Kobe Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Ja sobie cenię w byciu "overdressed" (w cudzysłowie, bo ja bym tak tego nie określił) w knajpach "młodzieżowych" (czyt. 30-latkowie udają licealistów), że barman studenciak nie mówi do mnie per "ty", czego serdecznie nie znoszę, no ale przecież kiedy coś takiego ma miejsce, to nic nie powiem, bo kto wyjdzie na wyniosłego/chama/buca...? A zestaw SB super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hivonzooo Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Nie lubię rybiego oka Po co kapelusz w pomieszczeniu? Nie obraź się, ale według mnie to zdjęcie (szczególnie na tle innych osób znajdujących się obok Ciebie) wygląda jakbyś był hipsterem i bawił się w jakimś klubie dla nastolatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Witam Dzis na zakupach, tak wiem spodnie za dlugie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 E tam, nie jest z nimi tak źle. Szkoda, że bez płaszcza i jakiegoś nakrycia głowy, ktore mogło by dodać kolorytu temu zestawowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edward Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 E tam, nie jest z nimi tak źle. Szkoda, że bez płaszcza i jakiegoś nakrycia głowy, ktore mogło by dodać kolorytu temu zestawowi. Normalnie nosze plaszcz i kapelusz, ale dzis troche na sportowo. (Przynajmiej moglem ukryc brzusio ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 To jakaś sportowa czapka by się przydała chociaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 13 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 13 Luty 2012 Panowie pomyślałem, że czas znowu na mnie. Zestaw dzisiejszy do pracy. Marynarka: Top secret ( bawełna+ len) Koszula: T. Pink (jest błękitno zielona- nie wiem jak u was wygląda na monitorze.) Krawat: No name Spodnie: Cedarwood Poszetka: mój bispołk Buty: Richleigh W razie pytań chętnie odpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szu Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 Kolega wrzucił zdjęcia i nawet nikt nie raczy skrytykować? Ode mnie...ładna koszula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 wydaje mi się że marynarka troszkę za mała, rękawy mocno nachodzą na korpus, ale to tylko moje zdanie za to buty pięknie wyglancowane i ładna koszula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabbero Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 Mnie też się zestaw Skalpela podoba , najbardziej krawat ! Tylko ja bym spodnie skrócił a nie podwijał ale rozumiem, że to do zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 Cały zestaw sprawia wrażenie... letniego. Zarówno jeśli chodzi o materiały, jak i o kolory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 @ Skalpel -Podoba mi się, chociaż marynarka mogłaby być nieco bardziej 'odd'. Ta nawet z wsuniętymi patkami sprawia wrażenie garniturowej. Wytaliować już się jej raczej nie da, ale może masz jeszcze miejsce na zwężenie rękawów? Powiększenie okien miedzy korpusem a rękoma mogłoby sporo dodać zestawowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 Witam was Panowie serdecznie. Tylko ja bym spodnie skrócił a nie podwijał ale rozumiem, że to do zdjęcia.Owszem też nad tym myślałem, spodnie już i tak przeszły mega metamorfozę w rękach mojej teściowej, za co jestem jej bardzo wdzięczny Jednak zamiast skrócenia chyba wolałbym dorobić manszet z co by je jednocześnie też skróciło- jakoś mi się to spodobało. Cały zestaw sprawia wrażenie... letniego. Zarówno jeśli chodzi o materiały, jak i o kolory.Masz rację w zupełności, w moich oczach też się taki wydaje, jednak czy warto rezygnować z tych kolorów i faktur tylko dlatego że jest zima? -Podoba mi się, chociaż marynarka mogłaby być nieco bardziej 'odd'. Ta nawet z wsuniętymi patkami sprawia wrażenie garniturowej. Wytaliować już się jej raczej nie da, ale może masz jeszcze miejsce na zwężenie rękawów? Powiększenie okien miedzy korpusem a rękoma mogłoby sporo dodać zestawowi. Co masz na myśli mówiąc "odd"? (chodzi mi o wskazanie np. jakiegoś zdjęcia czy coś). Masz rację, może jej krój sprawia takie wrażenie (garniturowej) natomiast tkanina i faktura zupełnie moim zdaniem temu zaprzeczają (niestety na zdjęciu tego dobrze nie widać) Wniosek rozumiem jest taki, że tek krój nie pasuje do tego rodzaju tkaniny?? Pozdrawiam i dziękuję bardzo za ocenę. Ps.: Koszula moim zdaniem też jest mistrzowska - jedna z moich ulubionych. Chciałbym żeby wszystkie moje koszule były T. Pinka. Edit: Literówki :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 -Podoba mi się, chociaż marynarka mogłaby być nieco bardziej 'odd'. Ta nawet z wsuniętymi patkami sprawia wrażenie garniturowej. Wytaliować już się jej raczej nie da, ale może masz jeszcze miejsce na zwężenie rękawów? Powiększenie okien miedzy korpusem a rękoma mogłoby sporo dodać zestawowi. Co masz na myśli mówiąc "odd"? (chodzi mi o wskazanie np. jakiegoś zdjęcia czy coś). Masz rację, może jej krój sprawia takie wrażenie (garniturowej) natomiast tkanina i faktura zupełnie moim zdaniem temu zaprzeczają (niestety na zdjęciu tego dobrze nie widać) Wniosek rozumiem jest taki, że tek krój nie pasuje do tego rodzaju tkaniny?? Odd jakcet viewtopic.php?f=1&t=1303&hilit=odd+jacket Nie wiem, na zdjęciu wygląda jak oddzielona od spodni, ale zdjęcie to tylko zdjęcie. A sam krój rzeczywiście jest trochę garniturowy. Najlepiej poczytać wskazany temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buzz_1 Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 Podoba mi sie zestaw, zminielbym tylko pasek na bardzoiej pod kolor butow. Marynarka bardzo ladna wlasnie do podobnej sie przymierzam. Jaki jest sklad materialu? obstawiam 50% len. No i buty koniecznie musisz pokazac z bliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 15 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2012 Tak jak mówisz marynarka to 50 % bawełna i 50% len. A buty już widziałeś w JBMDNS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Tak się wczoraj prowadziłem. IMO wyszło odrobinę za bardzo dandy (co pewnie ucieszy Romana:P). Kratkę pokazywałem już z bliska w nowych nabytkach. Trzy nakładane kieszenie. Prawdę mówiąc już po pierwszych dniach nie jestem fanem nakładanej brustaszy, ale to może w jakimś innym temacie. Na dole za to faktyczne CMDNS pod nowy wpis o Glenfiddich 12 yo. Staram się zakląć atmosferę whisky w obrazki, ale pić tak od rana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Prawdę mówiąc już po pierwszych dniach nie jestem fanem nakładanej brustaszy, ale to może w jakimś innym temacie. Póki nie ma osobnego tematu zapytam tutaj. Co Cię zniechęciło do nakładanej brustaszy, jakieś względy praktyczne czy estetyczne? Wczorajszy zestaw, jak zwykle w Ciebie, na wysokim poziomie. IMO nic w nim nie jest "za bardzo". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Prawdę mówiąc już po pierwszych dniach nie jestem fanem nakładanej brustaszy, ale to może w jakimś innym temacie. Póki nie ma osobnego tematu zapytam tutaj. Co Cię zniechęciło do nakładanej brustaszy, jakieś względy praktyczne czy estetyczne? Estetycznie nakładana brustasza bardzo pociąga mnie nieformalnym wyglądem, a w praktyce ta marynarka jest z cienkiego materiału i każda większa lub gruba (np. lniana) poszetka mocno ją rozpycha, bo kieszeń nie wpuszcza poszetki "pod" marynarkę tak jak cięta kieszeń tylko trzyma ją "na" marynarce. W tej marynarce takie usztywnienie poły marynarki poszetką wpływa też na lekkie defasonowanie klapy z bardzo delikatnym wkładem. Oprócz tego, pomimo że kieszeń jest normalnej szerokości, mam wrażenie, że przy końcach jest dużo ciaśniejsza będąc de facto nieco węższa dla poszetki niż normalna kieszeń. Oczywiście obserwacje te to tylko kilka założeń marynarki, z której nie jestem zadowolony w 100%. Mimo to, w następnej marynarce szybko wycofałem nakładaną kieszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 Kiedyś o to pytałem, ale moje pytanie pozostało bez odpowiedzi, a teraz jest dobry moment, żeby do tego wrócić - istnieje możliwość ustalenia z krawcem, żeby tak uszył marynarkę, aby uwzględnić wypchanie brustaszy przez poszetkę? Czyli tak, żeby klapa nie odstawała (zakładając, że poszetkę nosi się zawsze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 (zakładając, że poszetkę nosi się zawsze). Hehe też chciałem to dodać Pytasz o brustaszę nakładaną czy ciętą? W ciętej w ogóle nie mam tego problemu nawet przy dużych poszetkach z grubego materialu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jabbero Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 A może można wykonać zakładkę od wewnątrz? Żeby nie wypychało na zewnątrz tylko do środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 W ciętej w ogóle nie mam tego problemu nawet przy dużych poszetkach z grubego materialu. Dobrze wiedzieć A poszetkę noszę zawsze Gdy zdarzy mi się przypadkiem wyjść bez niej, czuję się nagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 4inHand co tu więcej napisać jak tylko : Fu...ing perfect! Szczególnie podoba mi się pierwszy zestaw- naprawde dobry. A co do nakładanej brustaszy... Nie myśleliście żeby tą kieszeń właściwwą (czyli tam gdzie bedzie poszetka zrobić normalnie ciętą z właściwą kieszenią pod marynarką a na to naszyć nakładaną kieszeń. Będzie wyglądać jak klasyczna nakładana a jednocześnie nie bedzie efektu wypchania. Ale to tylko moje takie dywagacje... Ps.: Marynarka z drugiego zestawu bespoke czy RTW? Jak to pierwsze to skąd dorwałeś takią ładną tkaninę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4inHand Napisano 16 Luty 2012 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2012 4inHand co tu więcej napisać jak tylko : Fu...ing perfect! Szczególnie podoba mi się pierwszy zestaw- naprawde dobry. A co do nakładanej brustaszy... Nie myśleliście żeby tą kieszeń właściwwą (czyli tam gdzie bedzie poszetka zrobić normalnie ciętą z właściwą kieszenią pod marynarką a na to naszyć nakładaną kieszeń. Będzie wyglądać jak klasyczna nakładana a jednocześnie nie bedzie efektu wypchania. Ale to tylko moje takie dywagacje... Ps.: Marynarka z drugiego zestawu bespoke czy RTW? Jak to pierwsze to skąd dorwałeś takią ładną tkaninę ? Dzięki, chociaż ja nie uważam, że jest aż tak super. Marynarka ma trochę niedociągnięć. Myślę, że zabieg, o którym piszesz kłóciłby się z prostotą, której elegancja wymaga. Po co robić prawdziwą i sztuczną kieszeń skoro ta prawdziwa dobrze spełnia swoją funkcję. Marynarkę z Harris Tweed mam od użytkownika Marcelo. Użyłem jej tylko do zdjęcia na bloga ponieważ niestety jest dla mnie za mała. Jej przeznaczenie jest bardzo smutne. Zostanie dawcą organów, dokładniej guzików, w nowej marynarce, którą szyję. Life bywa brutal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi