Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Powinieneś popracować nad wiązaniem krawatów. Kiepsko to wygląda. Węzeł powinien być ładny, zwarty, a krawat winien przylegać do koszuli.

Jeśli chodzi o ocenę połączenia, to chyba jest to Twoja decyzja - kieruj się ogólnymi wskazówkami (jeśli nie jesteś pewien) oraz własnym gustem.

Jeszcze jedna uwaga do wcześniejszych zdjęć całej sylwetki. Jeśli zdjęcia nie są przekłamane (przez ustawienie aparatu na przykład), powinieneś wybierać nieco krótsze marynarki. Wyglądasz, jakbyś miał stosunkowo krótkie nogi; w każdym razie "góra" przytłacza "dół" i moim zdaniem proporcje nie są najlepsze.

Hej.

Mam nadzieję, że nie zniechęcają Cię nasza uwagi. Skoro jednak sam poddajesz zdjęcia ocenie, to:

1. Marynarka wydaje się być za duża.

2. Z cała pewnością jest za długa.

3. Kołnierz marynarki z tyłu odstaje, zamiast przylegać do kołnierzyka.

4. Popracuj nad wiązaniem krawatów. Węzeł powinien ściśle pasować do kołnierzyka.

5. Mam nadzieję, że nie masz więcej koszul z kołnierzykiem włoskim (dużym, szeroko rozstawionym), bo... on Ci po prostu nie pasuje. Masz szeroką głowę, powinieneś nosić małe kołnierzyki.

6. Z taką karnacją (czarne włosy, śniada cera) możesz sobie pozwolić w kolorze ubioru na spore kontrasty (w skali jasne-ciemne), Ty zaś ubierasz się odwrotnie, zakładając ubrania jednolicie ciemne.

7. Przydała by się poszetka, byłaby taką "kropką nad i". Poszukaj na allegro, na pewien-pan, no, w każdym razie, spróbuj znaleźć coś niedrogiego i ciekawego.

Też mam takie wrażenie co do marynarki krawcowa niestety nie podjęła się skrócenia. Do zięcia niechlujnie związałem krawat, ponieważ skupiam się na kolorystyce. Za konstruktywną krytykę dziękuję. Jeśli chodzi o kontrast to zamieszczę ostatnie zięcia (narazie :). Mam nadzieje że nie nadużywam waszej uwagi. Nie chodzi oczywiście oto aby ktoś mówił jak mam się ubrać raczej o nakierowanie na drogę dobrego gustu :)

post-550-13658919889137_thumb.jpg

post-550-13658919889414_thumb.jpg

post-550-13658919889712_thumb.jpg

Kolego bczyn mam pytanie odnośnie dewizki. Jak zgaduję po jednej stronie masz zegarek? A co dopinasz do drugiej strony?

Nie wiem co poprawnie powinno się nosić, ja dopinam tzw. "ginekologa", czyli wycior do fajki, którą popalam.

trochę OT, ale chyba chodzi Ci o niezbędnik, nie wycior.

Skrócenie marynarki to zabieg prosty z punktu widzenia klienta - nie zmienia dopasowania marynarki i niczym nie grozi (oczywiście najpierw trzeba przemyśleć, jak wpłynie na proporcje marynarki - przede wszystkim na położenie kieszeni względem dolnej krawędzi marynarki) - oraz pracochłonny dla krawca. Z tego powodu jest to jedna z droższych usług. Jednak nigdy nie miałem z nią problemów. Po zwężeniu w ramionach często potrzebne są poprawki (krawędź "sterczy"), po taliowaniu czasami marszczy się wokół pachy, ale skrócenie nie niesie ze sobą żadnych problemów (choć nie sprawdzałem pod mikroskopem, czy jest idealnie symetrycznie). Fachowy krawiec będzie w stanie właściwie oddać krzywiznę.

Zamiast skracać można jednak rozważyć zakup innej marynarki. Jeśli ciężko z kasą, poszukaj na Allegro albo w sh.

Też mam takie wrażenie co do marynarki krawcowa niestety nie podjęła się skrócenia. Do zięcia niechlujnie związałem krawat, ponieważ skupiam się na kolorystyce. Za konstruktywną krytykę dziękuję. Jeśli chodzi o kontrast to zamieszczę ostatnie zięcia (narazie :). Mam nadzieje że nie nadużywam waszej uwagi. Nie chodzi oczywiście oto aby ktoś mówił jak mam się ubrać raczej o nakierowanie na drogę dobrego gustu :)

Mnie osobiście najbardziej podoba się ostatni, ten "fikuśny". Po pierwsze, lubię te klimaty, po drugie, pasuje i ożywia cały zestaw. Oczywiście nie jest to krawat "elegancki", na formalne okazje.

1. Skrócenie marynarki, 'otwarcie' jej na dole, jeżeli talia pozwala to wytaliowanie, zmiana koszuli na jaśniejszą, zaprzestanie używania kilku zaprezentowanych krawatów (z naciskiem na te wzorzaste).

2. Nie wiem czy można cokolwiek zrobić z tak nieprzylegającym kołnierzem. Poza tym korekty z pkt 1 mogą spowodować kolejne problemy (kwestia punktu zapięcia, wysokości kieszeni).

Może na początek zamiast zamiast błądzić spróbujesz kopiowania bezpiecznych połączeń? To powinno dać Ci jakieś podstawy. Eksperymenty z fularem zostawiłbym na później (jak już skompletujesz kilka świetnie leżących marynarek).

Tu masz przykładowe zestawy z ciemną marynarką:

http://asuitablewardrobe.dynend.com/201 ... -suit.html

http://asuitablewardrobe.dynend.com/201 ... rsted.html

Zacznij od prostych połączeń i póki nie nabierzesz trochę pewności lepiej trzymaj się jednolitych krawatów.

Popróbuj z innymi spodniami.

Nie wiem co poprawnie powinno się nosić, ja dopinam tzw. "ginekologa", czyli wycior do fajki, którą popalam.

trochę OT, ale chyba chodzi Ci o niezbędnik, nie wycior.

Tak, słusznie to niezbędnik :)

Bczyn: mi się Twoje podejście podoba, po prostu jest to już wkroczenie na ścieżkę bycia dandysem: http://pl.wikipedia.org/wiki/Dandyzm

Przepraszam, źle zrozumiałem intencje, które Ci przyświecały przy użyciu tych słów.

Moim zdaniem krój tej dwurzędówki jest fatalny, do tego jest ona zbyt dopasowana i ma strasznie pretensjonalny kołnierz. Rozumiem, że nie każdy lubi nosić marynarkę pod tego typu płaszczem, ale przydałoby się trochę luzu zwłaszcza w linii od pachy do bioder. Rękawy są poza tym zdecydowanie zbyt wąskie i moim zdaniem mimo wszystko za krótkie. Ale o długości nie będę pisał, bo takie płaszcze noszą w większości Włosi. Fular, chociaż nie lubię tego dodatku w zestawieniu z koszulą w porządku. O ile zwykle nie komentuję butów innych użytkowników to muszę powiedzieć, że tutaj jest dość dobrze.

świetny płaszcz choć Immune może mieć trochę racji, iż jest zbyt dopasowany. Co do kołnierza to mnie się bardz podoba. Mam podobny płaszcz i zawsze chcodzę z postawionym kołnierzem chociaż wiem że nie każdemu może sie to podobać ale mnie bardzo i mojej dziewczynie też :)

Ps. można wiedzieć gdzie go zakupiłeś i za ile ? Sam obecnie poszukuje dokładnie takiego płaszczyka

To moja dzisiejsza stylizacja, inspirowana rolą E. Foxa w "Dniu szakala"

Fular: Duggie

Sweter: Sunsuits

Koszula: T.M. Lewin

Spinki: Olcha + miedź, własna produkcja

Spodnie: Burton, bawełna

Buty: Kshoes

Płaszcz:Harwest

Plaszcz, ktory masz na sobie jest rzeczywiscie bardzo dopasowany, ale nie przejmuj sie tym zbytnio - wiekszosc marynarek obecnie noszonych wyglada na "porwane z szafy mlodszego barata". Dlaczego zatem plaszcz nie malby byc bardzo dopasowany? Sciagajac sweter i noszac go na koszule bedzie chyba calkiem w porzadku.

Ogolnie mowiac jest to przyjemne i przyzwoite odzienie!

Last

Sprobuj zwrocic uwage na materialy, z ktorych sa zrobione ciuchy przez Ciebie kupowane. Koszule 100 % bawelny sa nie tylko ladniejsze ale i przyjemniejsze w noszeniu. Marynarka, ktora masz na sobie wydaje sie za dluga. Czy probowales zalozyc do niej jasne spodnie (tylko bron Cie Panie Boze ... zadnych stalowosci, szarosci, niewyrazistosci) na przyklad biale badz zolte?

Poza tym nie zapominaj, ze ciuch nie jest najwazniejszy .... i u s m i e c h n i j s i e! :D

Nawet niezbyt dobrze dobrane ubranie prezentuje sie inaczej (lepiej) przy usmiechnietej "gebie"