constantin Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Brąz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 wg mnie brąz. Podpasuje do wielu kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Mam takie zamszowe półbuty zarówno w granacie jak i brązie - brąz jest nieco bardziej uniwersalny. W sumie to zależy od tonacji reszty ubioru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucru Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Jakiś czas temu kupiłem buty Herringa z serii Continetal (konkretnie te: http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=3068 ). Używam ich bardzo okazyjnie (do tej pory ok. 5 wyjść), ale zauważyłem, że podeszwa zaczęła dość mocno się ścierać. Zaczynam mieć obawy, że nitki przy czubku podeszwy w ciągu kilku kolejnych wyjść mogą się przetrzeć. Mam świadomość, że jest to najtańsza seria i skóra nie jest najlepszej jakości, ale sądziłem, że przy mojej częstotliwości użytkowania obejdzie się bez zelowania podeszwy. Czy taki stopień ścierania jest normalny? I czy jest szansa na ewentualną reklamację? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Możesz przedstawić jakieś zdjęcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Wbrew pozorom, mimo że czubek podeszwy może wyglądać źle, to tak naprawdę nie wymaga interwencji. Czubki ścierają się szybko - ja w Yankach już po dwóch całodziennych wyjściach połączonych z dłuższym (około godziny) spacerem mam zauważalnie starte czuby. Podeszwie nic nie grozi - także ze spokojem. Zelować wystarczy uśredniając (przy eksploatacji co drugi-trzeci dzień) co 1 -2 lata (w zależności od jakości kruponu). Oczywiście szewc zelując uzupełni ubytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucru Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Próbowałem zrobić zdjęcia, ale niewiele na nich widać - chodzi mi o to, że nici przy czubach nie są już schowane w lekkim zagłębieniu (rowku), ale na równym poziomie z podeszwą i wygląda to tak, że niedługo zaczną szorować o podłoże przy chodzeniu. Może trochę panikuję, ale czy nie ulegną one przetarciu? White Haven, co masz na myśli mówiąc, że zelować wystarczy co 1-2 lata? Myślałem, że gdy podkleimy podeszwy gumą, to nie musimy się już o nie martwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Tak dobrze to nie ma Guma się ściera. EDYTKA Wyżej trochę nieprecyzyjnie się wyraziłem - pierwsze zelowanie (co prawda niektórzy dają od razu na świeżo kupione buty - nie ma wówczas potrzeby uzupełniania ubytków materiałem który dość szybko się wykrusza) w zależności od jakości kruponu robi się po 1-2 latach (słyszałem o dłuższych okresach, ale osobiście patrząc po moich butach jakoś tego nie widzę ). A potem wymienia się zelówkę kiedy ta się zetrze. (średnio co rok - dwa) EDYTKA nr 2 Oczywiście przy butach szytych (np.: metodą GYW) zamiast zelowania można wymienić podeszwę. Koszt takiej usługi jest zróżnicowany - na forum podawano kilka przykładowych cen w zależności od marki/szewca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucru Napisano 14 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 14 Marzec 2014 Rozumiem, dzięki za wyjaśnienie. Na razie wstrzymam się z zelowaniem, zapewne z czubkami jest tak jak mówisz. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 15 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2014 Podzelować gumą i będzie spokój na wiele lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.L.Messi Napisano 15 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2014 Dzień Dobry. Czy połączenie takiej marynarki donegal tweed http://1.bp.blogspot.com/-dC4EguOSQRQ/UXohAu5ataI/AAAAAAAAFc4/fRSJpky5oh4/s400/IMG00151-20130426-0828.jpg, tylko troszkę jaśniejszej + sweter w takim kolorze, http://cdna.lystit.com/photos/2012/10/29/polo-ralph-lauren-juneberry-cottoncashmere-vneck-sweater-product-1-5092560-950456513_large_flex.jpeg lub http://image.ceneo.pl/data/products/27512185/i-sweter-bordowy.jpg + jeansy i brouges'y , będzie wporządku połączeniem ? Tylko jaka koszula do tego by pasowała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orphan Napisano 15 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2014 Jak dla mnie super, sweter bordowy i koszula np. w granatową/niebieską kratę vichy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 15 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2014 Sweter drugi; koszula błękitna/biała - pewniak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jay Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 W swojej ofercie Barker ma również buty cemented (nie tylko goodyear welted). Czy to są po prostu klejone, czy może jeszcze coś innego? Ktoś użytkuje takie buty od Barker'a - jakieś wrażenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr.L.Messi Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 Dziękuję za porady , pózniej postaram się pokazac w temacie casualowym jak to wyszło , i co do poprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 Mam do wyboru czarną i granatową, pikowaną kurtkę. Co prawda mówi się o tym, że granatowy jest bardziej uniwersalny, to jakoś w przypadku kurtki mnie to nie przekonuje - mierzyłem do wielu spodni czy swetrów, i w sumie czarny jakoś lepiej się prezentuje. Czy aby zawsze granatowy miałby być bardziej uniwersalny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejj Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 Nawiązując do pytania kilka postów wcześniej: Jaki kolor swetra będzie pasował do koszuli w kartkę gingham (raczej czegoś w podobie do kratki gingham - dużo drobniejsza jej wersja w kolorze bordowym, takim samym jak sweter na zdjęciu)? Myślałem o granatowym lub jasnoszarym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 Kamil - moim zdaniem tak. Twoje odczucia to dylematy z początku 'transformacji' - też tak miałem, a teraz czarne kurtki omijam szerokim łukiem. Płaszcz elegancki jeszcze jakoś się sprawdzi, ale z kurtką już tak słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil_D Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 Kamil - moim zdaniem tak. Twoje odczucia to dylematy z początku 'transformacji' - też tak miałem, a teraz czarne kurtki omijam szerokim łukiem. Płaszcz elegancki jeszcze jakoś się sprawdzi, ale z kurtką już tak słabo. Nie do końca - większość czerni odrzuciłem już dawno, łącznie z płaszczami (chyba, że formalnymi), ale czarne kurtki zwyczajnie bardziej cieszą me oko. Nawet przeglądając zdjęcia kurtek Barboura, czerń ładniej wygląda. Co innego, gdyby znaleźć głęboki, bardzo ciemny granat - wtedy faktycznie wolałbym coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 (...)czarne kurtki zwyczajnie bardziej cieszą me oko. Nawet przeglądając zdjęcia kurtek Barboura, czerń ładniej wygląda. Na tym temat powinien się zakończyć, biorąc pod uwagę fakt, że oba kolory leżą w klasyce. Skoro Ci się podoba czarna kurtka - to bierz ją. Jeśli zasugerujesz się opiniami odwodzącymi Cię od tego pomysłu to i tak pamiętaj, że to TY będziesz w niej chodził i to CIEBIE denerwować będzie kolor, który Ci się nie spodobał. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 16 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 16 Marzec 2014 Granat Barboura jest ciemny i głęboki. Jak znajdę chwilę to cyknę fotkę kurtki pikowanej przy naturalnym oświetleniu. Generalnie czarnej kurtki nie założysz do brązowych butów - jeżeli takowych nie nosisz to problem znika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Jakiś czas temu kupiłem buty Herringa z serii Continetal (konkretnie te: http://www.herringshoes.co.uk/product-info.php?&brandid=6&shoeid=3068 ). Używam ich bardzo okazyjnie (do tej pory ok. 5 wyjść), ale zauważyłem, że podeszwa zaczęła dość mocno się ścierać. Zaczynam mieć obawy, że nitki przy czubku podeszwy w ciągu kilku kolejnych wyjść mogą się przetrzeć. Mam świadomość, że jest to najtańsza seria i skóra nie jest najlepszej jakości, ale sądziłem, że przy mojej częstotliwości użytkowania obejdzie się bez zelowania podeszwy. Czy taki stopień ścierania jest normalny? I czy jest szansa na ewentualną reklamację? Pozdrawiam Zanieś do szewca niech Ci czubki pobije żabkami/blaszkami i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Remy Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Podzeluj podeszwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orphan Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Nawiązując do pytania kilka postów wcześniej: Jaki kolor swetra będzie pasował do koszuli w kartkę gingham (raczej czegoś w podobie do kratki gingham - dużo drobniejsza jej wersja w kolorze bordowym, takim samym jak sweter na zdjęciu)? Myślałem o granatowym lub jasnoszarym.I granatowy i szary powinny się dobrze prezentować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avrellius Napisano 17 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 17 Marzec 2014 Witam. Od pewnego czasu zastanawia mnie kilka kwestii dotyczących ubioru, a dokładnie: 1. Czy na zakończenie czwartej klasy technikum, wypada założyć białą koszulę na spinki? 2. Czy taką koszulę, mogę założyć na egzamin maturalny, zawodowy? 3. Czy poszetka będzie pasować do takich uroczystości? Przepraszam z góry, jeżeli odpowiedzi na powyższe pytania już padły. Mimo usinnych starań, nie znalazłem takich odpowiedzi, aby w stu procentach rozwiały moje wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi