Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Gość Nereusz

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, kupiłem w TKmaxx wełniane, wyprodukowane we Włoszech spodnie za 169zł. Przyznam, że urzekła mnie jakość wykonania. W domu okazało się, że to Hiltl, więc firma również całkiem zacna. Zastanawiam się natomiast jak je nosić. Wełna jest przyjemna w dotyku ale bardzo gruba. Zaprasowany kant niestety bardzo szybko znika. 

Mam jeszcze możliwość oddania, więc bardzo liczyłbym na Wasze rady. Fajne czy nie? Z czym je nosić?

post-2955-0-01391300-1381086628_thumb.jp

post-2955-0-80406500-1381086665_thumb.jp

post-2955-0-88584200-1381086718_thumb.jp

post-2955-0-59877900-1381086793_thumb.jp

post-2955-0-62744600-1381086841_thumb.jp

post-2955-0-37324600-1381086906_thumb.jp

post-2955-0-88866600-1381087027_thumb.jp

Czy ktoś z Was może polecić dobre przybory do manicure do użytku domowego?

Może być zestaw lub pojedyncze elementy, szczególnie te najbardziej podstawowe: cęgi, cążki, gilotynka itp. Potrzebuję narzędzi do używania, a nie ładniewyglądania, więc dobrze, gdyby były przede wszystkim porządnie działające i trwałe - celowo nie określam górnej ani dolnej granicy cenowej, wymagań materiałowych itd. Coś, czego używacie w domu i moglibyście z czystym sumieniem polecić innym albo, opierając się na wiarygodnych opiniach, chcielibyście mieć.

Każda rzeczowa odpowiedź się dla mnie liczy. Dziękuję.

Czy ktoś z Was może polecić dobre przybory do manicure do użytku domowego?

Może być zestaw lub pojedyncze elementy, szczególnie te najbardziej podstawowe: cęgi, cążki, gilotynka itp. Potrzebuję narzędzi do używania, a nie ładniewyglądania, więc dobrze, gdyby były przede wszystkim porządnie działające i trwałe - celowo nie określam górnej ani dolnej granicy cenowej, wymagań materiałowych itd. Coś, czego używacie w domu i moglibyście z czystym sumieniem polecić innym albo, opierając się na wiarygodnych opiniach, chcielibyście mieć.,

Każda rzeczowa odpowiedź się dla mnie liczy. Dziękuję.

Ja używam Solingen i mogę z czystym sumieniem polecić

• Oceniam pozytywnie 1

@qwertasdf - Dzięki, widziałem wcześniej, ale zawsze to jakiś konkret.

@constantin - Dzięki, mam tylko wrażenie, że napis Solingen dla stali informacyjnie jest obecnie mniej więcej odpowiednikiem Swiss made dla zegarków - może być nośny bądź faktycznie nic nieznaczący; także marek używających nazwy tego miasta jest sporo - gdybyś mógł sprecyzować, którego wytwórcę polecasz...

Witam!

Prosiłbym o pomoc w doborze koszul C. Tyrwhitt. Niestety nie bardzo znam ich rozmiarówkę. Z reguły noszę koszule wyszczuplone, kołnierzyk 40, wzrost 175-182. Zastanawiałem się nad 15,5 niestety mam problem w kwestii długości rękawów (mam nieco dłuższe ręce) i waham się pomiędzy 34 a 35. Nie wiem też jak wygląda kwestia dopasowania koszul w szczególności chodzi mi o modele extra slim fit i slim fit.

Dziękuje i pozdrawiam!

Witam!

Prosiłbym o pomoc w doborze koszul C. Tyrwhitt. Niestety nie bardzo znam ich rozmiarówkę. Z reguły noszę koszule wyszczuplone, kołnierzyk 40, wzrost 175-182. Zastanawiałem się nad 15,5 niestety mam problem w kwestii długości rękawów (mam nieco dłuższe ręce) i waham się pomiędzy 34 a 35. Nie wiem też jak wygląda kwestia dopasowania koszul w szczególności chodzi mi o modele extra slim fit i slim fit.

Dziękuje i pozdrawiam!

Mam podobną "charakterystykę" i 35 są optymalne.  Dopasowanie jest zależne od "obwodów". Slim-y mogą mieć poniżej 110 cm w obwodzie klatki.

Mam pytanie dotyczące długości nogawki. Na pierwszej fotografii od lewej są spodnie bez podwijania, a na dwóch następnych nogawka jest podwinięta. Proszę o radę: czy spodnie są rzeczywiście za długie? Skracać u krawcowej czy podwijać jak na fotce? Jeśli skrócić to bardziej niż podwinięcie czy właśnie tyle ile widać na fotce? Mam kilka par spodni w takim rozmarze.

Mam dwa różne buty: na lewej nodze półbuty, na prawej nodze trochę wyższa podeszwa i cholewka.

post-4529-0-64318100-1381342449_thumb.jp

Czy wszystkie produkty Burberry posiadają logowane guziki?

Jeśli zadajesz to pytanie, z względów które podejrzewam to odpowiedz powinna brzmieć:

Oryginalne produkty Burberry otrzymasz tylko w sklepie stacjonarnym Bureberry, a podróbki widziałem różne i z logowanymi guzikami i bez. Jeśli pytasz o płaszcze - tak mają logowane guziki. Jeśli o marynarki to również mają logowane guziki, ale wiem że zdarzały się starsze kolekcje bez loga, lub z innym niż obecnie.

• Oceniam pozytywnie 2

Czy wszystkie produkty Burberry posiadają logowane guziki?

No chyba że ktoś wymienił guziki na rogowe albo jakiekolwiek inne :)

Panowie, czy garnitur wykonany z flaneli będzie na metce opisującej skład miał napis wool (jako, że flanela jest rodzajem tkaniny wełnianej), czy jakieś inne oznaczenie? W ogóle jest to w jakiś sposób unormowane?

raczej nie, chyba że producent będzie na tyle skrupulatny i napisze coś w stylu wool flannel

No chyba że ktoś wymienił guziki na rogowe albo jakiekolwiek inne :)

No właśnie, znalazłem marynarkę Burberry w SH na allegro, ale widzę, że guziki nie są logowane, nawet ten zapasowy na podszewce. Wygląda na oryginalną – choć paradoksalnie, nie wiem jak wyglądają podróbki.