Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

Hm...Z dużą dozą pewności ów Pan rozkompletował garnitur.Nie wygląda to tragicznie, ale moim zdaniem nie klei się:) W zimnym wyspowym klimacie gentleman wraca na kilka kwadransów z pracy do domu, zdejmuje marynarkę aby byc bardziej familijnym, przerwa mija , zamienia kardigan na marynarkę

i wraca do pracy:)

Czy w mieście stołecznym można uszyć sobie kurtkę skórzaną lub zimowy kożuch na miarę czy trzeba uderzać do krawca czy jednak pójść do kogoś innego myślę nad ta pracownią,(http://www.julianpietrzak.pl/ )lecz pamiętając słowa pana Wojciecha (Macaroni Tomato) o niektórych pracowniach,iż mają styl jarmarczny to jednak trochę się waham czy możecie polecić kogoś sprawdzonego ?

Chodzi mi o taką kurtkę http://www.cwmalls.com/mens-vintage-sheepskin-aviator-jacket-cw861253.html

23 godziny temu, Velahrn napisał:

Bo w Polsce można za tą samą cenę uszyć, ale w złotówkach?

Otóż to i jeszcze wązna rzecz podszewka zazwyczaj w sklepowych kurtkach jest z poliestru.

wiadomo jak on działa na ludzką skórę.

Dlatego chciałbym uszyć taką na miarę z porządnych materiałów,w Polsce o dobrą skórę ciężko,ale warto poszukać

Czy znacie dobrego rzemieślnika?

24 minuty temu, Pendoro napisał:

Otóż to i jeszcze wązna rzecz podszewka zazwyczaj w sklepowych kurtkach jest z poliestru.

wiadomo jak on działa na ludzką skórę.

Dlatego chciałbym uszyć taką na miarę z porządnych materiałów,w Polsce o dobrą skórę ciężko,ale warto poszukać

Czy znacie dobrego rzemieślnika?

W przyszłym roku (ale jeszcze nie jutro ;) ) jest szansa na ofertę kurtek skórzanych szytych w Polsce, MTO w cenie do +/- 1.2k PLN, skóry jagnięce, podszewki wiskozowe / bawełniane (również drukowane z pliku)

wzornictwo takie jakie nas interesuje.

22 godziny temu, lubo69 napisał:

Dwie strony podane w linku to porządne firmy(maja świetne kurtki)tylko rozmiary za duże ja mając 85 cm w najszerszym miejscu w klatce(czyli pod pachami) i 42 cm w ramionach bym się w nich utopił.Fasony raczej nie jarmarczne a to już coś.

Dziękuje bardzo za podrzucenie linków

22 godziny temu, damiance napisał:

W przyszłym roku (ale jeszcze nie jutro ;) ) jest szansa na ofertę kurtek skórzanych szytych w Polsce, MTO w cenie do +/- 1.2k PLN, skóry jagnięce, podszewki wiskozowe / bawełniane (również drukowane z pliku)

wzornictwo takie jakie nas interesuje.

Może coś wreszcie się ruszy bo będąc niedawno podwarszawskim maximusie to poczułem się jak na początku lat 90-tych fasonowe koszmary w stylu wieś tańczy wieś śpiewa jakbym był na jarmarku europa.Straciłem tylko czas

23 godziny temu, lubo69 napisał:

Simmons Bilt na pewno uszyje kurtkę na wymiar, Noble House najprawdopodobniej też.

23 godziny temu, lubo69 napisał:

Simmons Bilt na pewno uszyje kurtkę na wymiar, Noble House najprawdopodobniej też.

Właśnie patrzę na ich stronie,że jest możliwość może nie uszycia,ale dopasowania widać,że porządne kurtki mają na lata właściwie zobaczę popatrzę a jak się rozmyśle to poczekam może tak jak Damiance pisze znajdzie się coś porządnego u nas w Polsce.

2 godziny temu, xkoziol napisał:

Do głowy mi nie przyszło, że za tyle można uszyć.

?? Niestety, nie rozumiem, za dużo czy za mało? Forumowicz @Torunianin poelca pana Pietrzaka

Nie wiem czy temat aktualny, ale jeśli tak, to polecam http://www.julianpietrzak.pl/. W galerii nie znajdziecie nic sensownego, ale szyłem u tego pana kożuch o kroju bosmanki i wyszedł bardzo fajnie. 

22 godziny temu, xkoziol napisał:

Tysiąc i pięćset wydaje się mało.

Dokładnie patrząc na ceny innych firm to nawet bardzo mało.

Tylko no właśnie czy nie są to fasony jarmarczno-ludowe tego się obawiam,że tak może być jak nic innego nie dostane to pewnie tam się udam

Ciekawy jestem tez jakość używanych skór

Też wygooglałem; najbardziej podoba mi się podeszwa "z neolitu":roll:

@Dashee - albo zainwestuj 8 zł w kartę kolorów:

http://multirenowacja.pl/karta-kolorow-tarrago.html

albo napisz maila na sklep@multirenowacja.pl wysyłając swoje zdjęcie butów w naturalnym świetle.

Według mnie to jakiś mahoń chyba.

Buty są też dostępne w kolorze czarnym, ale zakładam, że nie o to pytasz?:shock:

• Oceniam pozytywnie 1

Wybaczcie panowie, myślałem ze model da więcej niż zdjęcia. Oto trzy zdjecia, jedno przy sztucznym oświetleniu, drugie sama lampa błyskowa (to jasne), trzecie na parapecie w świetle dziennym. 

https://drive.google.com/open?id=0By5hFwoeelz3cWxveUd0MTMycWM

Zamawiam barwnik oraz pastę. Nie mam czasu na próbnik itp., ponieważ potrzebuje ich na piątek, czyli dzisiaj muszę złożyć zamówienie. 

Kolory nad którymi się zastanawiam to zależnie od wzornika - Leather, Light Brown, Brandy, Walnut bądź Lion, Amber Brown, Cognac. Na niektórych paletach dobrze wyglada też Nevada, na innych jest strasznie ciemna. Tutaj na przykład, różnica pomiędzy buteleczką, a pomalowanym kawałkiem nevady http://multirenowacja.pl/quick-color-25ml-farba-lakier-do-renowacji-skor-butow.html

@lubo69 neolit to bardzo źle?

7 minut temu, Aron napisał:

@Dashee, o jakim barwniku mówisz? Chcesz przemalować te buty, czy masz na myśli po prostu krem?

Wybrałbym chyba krem http://multirenowacja.pl/shoe-cream-tarrago-50ml-krem-do-skor-90-kolorow.html w kolorze 029 jasny brąz.

Też uważam, że ten krem się nada. Podobnie jak pewnie i z 10 innych - kolor kremu nie ma aż tak dużego znaczenia. Krem nie zmieni butom koloru, o ile będzie w miarę zbliżony kolorystycznie do butów.

Obecnie do swoich butów używam tylko 4 kremów: czarny, jasnobrązowy, średni brązowy i ciemnobrązowy. Gdybym miał buty bordowe/granatowe/zielone, to dokupiłbym pewnie jeszcze krem w odpowiednim kolorze. Więcej IMO nie ma sensu brać :) 

• Oceniam pozytywnie 1