blekit Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Dzisiaj. * marynarka Havana SS * koszula Osovski * krawat Embassy of Elegance * poszetka od Poszetki * spodnie Massimo Dutti * buty Herring Tiverton 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Breslauer Napisano 15 Grudzień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Flanela i spodnie z bielskiej krepy smokingowej + wełniak pod szyją i len w kieszonce. No i mocno zapracowane ostatnio derby od SP 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 4inHand Napisano 15 Grudzień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Outdoor z Miler Quilted Jacket i spodnie z granatowo-atramentowej flaneli Jedna z szerszych klap od Miler Bespoke Tailoring, koszula MTM oxford w candy stripe i 9fold Detale 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 15 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Grudzień 2015 Dzisiaj świątecznie w Chrysler Building 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Beny23 Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Firmowa impreza świąteczna 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 17 Grudzień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Dzisiaj. Suit-up yourself, winter is coming * trzyczęściowy garnitur Havana od SS * koszula CT * krawat z grenadyny Embassy of Elegance * lniana poszetka od Poszetki * trzewiki Yanko 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Dzisiaj. Suit-up yourself, winter is coming * trzyczęściowy garnitur Havana od SS * koszula CT * krawat z grenadyny Embassy of Elegance * lniana poszetka od Poszetki * trzewiki Yanko To się nazywa konsekwencja markowa;) Mam dwa pytania: Yanki - to cordovan? Jak kołnierzyki w CT? Ostatnio kupiłem parę koszul TML, nie zwracając uwagi, że kołnierzyki są dość krótkie (6 cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Yanko to "zwykła" box calf. Do cordovanu póki co nie jestem przekonany. Z koszul CT jestem zadowolony, kołnierzyki bez problemu chowają się pod klapy marynarki. Z tym że kupuję raczej tylko cutaway (w różnych odmianach). Dodatkowo krój extra slim fit leży na mnie dobrze (choć w talii mógłby mieć 1-2 cm mniej) i oferują możliwość wyboru wydłużonych rękawów. A co do konsekwencji, to po prostu znalazłem marki, których rozmiarówka się dla mnie sprawdza i które oferują jakość i design na odpowiednim poziomie. Na rynku RTW na razie nie czuję potrzeby dalszego eksperymentowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Kołnierzykom CT brzydko zaginają sie rogi, co widać na prawie każdym zdjęciu wstawianym tutaj z koszulami tej marki.Z tego powodu kupuje u nich tylko koszule button down gdzie tego problemu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aron Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 A co do konsekwencji, to po prostu znalazłem marki, których rozmiarówka się dla mnie sprawdza i które oferują jakość i design na odpowiednim poziomie. Na rynku RTW na razie nie czuję potrzeby dalszego eksperymentowania Mam tak samo. Znalazłem coś co mi pasuje, więc nie zajmuję się analizowaniem rozmiarówki innych marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blekit Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Kołnierzykom CT brzydko zaginają sie rogi, co widać na prawie każdym zdjęciu wystawianym tutaj z koszulami tej marki.Z tego powodu kupuje u nich tylko koszule butron down gdzie tego problemu nie ma. Dla mnie to prawdę mówiąc nie jest problem. Koszul CT z uwagi na preferowany styl kołnierzyka praktycznie nie zakładam do casualowych stylizacji. A kiedy mam na sobie marynarkę nzagięcia są niewidoczne, chyba że pod bardzo specyficznym kątem (np. takim jakiego używam do fotografowania zbliżenia krawata i poszetki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Dla mnie to jest na tyle irytujące, ze bardzo rzadko zakładam koszule CT które posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Wbrew pozorom - te "uciekające rogi" widać zarówno na zdjęciu, jak i "na żywo". Ja również już sobie odpuściłem zakupy w CT, właśnie z uwagi na tą przypadłość, mało ciekawe wykroje kołnierzy i coraz gorsze materiały (używam koszul CT od ... hmmm.. 10 lat). Trochę lepiej w tej kategorii cenowej wypadają H&C, a już całkowicie zadowolony jestem z TRL (szczególnie z dużych i ładnych kołnierzyków). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Hargin: koszule "washed oxford" z kołnierzykiem button down wedlug mnie prezentują bardzo dobry stosunek ceny do jakości. Spory OT sie robi, może moderator przeniesie do wątku o koszulach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hush Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Debiutuję i już widzę, że bez telefonu z lepszym aparatem się nie da Marynarka: Bytom Koszula: Bytom Krawat: poszetka.com (grenadyna), Poszetka: jw. Na ręku pokazywany już Hydroconquest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Hargin: koszule "washed oxford" z kołnierzykiem button down wedlug mnie prezentują bardzo dobry stosunek ceny do jakości. Spory OT sie robi, może moderator przeniesie do wątku o koszulach? Ok, przyjmuję na wiarę. Nie kupowałem koszul OCBD w CT. Jestem od lat przywiązany do marki GANT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuj Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Marynarka: Oscar Jacobson Koszula: Emanuel Berg Krawat: Zara Poszetka: allegro Spodnie: Bytom Buty: Meermin Tobra: Baron Rękawiczki: po tacie;) Pasek od zegarka: struś 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Z podwijajacymi kolnierzykami z CT poradzilem sobie w banalnie prosty sposob: zaginajac usztywniacze. Kolnierzyki bardzo ladnie teraz klada sie i zagiec nie ma w ogole. Zdjecie na szybko - tuz zanim wysiadlem z samochodu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 @Marcin_L: widać zależy od tkaniny, bo moje CT bez względu na czynienie wklęsłymi fiszbin (wyginam je tak w każdej koszuli), sam koniec kołnierzyka smutno zawija się w dół. Efekt taki jak u @Blekita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Tylko ze na tej fotce widac, ze kolnierzyk zamiast sie klasc koncowkami na plask na koszuli, jest wygiety w druga strone - wowczas to nieestetyczne wygiecie koncowek jest nieuchronne - one zahaczaja o koszule i roluja do srodka. Jesli podgiac usztywniacze do gory, to koncowki raczej sie nie zroluja. Mam z 10 koszul z CT, z roznych materialow, z roznymi kolnierzykami. Zaginaly mi sie jak na Twoim i blekita zdjeciu. Wszystkie usztywniacze radykalnie podgialem i problem zniknal we wszystkich koszulach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 @Marcin_L: powtórzę - odnoszę się wyłącznie do samej końcówki kołnierzyka Nie do całego profilu pokazanego na zdjęciu. Koszul CT też mam już pokaźną ilość (myślę, że tak ok. 20), ale efekt ten występuje wyłącznie w tych z 2014/2015r.. Wcześniej tego problemu nie odnotowałem. Być może to jest istotne - odnoszę się tylko do kołnierzyków cutaway. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Flanela, knit i len w kieszonce. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 @Marcin_L: powtórzę - odnoszę się wyłącznie do samej końcówki kołnierzyka Nie do całego profilu pokazanego na zdjęciu. Koszul CT też mam już pokaźną ilość (myślę, że tak ok. 20), ale efekt ten występuje wyłącznie w tych z 2014/2015r.. Wcześniej tego problemu nie odnotowałem. Być może to jest istotne - odnoszę się tylko do kołnierzyków cutaway. To może rzeczywiście tkanina ma wpływ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 17 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 17 Grudzień 2015 Może materiał w kołnierzyku się kurczy, może szwy - nie mam pojęcia - największy problem mam z klasycznymi modelami z popeliny i z egipskiej bawełny (białe, gładkie) zamówionymi w tym roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. blekit Napisano 18 Grudzień 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2015 Dzisiaj. * marynarka Havana SS * koszula Lambert * wełniany krawat Embassy of Elegance * poszetka od Poszetki * monki Shoepassion 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi