mbs Napisano 20 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 20 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Ja też jestem za tym, żeby nie nosić rzeczy po kieszeniach tylko w teczce Co do zestawu, to mnie się podoba. Na przyszłość może spróbuj robić zdjęcia przy lepszym oświetleniu? Słabo widać buty na każdym ze zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simon Napisano 20 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Chyba był o tym temat, ale, moim zdaniem, średnio wygląda kołnierzyk koszuli wystający w taki sposób spod swetra, może lepiej by było z krawatem, nawet luźno związanym? W przypadku tego kołnierzyka chyba mamy wybór: albo krawat, albo tak jak jest. Wydaje mi się, że koszula za każdym razem nie daje się ujarzmić pod swetrem. Jakkolwiek dla mnie, jak już mówiłem też w poprzednim temacie, nie wygląda to źle. Mam jednak wrażenie, że koszulę dałoby się jeszcze "ściągnąć na dół" i wtedy ten kołnierz mniej by wystawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 20 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2011 Chyba był o tym temat, ale, moim zdaniem, średnio wygląda kołnierzyk koszuli wystający w taki sposób spod swetra, może lepiej by było z krawatem, nawet luźno związanym? ooo, faktycznie. szczerze mówiąc nawet nie zwróciłem na to uwagi wcale. myślę, że nawet gdybym rano po prostu go zapiął na chwilę, wtedy ściągnął lekko koszulę w dół i poprawił sweter, a potem rozpiął, to byłoby ok. po prostu przy zakładaniu swetra mi się tak zrobiło, a było rano i się lekko spieszyłem, nie zwróciłem uwagi. co do oświetlenia, nie da rady lepiej, bo sztuczne światło o godzinie 8:30 nie wchodzi w grę u mnie, a okna mam od zachodu i południa. lampą też nic nie zdziałam, ponadto odbije mi się od czerwonej szafy, na której tle się pstrykam. skartepków nie widać, ale z rozpędu napisałem, a poniekąd ku przestrodze i z pytaniem zamieszczonym powyżej. chociaż ich stan to moja wina jest. włókna mi się wewnątrz w nich tak zgrzały lekko i stały twarde jak z plastiku na malutkim kawałku. jakby przypalona sznurówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 20 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 20 Kwiecień 2011 @kset: kilka sugestii, może coś się przyda:) koszula jest zdecydowanie za obszerna i to po całości, rękawy jak i tułów/talia/klatka. Tak spory kołnierz jest dobry do krawata, ale moim zdaniem zbyt sterczy/odstaje w opcji bez, chociaż sytuacje można częściowo uratować zaprasowując (przez szmatkę) kołnierz 'na ostro' w celu uniknięcia efektu mewy;) Spodnie wydają się leżeć dobrze, ale proponowałbym rozważyć niższy stan w celu poprawy proporcji tułów/nogi. Butów faktycznie nie widać Odnośnie zdjęć: wyzwalasz czasowo czy z pilota? przyjmuj okreslona pozycje na sekunde przez wyzwoleniem migawki, w przeciwnym wypadku ciało się usztywnia i całość wygląda sztucznie pozowana. Ręce w kieszeni są ok, tak samo jak zaprezentowane założenie rąk, powinno być naturalnie. Jeśli rano nie ma światła to rób zdjęcia w weekend w ciągu dnia, wyspany;) Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Zestaw niby ładny , ale jakiś taki szarobury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 jest to faktycznie moja najobszerniejsza koszula, dlatego zakladam do niej sweter spodniami z niższym stanem mnie w sumie zaskoczyłeś, bo właśnie zamówiłem sobie takie z dość wysokim... zupełnie inaczej się w nich chodzi, w ogóle nie ma porównania. zestaw jest szarobury, bo się składa z szarej w zasadzie koszuli, czarno-białych spodni, czarnych butów i czarnego swetra. aczkolwiek takie było zamierzenie. ustawiam samowyzwalacz na 10 sek. nie mam możliwości robić zdjęć później za bardzo, bo jak wracam, to już światła nie ma chyba że od Księżyca. no a w weekend się tak nie ubieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bryksy Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Kset, czerń to raczej nie jest Twój kolor. Masz za jasną karnację (przynajmniej na zdjęciach). Pomyśl nad jaśniejszymi trochę weselszymi kolorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 wiosenniejsza stylówka: buty: ecco (bardzo fajne i wygodne, ale mam problem z doczyszczeniem nubuku) skartepki: jake*s spodnie: tom tailor polo: christian berg stockholm kapelusz: targ w efezie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Kolego Kset obowiązki moderatora mnie zmuszają do interwencji, bo widzę tu off topic. To jest forum bespoke.pl na temat klasycznej męskiej elegancji. Proszę trzymać poziom. Powtarzam fotki mają być związane z klasyczną męską elegancją, a nie współczesną modą uliczną! Kompozycji nie związanych z tym tematem proszę nie zamieszczać! Kolegów forumowiczów proszę też o nie komentowanie prezentacji odbiegających tematycznie od klasycznej męskiej elegancji. Już wystarczająco na ten temat sobie powiedzieliśmy w poprzednich odsłonach wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luciano Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 kset: twój pierwszy zestaw wygląda trochę tak jakbyś założył ubranie taty albo starszego brata. Chodzi tu o to ze koszula jest moim zdaniem o wiele za duża i to samo tycze sie sweterka. Spodnie są raczej ok.(trochę ich nie widać na zdjęciu gdzie nie masz swetra ponieważ zasłoniłeś talie .) ale wszystko psuje koszula sweter, musisz szukać bardziej dopasowanych rzeczy. Co do drugiego zestawu nic nie mówię , bedzie lepiej jak usuniesz te zdjęcia. Pozdrawiam i czekam na nowe foto, jesteś młody i masz potencjał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Zaraz pojawi się xkoziol i pogonie towarzystwo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Dzisiaj: sprawy na mieście + biuro. Zdjęcia telefonem, więc mają nieco przekłamane kolory: -koszula jest lekko różowa -podszewka jest dużo bardziej różowa -mam na nogach golfy, ale nie widać ich dobrze -z daleka krawat przypomina mi troche krawaty Inter City BTW jakis czas temu mialem na sobie niebieska koszule i miedziany krawat i jakos tak dziwnie mi bylo w ING Rekawy marynarki mogłyby być zdecydowanie krótsze (moim zdaniem nawet 1 cm). Garnitur: bespoke Koszula i krawat: Willsor Buty: nie pamiętam marki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Zestaw ogólnie bardzo fajny ale wyglądasz jak byś miał strasznie krótkie nogi . Pozdrawiam Marcelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reamon13 Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Rękawy marynarki są OK, to koszula powinna mieć rękawy o 1 cm. dłuższe. Wiem, bo mnie to długo męczyło, dopóki nie uszyłem pierwszej koszuli na miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Luciano, koszula wiem, że jest za duża, ale sweter??? absolutnie nie jest. dzisiejszy zestaw faktycznie nie jest wybitnie elegancki, ale że jest gorąco i w ogóle... taka odmiana lekka, zwłaszcza że poza miastem... 4inHand marynarka ok moim zdaniem. bardzo fajna podszewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Luciano, koszula wiem, że jest za duża, ale sweter??? absolutnie nie jest. dzisiejszy zestaw faktycznie nie jest wybitnie elegancki, ale że jest gorąco i w ogóle... taka odmiana lekka, zwłaszcza że poza miastem... Powiedzieć, że ten zestaw nie jest wybitnie elegancki, to tak jakby stwierdzić, że Nowy Jork to dość spore miasto. To, że jest gorąco, to żadne wytłumaczenie - można się ubrać i elegancko, i wygodnie. Aha, i po co przy każdym zestawie piszesz co ile kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luciano Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 kset: Moim zdaniem tak wygląda, nie podkreśla ciała (nie ma w nim sylwetki), jesteś szczupły a ten sweter nie potrzebnie dodaje Ci kilogramy. Nie chodzi o to z masz iść i kupić rozmiar mniejszy tylko poszukać może innego fasonu, który bardziej zrobi z ciała literę V,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Kset ...najlepsze skarpety jakie posiadam to Pantherella (zwlaszcza Sea Island Cotton na lato a welniane Agryle na zime) Do kupienia tutaj: http://www.woodsofshropshire.co.uk/shop ... ocks/socks Sklep ten ma doskonaly serwis ...w ciagu kilku dni to co zamowiles masz w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 to forum chyba nie jest dobrym miejscem do szpanowania ceną skarpetek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Chyba żadne nie jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Z drugiej przybyło wielu ciekawych ludzi więc jak we wszystkim są plus i są minusy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 ja absolutnie nie jestem szczupły. i nic poza siłownią nie zrobi z mojej sylwetki V. ceny umieszczałem, bo jak wszedłem pierwszy raz w temat, to zobaczyłem post gccg, który też umieszczał, więc myślałem, że tak się robi. zauważyłem, że zazwyczaj jednak nie umieszczacie, więc w ostatnim już przestałem. nie miałem na celu szpanować niczym, nie uważam, żeby był powód. przykro mi, że tak to zrozumieliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 kset, uważam, że nie ma absolutnie nic złego w podawaniu cen. Wręcz przeciwnie, skoro - jak sądzę - dla większości z nas cena jest jednym z ważnych kryteriów przy wyborze ubrań. Stąd tak duża popularność wątków poświęconym okazjom, wyprzedażom, zakupom w necie itp. I bardzo dobrze - oszczędność to cnota a Polacy są podobno 'the smartest shoppers' w Europie. Więc nie przejmuj się złośliwościami niektórych kolegów. ja absolutnie nie jestem szczupły. i nic poza siłownią nie zrobi z mojej sylwetki V. ceny umieszczałem, bo jak wszedłem pierwszy raz w temat, to zobaczyłem post gccg, który też umieszczał, więc myślałem, że tak się robi. zauważyłem, że zazwyczaj jednak nie umieszczacie, więc w ostatnim już przestałem. nie miałem na celu szpanować niczym, nie uważam, żeby był powód. przykro mi, że tak to zrozumieliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 21 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2011 Ceny cenami, natomiast tak jak wspomnieli koledzy ideą forum jest pokazywanie męskiej elegancji, a nie np. tego co mam na sobie idąc wyrzucić śmieci, albo pieląc grządki na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi