Ernestson Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 marynarka to mój ulubiony zakup - niby tylko Marks Spencer, ale kupiłem ze względu na dopasowanie Rzeczywiście dopasowanie jest niezwykle udane. Czy kupiłeś ją w SH, czy w którymś z polskich sklepów? Robimy konkurs ? Ja stawiam na SH - po wysokości i kształcie kozerki, [edit] i wyświeceniach na krawędziach klap które mogą świadczyć o wielokrotnym prasowaniu. Poza tym marynarka naprawdę dopasowana świetnie, jestem pod wrażeniem. Gdyby na mnie tak leżały ubrania sklepowe to pewnie nigdy nie pomyślałbym o szyciu na miarę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Sklep, a co do wygrania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Sklep, a co do wygrania? Odpowiedz jest zamieszczona kilka komentarzy wyżej ,sklep M&S . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Rzeczywiście dopasowanie jest niezwykle udane. Czy kupiłeś ją w SH, czy w którymś z polskich sklepów? Robimy konkurs ? Ja stawiam na SH - po wysokości i kształcie kozerki, niskim punkcie środkowym i wyświeceniach na krawędziach klap które mogą świadczyć o wielokrotnym prasowaniu. Dokładnie! Te same przesłanki skłoniły mnie do zadania pytania. Poza tym marynarka naprawdę dopasowana świetnie, jestem pod wrażeniem. Gdyby na mnie tak leżały ubrania sklepowe to pewnie nigdy nie pomyślałbym o szyciu na miarę. Z tym też się zgadzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Sklep, a co do wygrania? Odpowiedz jest zamieszczona kilka komentarzy wyżej ,sklep M&S . Kilka postów wyżej poznaliśmy tylko producenta. Dalej może to być marynarka M&S kupiona w SH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 rozwiązanie konkuru marynarka była kupiona jako nowa, dobre x lat temu za granicą. Ma mocno vintageowy wygląd, w kwestii kozerki nawet bardzo. Świetna wełna. Ale uwielbiam ją dopiero teraz. Po latach, kiedy już nie mogłem w nią wejść wyświecenia nie zauważyłem, choć oddałem ją kilka razy do osiedlowej pralni więc kto wie...ogólnie dla mnie to już marynarka z duszą, więc nie dość, że przyjemnie leży, to mam do niej sentyment jako do mojej pierwszej, dłuższej znajomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 rozwiązanie konkuru marynarka była kupiona jako nowa, dobre x lat temu za granicą. Ma mocno vintageowy wygląd, w kwestii kozerki nawet bardzo. Świetna wełna. Ale uwielbiam ją dopiero teraz. Po latach, kiedy już nie mogłem w nią wejść wyświecenia nie zauważyłem, choć oddałem ją kilka razy do osiedlowej pralni więc kto wie...ogólnie dla mnie to już marynarka z duszą, więc nie dość, że przyjemnie leży, to mam do niej sentyment jako do mojej pierwszej, dłuższej znajomości A możesz powiedzieć ile lat temu? Kozerka sugeruje 90s. Wyświecenie jest na pewno od pralni chemicznej. Niestety mi też się tak robi na starszych marynarkach. Najbardziej widać w okolicach dziurki, na którą zapina się guzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Moj zestaw na dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Zabójczy! +++ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blondaas Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Świetny! Pokaż dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Co tu dużo mówić - przepięknie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lashen Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Wow! Świetne połączenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flors Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Pomimo tego, że zestaw opiera się to tylko na szarości (jak domniemam ze zdjęcia) - ten zestaw jest b. dobry. (mam nadzieję, że krawat nie jest skórzany, czy wpada w fiolet?) Pokazywałbym go na szkoleniu: jak zrobić dobry zestaw szary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Mnie się bardzo nie podoba krawat - przez tak nijakie wiązanie wygląda jak zdechły śledź. Podoba mi się za to marynarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Pomimo tego, że zestaw opiera się to tylko na szarości (jak domniemam ze zdjęcia) - ten zestaw jest b. dobry. (mam nadzieję, że krawat nie jest skórzany, czy wpada w fiolet?) Pokazywałbym go na szkoleniu: jak zrobić dobry zestaw szary. Krawat jest jedwabny ,czarny ,szerokości 6cm wiec dosyć wąski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Bardzo na plus:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Moj zestaw na dzisiaj.Czy tylko ja widzę, że krawat jest koszmarnie zawiązany? Michał, konsultowałeś tę uwagę ze znajomymi acz anonimowymi acz znającymi się stylistami? Teraz tu taki zwyczaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Moj zestaw na dzisiaj.Czy tylko ja widzę, że krawat jest koszmarnie zawiązany? Michał, konsultowałeś tę uwagę ze znajomymi acz anonimowymi acz znającymi się stylistami? Teraz tu taki zwyczaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 ,,Hipnotyzujący" zestaw, bardzo podoba mi się stosunek wzorku na koszuli do tego na marynarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flors Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 x koziol – co masz na myśli? - czy każdy krawat musi mieć "łezkę" i musi być dociśnięty do samej góry kołnierzyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 (ciach) czy (ciach) musi być dociśnięty do samej góry kołnierzyka? Odpowiem pytaniem: jeśli nie musi to jaka odległość od góry kołnierzyka jest akcpetowalna: na palec, trzy palce jak w pewnym polskim filmie czy też może gdzieś w okolicach mostka? I dlaczego tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flors Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Czy każde zdjęcie robione z ręki w ciągu dnia, musi być wystylizowane tak, aby zebrać tutaj ochy i achy? Określenie "koszmarnie zawiązany krawat" jest przesadzone, widuję koszmarnie zawiązane krawaty. Proponuję przeglądnąć polecane przez forum książki związane z klasyką, ja nie widzę tam krawatów tylko z łezką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 Flors, wyluzuj, nie czaisz kontekstu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flors Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 garsonka.... bylibyście bardziej poważni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipton Napisano 12 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 12 Lipiec 2012 To dzisiaj nieco inaczej Aj, zdjęcia się nie skopiowały, ale mówię o zestawie statica87 z tymi wzorzystymi spodniami i granatową marynarką. Mocne, wyśmienite! Wyglądasz w tej marynarce lepiej, niż większość ludzi w ubiorach bespoke, tak wielka jest moc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi