Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

marynarka to mój ulubiony zakup - niby tylko Marks Spencer, ale kupiłem ze względu na dopasowanie :)

Rzeczywiście dopasowanie jest niezwykle udane. Czy kupiłeś ją w SH, czy w którymś z polskich sklepów?

Robimy konkurs :) ? Ja stawiam na SH - po wysokości i kształcie kozerki, [edit] i wyświeceniach na krawędziach klap które mogą świadczyć o wielokrotnym prasowaniu.

Poza tym marynarka naprawdę dopasowana świetnie, jestem pod wrażeniem. Gdyby na mnie tak leżały ubrania sklepowe to pewnie nigdy nie pomyślałbym o szyciu na miarę.

Rzeczywiście dopasowanie jest niezwykle udane. Czy kupiłeś ją w SH, czy w którymś z polskich sklepów?

Robimy konkurs :) ? Ja stawiam na SH - po wysokości i kształcie kozerki, niskim punkcie środkowym i wyświeceniach na krawędziach klap które mogą świadczyć o wielokrotnym prasowaniu.

Dokładnie! :) Te same przesłanki skłoniły mnie do zadania pytania.

Poza tym marynarka naprawdę dopasowana świetnie, jestem pod wrażeniem. Gdyby na mnie tak leżały ubrania sklepowe to pewnie nigdy nie pomyślałbym o szyciu na miarę.

Z tym też się zgadzam.

rozwiązanie konkuru :) marynarka była kupiona jako nowa, dobre x lat temu za granicą. Ma mocno vintageowy wygląd, w kwestii kozerki nawet bardzo. Świetna wełna. Ale uwielbiam ją dopiero teraz. Po latach, kiedy już nie mogłem w nią wejść ;) wyświecenia nie zauważyłem, choć oddałem ją kilka razy do osiedlowej pralni więc kto wie...ogólnie dla mnie to już marynarka z duszą, więc nie dość, że przyjemnie leży, to mam do niej sentyment jako do mojej pierwszej, dłuższej znajomości ;)

rozwiązanie konkuru :) marynarka była kupiona jako nowa, dobre x lat temu za granicą. Ma mocno vintageowy wygląd, w kwestii kozerki nawet bardzo. Świetna wełna. Ale uwielbiam ją dopiero teraz. Po latach, kiedy już nie mogłem w nią wejść ;) wyświecenia nie zauważyłem, choć oddałem ją kilka razy do osiedlowej pralni więc kto wie...ogólnie dla mnie to już marynarka z duszą, więc nie dość, że przyjemnie leży, to mam do niej sentyment jako do mojej pierwszej, dłuższej znajomości ;)

A możesz powiedzieć ile lat temu? Kozerka sugeruje 90s. Wyświecenie jest na pewno od pralni chemicznej. Niestety mi też się tak robi na starszych marynarkach. Najbardziej widać w okolicach dziurki, na którą zapina się guzik.

Pomimo tego, że zestaw opiera się to tylko na szarości (jak domniemam ze zdjęcia) - ten zestaw jest b. dobry.

(mam nadzieję, że krawat nie jest skórzany, czy wpada w fiolet?)

Pokazywałbym go na szkoleniu: jak zrobić dobry zestaw szary.

Krawat jest jedwabny ,czarny ,szerokości 6cm wiec dosyć wąski.

post-3431-13658922409071_thumb.jpg

(ciach) czy (ciach) musi być dociśnięty do samej góry kołnierzyka?

Odpowiem pytaniem: jeśli nie musi to jaka odległość od góry kołnierzyka jest akcpetowalna: na palec, trzy palce jak w pewnym polskim filmie czy też może gdzieś w okolicach mostka? I dlaczego tak?

Czy każde zdjęcie robione z ręki w ciągu dnia, musi być wystylizowane tak, aby zebrać tutaj ochy i achy?

Określenie "koszmarnie zawiązany krawat" jest przesadzone, widuję koszmarnie zawiązane krawaty.

Proponuję przeglądnąć polecane przez forum książki związane z klasyką, ja nie widzę tam krawatów tylko z łezką.