White Haven Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Co do tych dwóch pierwszych to z tego co pamiętam ta pierwsza jest matowa, a druga z połyskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farsz Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Jak już napisałem w wątku powitalnym, czytam to forum od kilku lat i wyczytałem wiele dobrych rad, z których z powodzeniem korzystałem. Generalnie do tej pory kupowałem garnitury, które nie potrzebowały znaczących przeróbek (oczywiście musiałem na taki trafić). Forum przekonało mnie do zaryzykowania zakupu garnituru z późniejszymi przeróbkami. Spodobał mi się garnitur w którym rękawy marynarki były 2cm za długie. Stwierdziłem, że pójdę do osoby w miarę powszechnie polecanej przez forumowiczów i blogerów. Chciałem też dokonać innych przeróbek, jeżeli byłyby potrzebne, ale podobno wszystko OK, tylko te rękawy. Guziki nieprzecięte, więc skracamy od dołu z przesunięciem guzików, z zaznaczeniem, że nić w trochę innym kolorze, bo takiego samego nie ma. Odebrałem marynarkę i długość rękawów dobra, ale będąc już w domu spojrzałem dokładnie, obszycia guzików wydają mi się krzywe/brzydkie. Zakładam, że może to ja jestem głupi i się nie znam (oczywiście widzę różnicę na minus w porównaniu do fabrycznych obszyć), szczególnie, że jak wspominałem nie poszedłem do przypadkowej osoby, więc zanim podejmę może jakieś kroki chciałem się poradzić forumowiczów. W załączeniu zdjęcie guzików. Czy to jest do zaakceptowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Daj spokój - jest OK. (ale zdjęcie mógłbyś zmniejszyć...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Wygląd obszycia zależy od maszyny - z reguły będzie to wyglądać inaczej (prościej) niż w oryginale dobrej firmy. Ale wg mnie to jest sprawa trzeciorzędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Między materiałem marynarki a nicią obszycia nie ma wielkiego kontrastu kolorosytycznego, zatem nie będzie to zupełnie widoczne. Ja bym zostawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farsz Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Dziękuję bardzo za opinie. Uspokoili mnie Panowie. Delikatny kontrast mi nie przeszkadzał i byłem uprzednio poinformowany. Podobnego obszycia nie widziałem na żadnym swoim garniturze czy płaszczu, a w internecie na zdjęciach też raczej występują takie bardziej równe, więc się trochę tym przejąłem. Przepraszam za rozmiar zdjęcia, ale zmniejszyłem chyba trzykrotnie w stosunku do oryginału i na moim przynam dużym monitorze wyglądało to odpowiednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Pojawił się ciekawy problem rozróżnienia pracy ręcznej od maszynowej. Nie pierwszy raz spotykam się z pewnym wyobrażeniem, że skoro praca ręczna jest droższa to będzie lepiej i ładniej wykonana niż praca maszynowa. Pamiętajmy proszę, że ludzkie umiejętności są ograniczone względem pracy maszynowej i dla jednych ma to swój urok, ale w pogoni za ideałem, wiele osób narzeka na minimalne nierówności czy mniej "okrzesany" wygląd takich produktów. Guziki są obszyte prawidłowo, nie dajmy się zwariować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wolti Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Możecie polecić męski salon kosmetyczny w Warszawie? Chodzi mi o zabiegi, które są dostępne w barber shopie, ale w bardziej przystępnych cenach. Może być na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Barber shop to raczej oferować jedynie strzyżenie/golenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JD! Napisano 23 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2015 Koźle wybacz - cały dzień jakiś głodny chodzę, co widać powyżej, bo zjadłem słowo. Kajam się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 25 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2015 Zgubiłem metalową wsówkę do kołnierza od koszuli CT. Gdzie dostanę nową? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 25 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2015 Fiszbin w sensie? Gubię je notorycznie, kiedyś stacjonarnie Wólczanka sprzedawała, ale widzę, że już chyba nie. Zostaje allegro i sklepy internetowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 25 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2015 Tak, fiszbin. Proszę o linka. Po wpisaniu "fiszbin" w allegro nie znajduję tego czego potrzebuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2015 tych nie wypada zgubić http://wolczanka.strefamarek.allegro.pl/zlote-fiszbiny-lambert-xj2003.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 25 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2015 Nie wiem ile chcesz wydać na nie pieniędzy. Metalowych na alle nie widziałem, ale są za to srebrne http://allegro.pl/srebro-fiszbiny-usztywniacze-kolnierzyka-wawa-i5275361358.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 25 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2015 Do wyboru - do 'koloru' http://www.cuffsandco.co.uk/Category/65#CollarStiffeners Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 25 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2015 http://www.ctshirts.co.uk/mens-accessories/collar-stiffeners?q=gbpdefault||||||||||||||| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Animaes Napisano 25 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2015 Rozmawiałem z obsługą CT. Wyślą mi parę "free of charge". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 25 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2015 Po co komu srebrne/złote fiszbiny? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 25 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2015 Pewnie oferta dla darczyńców przy jubileuszach innych okazjach prezentowych. Wysłane z mojego telefonu przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giacco Napisano 25 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2015 Po co komu srebrne/złote fiszbiny? Myślę, że to podpada pod ten rodzaj luksusowego fetyszyzmu, gdzie poisz się dobrobytem sam dla siebie, czerpiąc dodatkową radość z tego, że inni tego nie mogą zauważyć. To już chyba filozofia.... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Po co komu srebrne/złote fiszbiny? Ja kiedyś widziałem ofertę fiszbin robionych na zamówienie z karoserii zwysięskiego bolidu F1. Był jeszcze jeden model fiszbin, droższy ... zrobiony z elementu karoserii zwycieskiego samochodu w którymś tam roku podczas wyścigów Le Mans .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mic43 Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Panowie, czy dziura w zapiętku (tak to się chyba nazywa) buta (od środka) może być podstawą do naprawy gwarancyjnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Panowie, czy dziura w zapiętku (tak to się chyba nazywa) buta (od środka) może być podstawą do naprawy gwarancyjnej? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-Mateusz- Napisano 27 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Kwiecień 2015 Panowie-Koledzy! Wiecie gdzie w Warszawie można kupić kapelusze? Wiem że są sklepy internetowe, ale potrzebuję pilnie i musi być odpowiednio sztywny. Pozdrawiam Mateusz PS.Fajnie by było dostać kilka adresów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi