Bartek Napisano 31 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2013 Jeżeli jesteś przyzwyczajony do Church's, CJ, Yanko i Carminy, to będziesz kręcił nosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacDermot Napisano 31 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2013 A jeśli do Ryłki i Ecco? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 31 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2013 Czy koszule z rozmiaru kołnierzyka 42 da się przerobić na 41, żeby to dobrze wyglądało? Czy to jednak za dużo? Bez szwu, na wysokości karczku się nie obejdzie, ale jest to możliwe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 31 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2013 Jak to w końcu jest z tymi nielogowanymi "Bekslejami" z francuskiego ebaya? Jak z ich jakością? Zapewne różnie, ale monki stanowczo odradzam. Zresztą niektóre z tych butów mają logo Bexley i może być tak, że te są identycznej jakości co właśnie Bexley. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 31 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2013 A jeśli do Ryłki i Ecco? Ecco nie mam więc się nie wypowiadam. Co do Ryłko to w moim odczuciu (abstrahując od wyglądu większości ich butów) stosują lepszej jakości skóry. A przynajmniej tak bym wnioskował po butach, których używam na co dzień. (aktualnie mam 2 pary Ryłko i 3 pary Bexleyów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 31 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2013 Bez szwu, na wysokości karczku się nie obejdzie, ale jest to możliwe. To teraz pyt drugie: O ile da się skrócić rękawy koszuli? Chcę kupić kilka w Osovskim ale część których mnie interesuje jest w rozmiarze 188/194 z rękawem 72, a ja mam 77. Czy 5 cm to sporo i może to jakoś zaburzyć proporcje czy spowodować inne problemy przy przeróbkach? Najpradopodobniej w samym Osovskim poproszę o przeróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NieMy Napisano 31 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2013 Najpradopodobniej w samym Osovskim poproszę o przeróbki. Zapytałbym ich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 31 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2013 Zapytałbym ich. Wysłałem maila z zapytaniem. Na wszelki wypadek pytam też tutaj, bo nie wiem jak z ich możliwością odpowiedzenia dzisiaj. A dzisiaj kończy się promocja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 31 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2013 "Łatwiej kijek pocienkować, niż go potem pogrubasić"!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 31 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2013 Jeśli kolega się nie pomylił i chodzi o skrócenie, to raczej nie ma ograniczeń - chyba, że będzie monogram (na końcu listwy z reguły), wtedy trzeba spruć. Kompetentny zakład skróci rękaw z przeniesieniem listwy, czyli rękaw wykończy identycznie, jak w oryginale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 31 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2013 Szyłem krawaty na Solcu w marcu tego roku, 35zł / sztuka, wypełnienie gratis. No to wychodzi, że nawet nie w ciągu 2 lat, a w ciągu kilku miesięcy usługa podrożała trzykrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skar Napisano 31 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2013 No to wychodzi, że nawet nie w ciągu 2 lat, a w ciągu kilku miesięcy usługa podrożała trzykrotnie. To ciekawe, bo z tego co pamiętam (+ odebrałem krawat ze dwa miesiące temu) ceny są na w miarę stałym poziomie. Cena Capo mogła odnosić się do ceny z materiałem? Zresztą, powiem szczerze - jeżeli kosztuje stówę, to i tak jest w mojej ocenie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrafZero Napisano 1 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2014 Witam Czy dla krawca odprucie tych guzików ( bez śladu ) skrócenie o 5cm i ponowne przyszycie to wielkie wyzwanie ? Jak płace 25-35 zł to efekt jest masakrujący Odprute 3 guziki ciachnięte na wysokości 4'tego ponowne wszyscie guzików. Efekt ? Pierwsze guziki stercza na skraju mankietu. Dwóch krawców i 2 takie same efekty. Teraz potrzebuje jakiegość pewnego krawca z możliwościa usługi ekspres. edit: Chodzi o Warszawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 1 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2014 Przy tak dużych przeróbkach (5 cm) lepiej skracać od góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrafZero Napisano 1 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2014 Przy tak dużych przeróbkach (5 cm) lepiej skracać od góry. to koszt koło >100 a to BARUTTI w okazyjnej cenie chyba ze sam odpruje guziki i oddam do samego skrocenia i przyszycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 1 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2014 Czy krawat z grenadyny mogę założyć do marynarek wełna-kaszmir, bawełna i tweed? Ewentualnie do czego pasuje a czego nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 1 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2014 Wszystko pasuje do wszystkiego, nie sam materiał się liczy, a jego faktura czy wzór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 1 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2014 Tak na szybko, Macaroni z grenadyną na szyi w różnych wariantach. fotki z http://macaronitomato.blogspot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luca Napisano 1 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2014 Knit też mógłby pasować? Dziękuję,tego potrzebowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 2 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2014 Witam Czy dla krawca odprucie tych guzików ( bez śladu ) skrócenie o 5cm i ponowne przyszycie to wielkie wyzwanie ? Jak płace 25-35 zł to efekt jest masakrujący Odprute 3 guziki ciachnięte na wysokości 4'tego ponowne wszyscie guzików. Efekt ? Pierwsze guziki stercza na skraju mankietu. Dwóch krawców i 2 takie same efekty. Teraz potrzebuje jakiegość pewnego krawca z możliwościa usługi ekspres. edit: Chodzi o Warszawe Nie, to jest żaden problem, o ile zakład ma maszynę do obszywania imitacji dziurek. Jednak to, czy taka operacja zostawi ślad czy też nie, zależy od materiału - generalnie na bawełnie i lnie (oraz mieszankach) ślad po usuniętym szyciu zostanie. Pisałem o tym już kilka razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrafZero Napisano 2 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2014 Dziękuje wszystkim za odpowiedź. Jako że miałem mało czasu to poszedłem do swojego krawca, który tnie jak leci... Sam odprułem guziki, a ta imitacja obszycia dziurek można spruć jednym ruchem tylko trzeba trafić w dobrą nitkę. Wyszło 6 prób na 8. Z pozostałymi była drobna zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacDermot Napisano 3 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2014 Czy błędem będzie zawiązanie pasa w płaszczu nie normalnie dookoła, a z tyłu na plecach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Breslauer Napisano 3 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2014 Moim zdaniem nie będzie to błędem, o ile płaszcz jest względnie dobrze dopasowany do Twojej sylwetki. Jeśli jest zbyt obszerny w talii to wiązanie pasa "z przodu" pomaga rozwiązać w pewnym stopniu taki problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacDermot Napisano 3 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2014 Płaszcz jest, powiedzmy, staromodny. Prawie do kostek, mocno luźny w okolicy bioder. Na pewno sytuację lekko poprawi przeszycie guzików troszkę dalej. Samo użycie pasa przewiązując go tak jak powinno być, średnio pasuje mi wizualnie. Zaraz pewnie powiecie, że w takim razie nie trzeba było brać ale dostałem go za darmo. Wełna z kaszmirem w dobrym stanie więc żal było nie przyjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 3 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2014 Zawsz możesz go przerobić (w tym skrócić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi