Hargin Napisano 24 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2013 Nie polecam tych skarpet z Wolczanki - za dużo tworzywa sztucznego, a przy tym mało elastyczne i mało komfortowe. Też skorzystałem z tej promocji jakiś czas temu i choć kwota nie duża, to produkt marniutki. Ostatnio korzystałem z promocji w HS (może nadal jest) i mają sporo z zielenią: http://www.happysocks.com/eu/thin-stripe-combed-cotton-2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 24 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2013 Zależy które - te pasiaste są z czystej bawełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matikos Napisano 24 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2013 Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, Chciałbym się zapytać czy ktoś z was wie jaka jest cena uszycia na miarę koszuli w pracowni Zaremba w Warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 24 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2013 Od ok. 550zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matikos Napisano 25 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2013 Cena do przyjęcia. Chyba się kiedyś skuszę. Szył ktoś może koszulę u Zaremby? Eye_lip, miałbym pytanie, czy u któregoś z warszawskich szewców, np. Januszkiewicz, kamiński, Duranc, można kupić gotowe buty z wystawy? Jaki byłby ich koszt? Z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 25 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Listopad 2013 Czasami się zdarzało jak któryś likwidował zakład.. zawsze możesz zapytać na miejscu, ale zwykle nie ma takiej oferty RTW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 26 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2013 taka możliwość jest u Kielmana. są wtedy kilkaset złotych tańsze niż te robione na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 26 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2013 Cena do przyjęcia. Chyba się kiedyś skuszę. Szył ktoś może koszulę u Zaremby? Eye_lip, miałbym pytanie, czy u któregoś z warszawskich szewców, np. Januszkiewicz, kamiński, Duranc, można kupić gotowe buty z wystawy? Jaki byłby ich koszt? Z góry dziękuję za odpowiedź. Teoretycznie u Duranca są gotowe, koszt to mniej więcej 500-600 zł. Teoretycznie, bo z punktu widzenia estetyki wykonania lepiej chyba jednak kupić jakieś RTW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dunhill Napisano 26 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2013 Witam koledzy! Mam pytanie, czy któryś z was próbował kiedyś odpruwać łaty z marynarek? Oczywiście chodzi mi tu o łaty z łokciach. Bo boję się, że będzie widać miejsce po szwach. Nie wiem co to za paskudna moda nastała na znoszone/zniszczone ubrania. Jeszcze chwila i będą sprzedawać dziurawe, zacerowane gacie i skarpety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 26 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2013 Nie próbowałem, ale na niektórych materiałach (zwłaszcza bawełna i mieszanki) będzie widać ślad po szyciu. Poza tym przy długo używanej marynarce może być widoczna różnica w kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2013 Nie wiem co to za paskudna moda nastała na znoszone/zniszczone ubrania. Jeszcze chwila i będą sprzedawać dziurawe, zacerowane gacie i skarpety... To odwieczna moda na postarzanie przedmiotów. Nic nowego, a zazwyczaj marynarki, które fabrycznie mają naszyte łaty z założenia mają obniżoną formalność, również w innych elementach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matikos Napisano 26 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2013 Teoretycznie u Duranca są gotowe, koszt to mniej więcej 500-600 zł. Teoretycznie, bo z punktu widzenia estetyki wykonania lepiej chyba jednak kupić jakieś RTW. A szyłes może kiedyś buty u Duranca, wiem że Szarmant szył, był zadowolony. Macie koledzy moze jakies zdjęcia butów od Duranca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 26 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2013 Z tego co wiem, nie jest zadowolony (nie musisz wklejać linka do artykułu na blogu ). Ten szewc.może ew.znaleźć swoją niszę przy współpracy z fundacją, która się prezentowała na spotkaniu forumowym. W moim odczuciu w kategoriach stosunek jakości do ceny, wysoka jakość, niska cena za dobrą jakość nie ma szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 26 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2013 A szyłes może kiedyś buty u Duranca, wiem że Szarmant szył, był zadowolony. Macie koledzy moze jakies zdjęcia butów od Duranca? Nikt nie szył, bo Duranc nie szyje, buty są klejone i kołkowane, zresztą informację o tym można łatwo znaleźć na forum. Natomiast oglądałem buty przez niego wykonane, mierzyłem też gotowe. Szarmant raczej nie jest z butów od Duranca zadowolony. Zdjęcia przynajmniej kilku par znajdziesz łatwo na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 26 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2013 jest wątek poświęcony Durancowi: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/168-warszawa-szewc-ryszard-duranc-aleje-jerozolimskie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 26 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2013 Są za to bardzo wygodne to im trzeba oddać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 26 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Listopad 2013 Mając porównanie z innymi, mogę jasno stwierdzić, że nie są. Są szerokie (a butów RTW szerokich ze względu na kopyto jest stosunkowo mniej niż o wąskim) i tyle chyba tylko. Ja się nadziałem na robienie butów u niego i tylko pluć w brodę sobie mogę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Listopad 2013 Pytania o zakupy przerzucone do http://forum.butwbutonierce.pl/topic/896-gdzie-można-kupić-szukam-poszukuję/page-68; to jest właściwy wątek. Pytania stylistyczne przerzucone do http://forum.butwbutonierce.pl/topic/380-forumowa-poradnia-stylistyczna/page-130; uwaga j.w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Z. Napisano 3 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2013 które środki do pielęgnacji obuwia polecacie: Tarrago czy Saphir? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skalpel Napisano 3 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2013 Polecam 33 strony emocjonującego i trzymającego do samego końca w napięciu wątku: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1273-pielęgnacja-obuwia-zasady-ogólne/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Z. Napisano 3 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2013 wątek przejrzany, wnioski wyciągnięte dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 3 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2013 Panowie czy macie jakiś sposób na tzw. "uciekający język"? Podczas noszenia w prawym bucie język przesuwa się w prawo. Dziękuję za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 4 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2013 Miałem podobny problem w jednych trzewikach, rozwiązałem go poziomym cięciem języka, przez, które przechodzą teraz sznurówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 4 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2013 Dziękuję, nie wpadłem na to. Przy oxfordach trochę byłoby to nietypowe, ale jak się skończy moja cierpliwość to tak zrobię. Pozdrawiam serdecznie! Wiktor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teddy Napisano 4 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Grudzień 2013 To chyba będzie odpowiednie miejsce. Zamawiam sobie sweter, taki prezent na święta dla samego siebie i mam straszny problem z rozmiarówką.http://www.ctshirts.co.uk/men%27s-casualwear/men%27s-knitwear/Grey-shawl-collar-cardigan?q=frgob||KH088GRY|||||||||||||&page=3 Nie jestem jakimś anglojęzycznym noobem, ale okazuje się, że niektóre praktyczne sformułowania ciężko mi zrozumieć.Jak zmierzyć front body lenght i długość rękawa "overarm from shoulder"?Próbowałem na różne sposoby, ale ostateczne wyliczenie wychodziło mi bez sensu.Dzięki za poświęcenie minutki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi