, ale fakturę ma nieco bardziej błyszczącą. Spodnie są nieco jaśniejsze od płaszcza. płaszcz Christian Berg (marka Peek&Cloppenburg) marynarka H&M koszula Zara chinosy Zara buty Mack James (komuś znana firma? jak oceniacie te buty? i jak je technicznie nazwać? to prezent od teściowej in spe ) fular noname poszetka Fraternity (z Royal Collection) pasek Ochnik parasol noname w kolorze koszuli (niewidoczny) Zestaw za ok. 1000 zł (nielicząc butów, bo ceny nie znam). Niektóre elementy się już powtarzają, bo moja szafa nie jest zbyt wielka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 to są jakieś sztyblety chyba. może jodhpur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 @proceleusmatyk Te buty to chyba wariacja nt. oficerek. Nie rób zdjęć obok pojemników ze śmieciami! To zabija wszelką przyjemność oglądania zdjęć. Nawet na podwórku studni (tak wygląda Twój plan zdjęciowy) znajdzie się z pewnością lepsze tło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 Twoje buty są warte więcej niż cała reszta razem wzięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 Nie znosze takich historii z wyłogami - niestety H&M je uwielbia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 i jeszcze... Przepraszam, że odkopuje post jak archeolog ale chciałbym zapytać gdzie można kupić takie buty w tej kolorystyce. Przy okazji też pytanie : jak wysłać PW ? W profilach nie widzę takiej opcji, czy nowi użytkownicy mają zablokowaną taką możliwość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 Widzę, że zdjęcie nie dało się zacytować więc wklejam. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 Widzę, że zdjęcie nie dało się zacytować więc wklejam. [/url] Ponizej pewnej liczby postów PM jest zablokowany. Szukaj w Royal Collection (w zeszlym roku chyba tam je widzialem), TkMaxx, Tommym Hilfigerze - jesli chcesz sklep stacjonarny w PL. Jesli wchodza w gre zakupy internetowe to mozesz przejrzec - Asos, Sebago, Tods. Za chwile dostaniesz pewnie wiecej namiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 @proceleusmatyk Przede wszystkim na żadnym zdjęciu nie prezentujesz marynarki w pozie, po której można by poznać jej rozmiar i dopasowanie. Sama marynarka nie podoba mi się kolorystycznie i moim zdaniem nie pasuje do całego zestawu. Myślę też, że pomogłoby wybranie poszetki w innym kolorze. Nie mnie jednak - pomijając powyższe uwagi - całość wygląda w porządku. Buty wyglądają świetnie, ale mają ścięte czuby. Gdyby były zaokrąglone, to zrobiłbym chyba sobie ich ołtarzyk Na ostatni zdjęciu masz za mocno rozpiętą koszulę (jeden guzik za dużo). Łukasz PS Wielki plus za fular! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 Szukaj w Royal Collection (w zeszlym roku chyba tam je widzialem), TkMaxx, Tommym Hilfigerze - jesli chcesz sklep stacjonarny w PL. Dziękuję, muszę się tam wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 Szukaj w Royal Collection (w zeszlym roku chyba tam je widzialem), TkMaxx, Tommym Hilfigerze - jesli chcesz sklep stacjonarny w PL. Jeśli "Tommy", to musi kosztować pińcet. A żeby tak coś doradzić - oczywiście TkMaxx, boat shoes mieli tam ostatnio wysyp, w bardzo różnych kolorach (były m.in. czerwone, różowe też) i normalnych cenach - około 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_ Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 Potwierdzam - byłem wczoraj w czeladzkim TK MAxxie i faktycznie wysyp boat shoes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 aż się nie mogę doczekac 26 maja, kiedy to zostanie otwarty pierwszy krakowski TK Maxx. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eightwonder Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 pewnie sie tam spotkamy. zreszta, zapewne jak z polowa krakowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 Podobna kolorystyka: http://clarks.pl/products/mens/casual/quay-port------light-blue-lea Na amerykańskiej stronie Timberland można samemu zaprojektować sobie boaty, nie wiem tylko czy wysyłają do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 aż się nie mogę doczekac 26 maja, kiedy to zostanie otwarty pierwszy krakowski TK Maxx. Powiem Ci, ze warto byc pierwszego i drugiego dnia - bedzie pewnie kilka perełek w smiesznych cenach (jesli oczywiscie trafisz z rozmiarem). Byłem w Warszawie, nic nie oczekiwałem, a teraz do tej pory nie moge sobie wybaczyc ze nie kupiłem kilku marynarek z Harris Tweed'u za 200pln - wszystkie były fajne, a ja pomyslałem, ze jesli tak zaczeli, to pewnie beda sie czesciej pojawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 @ proceleusmatyk Tak: długosc spodni + podwiniete nogawki generalnie kolory fular buty plaszcz (choc tu wolalbym bardziej klasyczna wersje) Nie: lamowka na klapach <---okropne smietniki w tle w poszetke mozna wlozyc duzo wiecej finezji. Twoja zosala po prostu "umieszczona" i nie niesie ze soba zadnej finezji ------------------------ Kiedys ktos kogo opinie szanuje zwrocil mi uwage, ze do takiego prochowca nie nosi sie podobnie jasnych spodni tylko ciemne. Generalnie zgadzam sie z tym (choc wtedy mialem dokladnie takie samo zestawienie kolorow na sobie). Co myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 Zestaw poniżej na deszczową i chłodną, ale słoneczną pogodę Marynarka nie jest aż tak jasna, jak sugeruje pierwsze zdjęcie. Koszula jest granatowa, poszetka też, ale fakturę ma nieco bardziej błyszczącą. Spodnie są nieco jaśniejsze od płaszcza. płaszcz Christian Berg (marka Peek&Cloppenburg) marynarka H&M koszula Zara chinosy Zara buty Mack James (komuś znana firma? jak oceniacie te buty? i jak je technicznie nazwać? to prezent od teściowej in spe ) fular noname poszetka Fraternity (z Royal Collection) pasek Ochnik parasol noname w kolorze koszuli (niewidoczny) Zestaw za ok. 1000 zł (nielicząc butów, bo ceny nie znam). Niektóre elementy się już powtarzają, bo moja szafa nie jest zbyt wielka Calosc sprawia bardzo pozytywne, klasyczne wrazenie. Bardzo podoba mi sie Twokj plaszcz. Marynarka nie jest w moim stylu ... uwazam ja za zbyt krotka. Czy probowales do tego zestawu ubrac jasniejsza koszule? Buty to oczywiscie Jodhpur Boots. O firmie Mack James nigdy nie slyszalem. Poszukalem jej w internecie i okazuje sie, ze produkuje ona bardzo dobre i ladne buty. Firma jest portugalska ale w Portugalii ich buty sa chyba niezbyt latwo dostepne. Posiadaja oni swe sklepy firmowe w Belgii, Niemczech, Luksemburgu, Japonii i Francji. tutaj ich strona internetowa http://www.mackjames.com/ Czy Twoja "kandydatka na tesciowa" kupila je w ktoryms z ww. panstw? W jakiej cenie sa buty Mack James? Szkoda, ze nie maja oni sklepow online. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 Ehh. Szukacie w Internecie, a forumowej wyszukiwarki nikt nie używa. viewtopic.php?f=1&t=614&p=12351&hilit=mack+james#p12351 viewtopic.php?f=1&t=614&p=12598&hilit=mack+james#p12598 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 5 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 5 Maj 2011 Ehh. Szukacie w Internecie, a forumowej wyszukiwarki nikt nie używa. http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f ... mes#p12351 http://forum.bespoke.pl/viewtopic.php?f ... mes#p12598 Masz racje ... cudze chwalicie, swojego nie znacie Mack James ma na swej stronie internetowej swietne trzewiki. Szkoda, ze nie mozna ich kupic online. Wydaje mi sie, ze podobny sposbob sprzedazy i reklamowania wlasnych produktow wyszedlby im tylko na dobre. Chcac kupic ich buty musialbym jechac do Niemiec. Jezeli podlicze cene przejazdu szybkim pociagiem (bo to najszybciej) do ceny butow Mack James, to mam za to "przyslowiowe juz" C&J, bez wychodzenia z domu. Sadze, ze wiele osob mysli podobnie. Dlatego zaluje, ze nie prowadza oni sprzedazy online. Tutaj filmik z wizyty premiera Portugali w fabryce Zarco, produkujacej buty Mack James i Carlos Santos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi