Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 13.02.2022 o 18:44, pablocito napisał:

Moim zdaniem bez pasa smokingowego wygląda to średnio.

Myślałem nad tym, ale z pasem to już bym musiał zainwestować w koszule z guzikami na spinki. Uznałem, że i tak będzie okej bez pasa ? w ramach bonusu, lepiej widoczny kolor marynarki here. 

IMG_20220215_071132.jpg

• Like 1
Opublikowano

Koszula z guzikami jubilerskimi nie jest konieczna do smokingu, kryta plisa wystarczy, choć mile widziane byłyby plisy, lub pika na gorsie. Ta, którą założyłeś jest zupełnie w porządku. Brak pasa jest dla mnie nie do przyjęcia. Jeśli nawet góra to dinner jacket, to „obowiązuje” do niej smokingowy dół, czyli spodnie z lampasami i pas smokingowy. Bez tego smoking staje się garnituropodobną hybrydą niewartą całego zachodu. Pas wydłuża nogi, podnosi talię i wysmukla sylwetkę. Równie dobrze mógłbyś założyć do tego krawat zamiast muchy. Jestem zdania, że jeśli już decydujemy się na strój wieczorowy to kompletny, inaczej lepiej założyć wizytowy garnitur.

• Like 6
Opublikowano
3 godziny temu, pablocito napisał:

Dziś mam ciężki dzień, chyba sobie ustawię to zdjęcie na tapecie i za każdym razem, jak na nie spojrzę zrobi mi się weselej. emoji106.pngemoji106.pngemoji106.png

W sensie że mój uśmiech dyskretny??

Opublikowano
Godzinę temu, pablocito napisał:

W tym też, ale głównie chodzi oczywiście o ciuchyemoji6.png.

Dzięki zatem za miłe słowo. Ciuchy to:

marynarka Custom Made SuSu (guziki wymienione)

spodnie Tadeusz Baś

koszula Macaroni royal oxford

krawat EoE

buty Crownhill Geneva

• Like 1
Opublikowano
19 godzin temu, djmakus napisał:

dawno nic nie było więc:

2102a.jpg

W dodatku układ guzików jest mocno niekorzystny, pierwszy rząd wypada prawie na mostku.