Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Dwa spostrzeżenia: 

1. Jednak tutaj do skórzanych tasselów cienka skarpeta pasuje dużo bardziej

2. Teraz widać dokładniej, że marynarka jest na granicy długości - zgadzam się z lubo, mogłaby być tak z 1.5-2 cm dłuższa i guzik trochę niżej.

Mi do tych loafersów jako samych butów zdecydowanie bardziej pasuje goła stopa. Niestety ten garnitur wydaje mi się zbyt ciemny do takiego zestawienia i mimo wszystko kostka nieco mi świeci, choć tego zestawienia chwytałbym się częściej. No ale może mniejszy kontrast zagrałby jeszcze lepiej.

Co do wad marynarki to uwierz mi, ale wiem o wszystkich (pisałem o tym z resztą) i nie musisz się silić na ich szukanie ;) ale cóż, taki "urok" marek niesłynących z garniturów.

• Oceniam pozytywnie 1

Wiecej zdjec koszuli mozesz znalezc tutaj: http://blueloafers.com/outfits/green-striped-casual-shirt-luxire/

Na pewno zielone paski pasuja do brazowego i czerwonego/lososiowego. Czy odciagaja uwage? Mozesz miec taka opinie i trudno sie tu mylic - to Twoje wlasne przemyslenia. Wg mnie jednak mozna tak powiedziec o kazdym nie najbardziej klasycznym zestawie. Zielone paski nie sa najpopularniejsze ale imo ciekawe. Na pewno nie kazdemu beda pasowaly.

Koszul klasycznych na razie wiecej nie potrzebuje dlatego najblizsze zamowienia i jedne z ostatnich sa z zakresu 'mniej popularne'

Waskie paski koszuli nie pasuja do wiekszej kraty marynarki i tkanego krawata? Jesli w Twoim odczuciu to do siebie nie pasuje to ja sie nie przejmuje - patrz 'klasyczne' polaczenia na zdj ponizej (zrodlo zdjec: link z stopki Styleman). Zeby bylo jasne bo moze na malym zdj nie widac - ten 'krawat' jest nadrukowany na koszuli..

post-5525-0-03277200-1407175761_thumb.pn

Mily kolego nie zaczynaj od prostych złośliwości,w ten sposób na pewno nie zbudujesz swojego gustu.

Zadne z tych zdjec nie było zamieszczane w dziale eleganckie ,tylko w dziale casual,gdzie wyraźnie napisałem ze krawat jest nadrukiem.także żadnych nowości i rewelacji  nie odkryłeś.To ze stopka wyszła mi z buta,tak widać to ,ale jest czysta i biała,wiec chyba nie mam się czego wstydzić.Mam nadzieje ze umieszczając swoje zdjęcie w CDMS,godzisz się rowniez na krytykę,takie są zasady tej rubryki.Jednym może się to podobać innym nie .I mnie właśnie się nie podoba. A uwierz mi bylem bardzo wstrzemięźliwy w mej ocenie.

Pozdrawiam

• Oceniam pozytywnie 2

To jest jak najbardziej cel postow w CMDS, godze sie na krytyke ale konstruktywna. Dlaczego wiec Twoja opinia zaczela sie slowem 'melanz' jasno wskazujacym na zlosliwosc? Oczekiwalbym raczej oceny w stylu 'krata marynarki to juz za duzo', 'kolor krawata moglby byc mniej wyrazisty', 'postawilbym na spokojniejsza koszule', itp. W twoim wpisie nie bylo w ogole tresci - jedynie negatywny przekaz, ktory mogles rownie dobrze zastapic jednym slowem 'beznadzieja'. Wolales jednak zrobic to w sposob bardziej poetycki i efekciarski.

W Twoich ostatnich postach na blogu nie bylo zbyt wiele opisu, wiec nie znamy ani inspiracji ani celu drukowanego krawata. Nie mialem na mysli stopek.

Kolego Blueloafers jako "obserwator" czytając post Irka o "melanżu" nie odbieram tego jako złośliwość i rozumiem że czujesz się urażony bo tyczy się to Ciebie i uwaga jest o Tobie ale trzeba Irkowi przyznać rację że jest lekki oczopląs patrząc na Twoje zestawienie.

Co do kwiatków na butach Irka myślę że jak Lino wyszedł by w takich butach armia blogerów ruszyła by jego tropem. Irek ma niecodzienny styl i umiejętnie nagina granice. Ty w moim odczuciu ubierasz się klasycznie eksperymentujesz z kolorami itp I w tym konkretnym wypadku po prostu Ci nie "pykło" no i czepiając się butów, jak mnie pamięć nie myli ostatnio samobója strzeliłeś conversami do fajnego zestawu smart casual.

• Oceniam pozytywnie 4