tomasz_krzysztof Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Też jestem ciekaw, czy kiedyś będzie mi dane zobaczyć jakieś zdjęcie Doktora. Czy nadal będą to tylko zdjęcia z magazynów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Też jestem ciekaw, czy kiedyś będzie mi dane zobaczyć jakieś zdjęcie Doktora. Czy nadal będą to tylko zdjęcia z magazynów... To, ze nie pokazuje on swego promiennego - odziezowego - oblicza otacza go nimbem tajemniczosci. Mnie sie to podoba. Jest to bardzo madre i prawdziwe kreowanie swego wizeruku. Killroy pisze o swych marzeniach i pragnieniach ukazujac bardziej pelny obraz siebie anizeli ten na jakimkolwiek zdjeciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Też jestem ciekaw, czy kiedyś będzie mi dane zobaczyć jakieś zdjęcie Doktora. Czy nadal będą to tylko zdjęcia z magazynów... To, ze nie pokazuje on swego promiennego - odziezowego - oblicza otacza go nimbem tajemniczosci. Mnie sie to podoba. Jest to bardzo madre i prawdziwe kreowanie swego wizeruku. Killroy pisze o swych marzeniach i pragnieniach ukazujac bardziej pelny obraz siebie anizeli ten na jakimkolwiek zdjeciu. Ja tez tak to rozumiem. Choc sprawiloby mi przyjemnosc gdyby ktos pokazal taki styl wdrozony w dzisiejsze czasy! Byl jakis czas temu taki post. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemko Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Dr Killroy pisał już kiedyś, że na razie nie ma jeszcze możliwości ubierania się dokładnie tak jak by chciał ( zapewne z powodu nieskompletowania jeszcze całej garderoby). Więc nie widzę powodu dlaczego miałby teraz pokazywać obecne ubrania. Ja proponuję zakończyć już tę dyskusję i nie dorabiać mu jakiejkolwiek ideologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Dr Killroy pisał już kiedyś, że na razie nie ma jeszcze możliwości ubierania się dokładnie tak jak by chciał Chyba nikt z nas nie ma takiej mozliwosci, oprocz PeteraP i kilku innych krawcow udzielajacych sie na forum, chociaz w kwestii butów lub tkanin vintage tez pewnie o czyms mogliby pomarzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz_krzysztof Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Ale to wszystko nie zmienia faktu, że chętnie bym zobaczył, jak Doktor się ubiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Dr Killroy pisał już kiedyś, że na razie nie ma jeszcze możliwości ubierania się dokładnie tak jak by chciał ( zapewne z powodu nieskompletowania jeszcze całej garderoby). Więc nie widzę powodu dlaczego miałby teraz pokazywać obecne ubrania. Ja proponuję zakończyć już tę dyskusję i nie dorabiać mu jakiejkolwiek ideologii Myślę, że tę dyskusję wypada po prostu zakończyć, szanując prawo dr Killroya do prezentacji swojego wizerunku. Dalsza dyskusja uważam, że będzie formą opresji. Wesołych Świąt dla Wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Wypad do parku bez krawata niestety Marynarka w przykrótkim stylu - Lantier, spodnie Janusz Kruszewski, buty D.Lewandowski, koszula i poszetka TM Lewin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 @eye_lip: Bardzo ładny materiał spodni, z tego co mogę dostrzec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Ładny, choć ma pewne niedoskonałości o których pisałem w temacie o polskich tkaninach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 A buty przeszły kolejną metamorfozę? Mocno się łamią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 To, że się łamią jest bardzo widoczne, bo są zapastowane ciemniej z przodu Mnie się podoba to się z nimi dzieje, takie "wintydżowanie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 To, że się łamią jest bardzo widoczne, bo są zapastowane ciemniej z przodu Mnie się podoba to się z nimi dzieje, takie "wintydżowanie". Hmm kwestia gustu. Jak na nowe buty, to za bardzo się łamią. Ledwo miesiąc mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Filip jest swietnie. To co zrobiles z butami również mi się podoba. Zaluje tylko, że nie było czasu przyjrzec się lepiej tej tkaninie z Bielska, bo wzor jest ponadczasowy ale mozesz miec problemy z tymi spodniami. Oby nie.. Dzięki za zdjecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Trochę kuje w oczy długość marynarki, przez co wydaje się ona nienaturalnie podniesiona do góry, szczególnie w zestawieniu z kieszonką biletową. Spodnie przemilczę, ale materiał z wyglądu bardzo ładny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Taki kroj spodni lubie! Lotniki cudowne! Ja tez bym wolal bez vintage....marze o takich, ale boje sie, ze na moich stopach by sie strasznie odksztalcily. Marynarka tez ciekawa i koszula fajnie ja 'casualuje'. Dalbym jasniejsza poszetke sparowana z koszula. Pytanie (nie ocena): czy punkt srodkowy nie wygladalby lepiej odrobine nizej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Nie taki szewc Lewandowski straszny jak go malują na tym forum - to mi przyszło na myśl po zobaczeniu tych butów. Od siebie dorzucę, że wybrałbym bardziej kontrastową w stosunku do reszty stroju poszetkę - na początku nawet jej nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Taki kroj spodni lubie! Lotniki cudowne! Ja tez bym wolal bez vintage....marze o takich, ale boje sie, ze na moich stopach by sie strasznie odksztalcily. Marynarka tez ciekawa i koszula fajnie ja 'casualuje'. Dalbym jasniejsza poszetke sparowana z koszula. Pytanie (nie ocena): czy punkt srodkowy nie wygladalby lepiej odrobine nizej? Spodnie mają manszet 5cm i nogawkę 18cm. Punkt środkowy powinien być niżej, no ale niestety kupując marynarkę zwracałem na co innego uwagę, teraz kupiłbym troszkę inny rozmiar i przerobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 W kwestii mojego preferowanego ubioru powiem Wam tylko, że na razie to tylko plany. Ich próbkę macie na Formal Style w artykule o moim stroju ślubnym. O codziennym również mogę napisać jeżeli sobie życzycie. Zdjęć nie będzie dopóty, dopóki nie będę ubierał się tak, jak chcę. Jestem jednak całkowicie pewien, że to nastąpi w stosunkowo niedługim czasie, jako że stanowi to chronologicznie pierwsze miejsce na liście moich życiowych planów (jako że bez tego nie byłbym w stanie osiągnąć pozostałych celów). Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 W kwestii mojego preferowanego ubioru powiem Wam tylko, że na razie to tylko plany. Ich próbkę macie na Formal Style w artykule o moim stroju ślubnym. O codziennym również mogę napisać jeżeli sobie życzycie. Zdjęć nie będzie dopóty, dopóki nie będę ubierał się tak, jak chcę. Jestem jednak całkowicie pewien, że to nastąpi w stosunkowo niedługim czasie, jako że stanowi to chronologicznie pierwsze miejsce na liście moich życiowych planów (jako że bez tego nie byłbym w stanie osiągnąć pozostałych celów). Pozdrawiam, Dr Tekst w nawiasach w ostatnim zdaniu jest najciekawszy .... az nie osmiele sie glosno powiedziec, co przychodzi mi do glowy jako jego interpretacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 @eye_lip: na plus sa zdecydowanie spodnie, podoba mi sie dlugosc i szerokosc nogawki, manszet tez jest ok, mimo, ze na ogol preferuje spodnie bez. Interesujaca tkanina, troche w stylu zdjec, ktore wrzucales w watku z krotkimi pytaniami. Na minus jest zlozenie kolorystyczne (ogolnie oraz detali - przykladowo 'bury' kolor skarpet i sznurowek), calosc wyglada nieciekawie, brak tu elementow ozywiajacych zestawienie, koszula moglaby cos zdzialac, ale tonie w morzu ciemnych/ciezkich barw. Oprocz tego marynarka lezy dziwnie, wydaje sie na zbyt duza w klatce piersiowej, co w polaczeniu z krotszym krojem, dziala zdecydowanie negatywnie. Poszetki powiem szczerze zupelnie nie zauwazylem przy pierwszym rzucie oka, dopiero komentarz o TML to zmienil. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 Trochę pokutuje u nas pogląd, że poszetka musi wyraźnie kontrastować z kolorem i fakturą marynarki lub koszulą podczas gdy jest to swoiste dopełnienie stroju i kropka nad i, a nie jedynie krzykliwy dodatek. Spacer po parku, bez krawata z fajnie dobraną poszetką (obejrzyjcie zdjęcie w powiększeniu) - moim zdaniem co najmniej bardzo przyzwoicie. Wydaje mi się, choć to jedynie przypuszczenie, że osoby dopiero zaczynające swoją przygodę z tym konkretnym akcesorium mają tendencję do wybierania jaskrawych kolorów i układania poszetek w sposób najbardziej rzucający się w oczy. Oczywiście nie można tutaj uogólniać, ale zestawy stonowane kolorystycznie też mają swój urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 dsc - co do poszetki podzielam pogląd powyższy. Swoją drogą wierz mi, że nie jest niewidoczna w połączeniu z tym materiałem marynarki Lantiera (pierwsze jej zdjęcia jakie wrzucałem na forum): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 23 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2011 dsc - co do poszetki podzielam pogląd powyższy. Swoją drogą wierz mi, że nie jest niewidoczna w połączeniu z tym materiałem marynarki Lantiera (pierwsze jej zdjęcia jakie wrzucałem na forum): Super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi