Gość gccg Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Dzisiaj zrobilo sie cieplo ... tylko jeden dzien (wieczorem naplynie zimne powietrze) lecz mieszkajac tutaj od lat mialem okazje sie do tego przyzwyczaic. Jak zawsze - ubranym zgodnie z zasadami "mojej klasyki" Plaszcz - V&D (100 % bawelny) 50 euro Spodnie - Peter Christian (jedne z moich ulubionych 100% bawelny - mam ich dwie pary w tym samym kolorze) 35 funtow Biala koszyla (100% bawelny)- HEMA - 21 euro Podkoszulek (100% bawelny) - HEMA - ok 5 euro Buty - C&J Gerard (0% bawelny)- ok 300 euro Skarpety - Pantherella (100% bawelny) - 11 funtow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Na moje oko spodenki przydługie, po za tym fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Extra buty, kto by tam na resztę patrzył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Extra buty, kto by tam na resztę patrzył... Zaiste ...buty sa najwazniejsze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr Kilroy Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Na pierwszy rzut oka pomyślałem, że jesteś w kitlu. Pozdrawiam, Dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Na pierwszy rzut oka pomyślałem, że jesteś w kitlu. Pozdrawiam, Dr Masz na mysli "kaftan bezpieczenstwa"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Doktorowi chodzi o odzież ochronną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Doktorowi chodzi o odzież ochronnąSadzisz, ze jest ona w stanie ochronic cie rowniez przed samym soba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Doktorowi chodzi o odzież ochronnąSadzisz, ze jest ona w stanie ochronic cie rowniez przed samym soba?To zależy co Cię dręczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 2 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2011 ... lekarstwem moze byc tylko 40 dni postu albo dwa tygodnie balkonu o chlebie i wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 3 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Marynarka - Loro Piana Koszula - Vistula Spodnie - Zara Pasek - Camel Active Szalik - Calamar Poszetka - uszyta własnoręcznie Buty - Bally Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 3 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Nareszcie zestaw, który bez żadnego wyjątku mi się podoba. Nareszcie też nie jesteś na bakier z butami. Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 3 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Osobliwa ozdoba głowy, hmm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 3 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Świetny zestaw. Tylko okolica zdradza, że nie jest to zdjęcie mieszkańca Florencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 3 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2011 Osobliwa ozdoba głowy, hmm? Fotoszopa nie używam, więc zostało w oryginale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcelo Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Witam ! Zestaw fajny ! Marynarka trochę za szeroka w ramionach i na zdjęciu zbliżeniowym butów ...wyglądają jak by się rozklejały ? Może to tylko tak wygląda na zdjęciach? pozdrawiam Marcelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gk1 Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Super zestaw mr.vintage, bardzo mi się podoba. Tylko jakoś trudno mi zaakceptować połączenie gołych stóp i szalika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz_krzysztof Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Zestaw bardzo fajny, ale na pierwszym zdjęciu wyglądasz jakoś dziwnie, z takimi karykaturalnie krótkimi nóżkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Zestaw bardzo fajny, ale na pierwszym zdjęciu wyglądasz jakoś dziwnie, z takimi karykaturalnie krótkimi nóżkami.Odniosłem to samo wrażenie. Moim zdaniem spodnie z tak niskim stanem wyglądają dobrze tylko na długonogich i bardzo szczupłych osobach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Witam ! Zestaw fajny ! Marynarka trochę za szeroka w ramionach i na zdjęciu zbliżeniowym butów ...wyglądają jak by się rozklejały ? Może to tylko tak wygląda na zdjęciach? pozdrawiam Marcelo Marynarkę kupiłem za kilka złotych w second handzie i był to egzemplarz szyty na miarę (nietypowe proporcje + haftowane nazwisko wewnątrz). Poprzedni właściciel nie miał typowej sylwetki, bo faktycznie marynarka jest dośc szeroka w ramionach a bardzo szczupła w talii. Poza tym rękawy są krótkie. Jeśli chodzi o szerokosc w ramionach, to wydaje mi się, że był to celowy zabieg krawca, bo marynarka nie jest na mnie za duża w ramionach ale ma dośc duże poduszki ramienne. Byc może cel był taki by figurę poprzedniego właściciela poszerzyc w ramionach i wyszczuplic w talii? Oczywiście marynarka nie jest idealna, ma kilka wad, ale bardzo ją lubię, jest doskonałej jakości, jest lekka jak koszula, a poza tym za tą cenę nie będę narzekał. Buty nie rozklejają się, są solidnie szyte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Zestaw bardzo fajny, ale na pierwszym zdjęciu wyglądasz jakoś dziwnie, z takimi karykaturalnie krótkimi nóżkami. Zgadzam się, niestety w Polsce trudno o bawełniane chinosy z wysokim stanem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Zestaw bardzo fajny, ale na pierwszym zdjęciu wyglądasz jakoś dziwnie, z takimi karykaturalnie krótkimi nóżkami. Zgadzam się, niestety w Polsce trudno o bawełniane chinosy z wysokim stanem. A są w ogóle takie? Przecież chinos to chyba z założenia spodnie sportowe, które nosi na biodrach, a nie powyżej nich. Koledzy mają trochę racji co do zaburzonych proporcji, ale to wina Twojej sylwetki i nic z tym nie zrobisz. Na Twoim miejscu wybierałbym raczej krótsze marynarki do takich casualowych zestawów, aniżeli modyfikował stan spodni co będzie wyglądało nienaturalnie i sztucznie. Mnie się cały zestaw bardzo podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Zestaw bardzo fajny, ale na pierwszym zdjęciu wyglądasz jakoś dziwnie, z takimi karykaturalnie krótkimi nóżkami. Zgadzam się, niestety w Polsce trudno o bawełniane chinosy z wysokim stanem. A są w ogóle takie? Przecież chinos to chyba z założenia spodnie sportowe, które nosi na biodrach, a nie powyżej nich. Polo Ralph Lauren ma modele chinosów z wysokim stanem, ale cena w Polsce to 450-500 zł Generalnie zauważyłem, że marki amerykańskie preferują fasony z wysokim stanem w spodniach bawełnianych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 4 Kwiecień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2011 Koledzy mają trochę racji co do zaburzonych proporcji, ale to wina Twojej sylwetki i nic z tym nie zrobisz. Oczywiście proporcji ciała nie zmienisz ale jednak ubranie może pewne cechy zamaskować albo wyeksponować. Od stroju oczekuję że będzie pomagał nadrabiać pewne moje braki (oczywiście nie za cenę braku wygody). W tym wypadku spodnie raczej eksponują niedoskonałości sylwetki. Co do chinos z wyższym stanem to udawało mi się czasem znaleźć jakieś no-name'y tak szyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi