Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj zrobilo sie cieplo ... tylko jeden dzien (wieczorem naplynie zimne powietrze) lecz mieszkajac tutaj od lat mialem okazje sie do tego przyzwyczaic.

Jak zawsze - ubranym zgodnie z zasadami "mojej klasyki"

Dołączona grafika

Plaszcz - V&D (100 % bawelny) 50 euro

Spodnie - Peter Christian (jedne z moich ulubionych 100% bawelny - mam ich dwie pary w tym samym kolorze) 35 funtow

Biala koszyla (100% bawelny)- HEMA - 21 euro

Podkoszulek (100% bawelny) - HEMA - ok 5 euro

Buty - C&J Gerard (0% bawelny)- ok 300 euro

Skarpety - Pantherella (100% bawelny) - 11 funtow

Witam ! Zestaw fajny ! Marynarka trochę za szeroka w ramionach i na zdjęciu zbliżeniowym butów ...wyglądają jak by się rozklejały ? Może to tylko tak wygląda na zdjęciach?

pozdrawiam

Marcelo

Marynarkę kupiłem za kilka złotych w second handzie i był to egzemplarz szyty na miarę (nietypowe proporcje + haftowane nazwisko wewnątrz). Poprzedni właściciel nie miał typowej sylwetki, bo faktycznie marynarka jest dośc szeroka w ramionach a bardzo szczupła w talii. Poza tym rękawy są krótkie.

Jeśli chodzi o szerokosc w ramionach, to wydaje mi się, że był to celowy zabieg krawca, bo marynarka nie jest na mnie za duża w ramionach ale ma dośc duże poduszki ramienne. Byc może cel był taki by figurę poprzedniego właściciela poszerzyc w ramionach i wyszczuplic w talii?

Oczywiście marynarka nie jest idealna, ma kilka wad, ale bardzo ją lubię, jest doskonałej jakości, jest lekka jak koszula, a poza tym za tą cenę nie będę narzekał.

Buty nie rozklejają się, są solidnie szyte :)

Zestaw bardzo fajny, ale na pierwszym zdjęciu wyglądasz jakoś dziwnie, z takimi karykaturalnie krótkimi nóżkami.

Zgadzam się, niestety w Polsce trudno o bawełniane chinosy z wysokim stanem.

A są w ogóle takie? Przecież chinos to chyba z założenia spodnie sportowe, które nosi na biodrach, a nie powyżej nich. :? Koledzy mają trochę racji co do zaburzonych proporcji, ale to wina Twojej sylwetki i nic z tym nie zrobisz. Na Twoim miejscu wybierałbym raczej krótsze marynarki do takich casualowych zestawów, aniżeli modyfikował stan spodni co będzie wyglądało nienaturalnie i sztucznie. Mnie się cały zestaw bardzo podoba. ;)

Zestaw bardzo fajny, ale na pierwszym zdjęciu wyglądasz jakoś dziwnie, z takimi karykaturalnie krótkimi nóżkami.

Zgadzam się, niestety w Polsce trudno o bawełniane chinosy z wysokim stanem.

A są w ogóle takie? Przecież chinos to chyba z założenia spodnie sportowe, które nosi na biodrach, a nie powyżej nich. :?

Polo Ralph Lauren ma modele chinosów z wysokim stanem, ale cena w Polsce to 450-500 zł :(

Generalnie zauważyłem, że marki amerykańskie preferują fasony z wysokim stanem w spodniach bawełnianych.

Koledzy mają trochę racji co do zaburzonych proporcji, ale to wina Twojej sylwetki i nic z tym nie zrobisz.

Oczywiście proporcji ciała nie zmienisz ale jednak ubranie może pewne cechy zamaskować albo wyeksponować. Od stroju oczekuję że będzie pomagał nadrabiać pewne moje braki (oczywiście nie za cenę braku wygody). W tym wypadku spodnie raczej eksponują niedoskonałości sylwetki. Co do chinos z wyższym stanem to udawało mi się czasem znaleźć jakieś no-name'y tak szyte.