Skocz do zawartości

Co mam dziś na sobie

Korneliuss

Rekomendowane odpowiedzi

Vintage look by marc jacobs ( http://www.fashionandstyle.pl)biorę w całości:) Witam na forum.

Dzięki za miłe przywitanie . Jestem bardzo zadowolony ze trafiłem na to forum ,brakowało mi tego bardzo . Spędziłem ostatni tydzień w Mediolanie ,trochę rozczarowany niestety naprawdę mało mężczyzn tym razem spotkałem na swojejdrodze dobrze ubranych ,pomimo ze większość czasu spędziłem w tak zwanym ,,kwadracie mody " .Moze to jest.tak jak mi tłumaczyli rodowici mieszkańcy Mediolanu -ze jest olbrzymi napływ ludzi z prowincji. Co roku jestem na Pitti we Florencji i tam naprawdę można nauczyć sie mody .

Będąc tu będę chciał jak najwiecej przekazać informacji jak rownież pochwalić sie swoją garderoba .

Pozdrawiam

Witam również Panie Styleman. Widząc Pana zdjęcie pierwsze co mi do głowy przyszło, to: oooo Lino!!! :)http://www.thesartorialist.com/photos/o ... al-milano/

Co mogę odpowiedzieć -wielkie dzięki za porównanie .Mialem przyjemność poznać człowieka w 2011 na Pitti . Gdzieś w archiwum mam zdjęcie z tego spotkania .

Pozdrawiam

To sam pomyślałem jak zobaczyłem zdjęcia. Wiele razy było też mówione na temat spodni, ale widzę, że nie słuchasz nic rad kolegów - to tak jakbym nosił dwa rozmiary za dużą marynarkę i tłumaczył, że w takiej się dobrze czuję, to mój styl. Nie idźcie tą drogą Phantomie ;)

znowu SH? :) podoba mi się to jak łączysz kolory. Nie przepadam za zestawieniem czarnej marynarki (wygląda na czarną) z khaki chinos, ale tutaj zero tandety :) jakie buty do tego?

Marynarka jest granatowa, to zdjęcie przekłamuje kolory. Buty były monk strap brązowe.

Podoba mi się ten styl. Natomiast spodnie chyba jednak są trochę krótkie. Wiem, że jest to świadomy wybór ale mimo wszystko.

"chyba", "trochę"? przecież to jest z 5 cm nad kostkę albo lepiej, zbliżamy się do rybaczków. A gdyby nie to i obszycie dziurek (no i zbyt niski stan spodni) to naprawdę fajnie, podoba mi krawat z koszulą. Phantom, rozważ kwestię spodni jeszcze raz

Nestor - jesteś moim idolem dnia :)

Trzeba założyć osobny temat pt. "Co Proc i 4inHand mieli na sobie" i zgrupować wszystkie bardzo udane zestawy w jednym miejscu :)

+++

... a wyżej wymienieni powinni być zobowiązani do codziennych prezentacji!

Limac - pycha ;)

Ps. Co za dzień (a dopiero ranek)!

Dzięki za opinie. Odniesienia:

- jeśli chodzi o obszycia dziurek, to jak widać, pomarańczowy zostawiłem tylko na butonierkach, resztę obszyć zmieniłem na szare - w kolorze marynarki, pomarańczowy w tym zestawie pasuje do pomarańczowo - granatowych skarpetek,

- zgadza się, że góra jest formalna, dół nie - to było moim zamiarem - jak widać udało się.

- kwestię spodni już rozważyłem, zakładki na tych granatowych pozwoliły na poszerzenie ich tylko do 17,5cm (w poprzednim zestawie, beżowe mają około 18.5cm dołem). W szytych teraz spodniach do garnituru trzyczęściowego, spodnie będą miały 19 cm dołem - zaczęło mnie już irytować ściąganie się spodni na łydkach przy wstawaniu.

- na niski stan spodni nic nie poradzę - trudno znaleźć w sklepach chino z wysokim stanem,

- klapy marynarki oczywiście za wąskie - było to jedno z moich pierwszych zamówień i nie zwróciłem na ten element należytej uwagi. W szytych teraz dwurzędówkach klapy będą miały odpowiednio 11 i 12 cm szerokości.

Pozdrawiam.

Dzięki za opinie. Odniesienia:

- jeśli chodzi o obszycia dziurek, to jak widać, pomarańczowy zostawiłem tylko na butonierkach, resztę obszyć zmieniłem na szare - w kolorze marynarki, pomarańczowy w tym zestawie pasuje do pomarańczowo - granatowych skarpetek,

- zgadza się, że góra jest formalna, dół nie - to było moim zamiarem - jak widać udało się.

- kwestię spodni już rozważyłem, zakładki na tych granatowych pozwoliły na poszerzenie ich tylko do 17,5cm (w poprzednim zestawie, beżowe mają około 18.5cm dołem). W szytych teraz spodniach do garnituru trzyczęściowego, spodnie będą miały 19 cm dołem - zaczęło mnie już irytować ściąganie się spodni na łydkach przy wstawaniu.

- na niski stan spodni nic nie poradzę - trudno znaleźć w sklepach chino z wysokim stanem,

- klapy marynarki oczywiście za wąskie - było to jedno z moich pierwszych zamówień i nie zwróciłem na ten element należytej uwagi. W szytych teraz dwurzędówkach klapy będą miały odpowiednio 11 i 12 cm szerokości.

Pozdrawiam.

Bardzo mi się podoba kierunek zmian w garderobie, o którym piszesz. W kontekście tego, że zmieniłeś obszycia w marynarce na szare, inaczej patrzę na to, co jest obecnie. Przypominam sobie falę krytyki wszystkich "Twoich" obszyć, a teraz zamiast czepiać się tych, co zostały, gratuluję decyzji i wprowadzonych korekt.

:) tak swoją drogą (może to tylko wrażenie) podoba mi się zmiana Twojego podejścia z "wiem lepiej, jest tak, jak chciałem i będę tego bronił do śmierci" na "zbieram uwagi i wprowadzam zmiany, z którymi się zgadzam" :). +++