Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Macaroni, w Twoim ostatnim zestawie koszula E. Berga to ta z tzw. szytych ręcznie czy kupiona gotowa z półki?

Koszula z półki. Ma już parę lat. Mocno się skurczyła, ale ciągle świetnie się nosi i wygląda.

Opublikowano

weekendowo-niedzielowo, fotki takie sobie, z komórki (uciąłem sobie stopy na pierwszym, długość spodni jest neapolitańska, proszę uwierzyć :) 0

Bibliografia ;) :

marynarka granatowa - Baumler

spodnie ciemny brąz - Marks&Spencer

koszula Royal Collection

krawat - cóś z TKMaxx

poszetka - z ebaya

buty - Wittchen

zegarek - Oris Classic Date

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

Dzisiejszy spacer po starej Parmie.

Bardzo ladna kombinacja! ... marynarka - jak na moj gust - moglaby byc dluzsza
Opublikowano

Ładny, spokojny, stonowany zestaw. Bardzo podoba mi się poszetka.

Podobnie jak gccg uważam, że marynarka jest zbyt krótka. Masz długie nogi - to raczej zaleta niż wada - więc nie ma powodu, aby marynarka była krótsza, niż standardowa (linia pośladków/linia kroku).

Opublikowano

A okulary to właśnie ray ban wayfarer, model, którego już nie produkuje - 2113. Kupiłem w 2008 roku na ebay w czasach ultraniskiego kursu dolara (ok. 2,20 zł) i wyniosło mnie jakieś 330 zł z przesyłką. Aktualnie przymierzam się do nowych, bo w tych mi się zarysowały szkła przez nieuwagę. Ale poza tym okulary nie do zdarcia.

Jeśli oprawki są nieuszkodzone, to warto rozważyć wymianę u optyka samych szkieł (powinno kosztować symbolicznie).

Opublikowano

1. Co do zapięcie to nie wiem , prawie nigdy jej nie zapinam, a czy jest za wysoko to sprawa dyskusyjna.

2. Moim zdaniem nie jest za krótka, dłuższa za bardzo dobiłaby mnie do ziemi, mam 183 ale krótkie nogi.

post-183-13658919960082_thumb.jpg

Opublikowano

Twoje proporcje wyglądają na dobre, a na pewno są akceptowalne. Oczywiście, jeśli wolisz krótsze marynarki, to nie ma sprawy.

Marynarka ma dobre proporcje - jeśli jednak jest krótsza niż nominalna, to moim zdaniem, powinna mieć obniżony punkt zapięcia. Podejrzewam, że dolny guzik wypada u Ciebie mniej więcej na wysokości talii (ciut powyżej pępka).

Opublikowano

Z nogami to prawda. Może nie jest to tak duża dysproporcja ale ja tak lepiej sie czuje, a w ubraniu o to chodzi, ze mamy sie czuć dobrze. A ogółem mówiąc nasza uroda Polaków jest taka ze mamy ciężkie doły. :(

Staram sie to niwelować krojem spodni i długością marynarki.

Ja krawaty bardzo lubię, ale noszenie go do pracy której teraz chwilowo wykonuje nie byłoby zbyt dobre.

Co do poszetki to mam ją zawsze czy jest krawat czy go nie ma.