Kyle Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Michał, ładnie by pasowały spodnie w którymś z kolorów kratki, notabene bardzo ładny deseń materiału tej marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Myślałem o karmelowych spodniach, ale na razie to dla mnie zbyt odważne bardzo lubię monochromatyczne barwy - a i tak odszedłem już od czerni w której nosiłem się ostatnie kilka lat. Chyba pokuszę się o drugą parę z ciemnoszarej flaneli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m777k Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Panowie, kupiłem w TKmaxx wełniane, wyprodukowane we Włoszech spodnie za 169zł. Przyznam, że urzekła mnie jakość wykonania. W domu okazało się, że to Hiltl, więc firma również całkiem zacna. Zastanawiam się natomiast jak je nosić. Wełna jest przyjemna w dotyku ale bardzo gruba. Zaprasowany kant niestety bardzo szybko znika. Mam jeszcze możliwość oddania, więc bardzo liczyłbym na Wasze rady. Fajne czy nie? Z czym je nosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 6 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Dobry połów. Jak pasują, nie oddawać. Dobre będą z grubszym blezerem, ciężkim kardiganem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 7 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2013 Czy ktoś z Was może polecić dobre przybory do manicure do użytku domowego? Może być zestaw lub pojedyncze elementy, szczególnie te najbardziej podstawowe: cęgi, cążki, gilotynka itp. Potrzebuję narzędzi do używania, a nie ładniewyglądania, więc dobrze, gdyby były przede wszystkim porządnie działające i trwałe - celowo nie określam górnej ani dolnej granicy cenowej, wymagań materiałowych itd. Coś, czego używacie w domu i moglibyście z czystym sumieniem polecić innym albo, opierając się na wiarygodnych opiniach, chcielibyście mieć.Każda rzeczowa odpowiedź się dla mnie liczy. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qwertasdf Napisano 7 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2013 rok temu była mowa o obcinaku: http://forum.butwbutonierce.pl/topic/392-kosmetyczka/page-2#entry66858 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 7 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2013 Czy ktoś z Was może polecić dobre przybory do manicure do użytku domowego? Może być zestaw lub pojedyncze elementy, szczególnie te najbardziej podstawowe: cęgi, cążki, gilotynka itp. Potrzebuję narzędzi do używania, a nie ładniewyglądania, więc dobrze, gdyby były przede wszystkim porządnie działające i trwałe - celowo nie określam górnej ani dolnej granicy cenowej, wymagań materiałowych itd. Coś, czego używacie w domu i moglibyście z czystym sumieniem polecić innym albo, opierając się na wiarygodnych opiniach, chcielibyście mieć., Każda rzeczowa odpowiedź się dla mnie liczy. Dziękuję. Ja używam Solingen i mogę z czystym sumieniem polecić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WhiskeyPapa Napisano 7 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2013 @qwertasdf - Dzięki, widziałem wcześniej, ale zawsze to jakiś konkret. @constantin - Dzięki, mam tylko wrażenie, że napis Solingen dla stali informacyjnie jest obecnie mniej więcej odpowiednikiem Swiss made dla zegarków - może być nośny bądź faktycznie nic nieznaczący; także marek używających nazwy tego miasta jest sporo - gdybyś mógł sprecyzować, którego wytwórcę polecasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 7 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2013 osobiście używam:-erbe-pfeilringz takich co też robiły dobre wrażenie:-niegeloh-alfred hermann 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muniek Napisano 8 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2013 Panowie czy macie wiedzę na temat wpisu/bloga/forum dotyczącego stylu ubierania w korporacjach prawniczych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 8 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2013 ...nieważne, proszę o usunięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 8 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2013 Panowie czy macie wiedzę na temat wpisu/bloga/forum dotyczącego stylu ubierania w korporacjach prawniczych?Proszę bardzo http://forum.butwbutonierce.pl/topic/648-ubi%C3%B3r-mecenasa-i-zaw%C3%B3d-prawnika-w-polsce/?hl=prawnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascone Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Witam! Prosiłbym o pomoc w doborze koszul C. Tyrwhitt. Niestety nie bardzo znam ich rozmiarówkę. Z reguły noszę koszule wyszczuplone, kołnierzyk 40, wzrost 175-182. Zastanawiałem się nad 15,5 niestety mam problem w kwestii długości rękawów (mam nieco dłuższe ręce) i waham się pomiędzy 34 a 35. Nie wiem też jak wygląda kwestia dopasowania koszul w szczególności chodzi mi o modele extra slim fit i slim fit. Dziękuje i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PatrykSz Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 WItam, Czy założenie białej marynarki na wesele jest dobrym czy złym pomysłem? Jeśli nie jest to żadna zbrodnia to jak dobrać resztę stroju? Zaznaczam ,że będę gościem na owym weselu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Jestem bardzo zmęczony po pracy, ale krótko...NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Witam! Prosiłbym o pomoc w doborze koszul C. Tyrwhitt. Niestety nie bardzo znam ich rozmiarówkę. Z reguły noszę koszule wyszczuplone, kołnierzyk 40, wzrost 175-182. Zastanawiałem się nad 15,5 niestety mam problem w kwestii długości rękawów (mam nieco dłuższe ręce) i waham się pomiędzy 34 a 35. Nie wiem też jak wygląda kwestia dopasowania koszul w szczególności chodzi mi o modele extra slim fit i slim fit. Dziękuje i pozdrawiam! Mam podobną "charakterystykę" i 35 są optymalne. Dopasowanie jest zależne od "obwodów". Slim-y mogą mieć poniżej 110 cm w obwodzie klatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelbb Napisano 9 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2013 Mam pytanie dotyczące długości nogawki. Na pierwszej fotografii od lewej są spodnie bez podwijania, a na dwóch następnych nogawka jest podwinięta. Proszę o radę: czy spodnie są rzeczywiście za długie? Skracać u krawcowej czy podwijać jak na fotce? Jeśli skrócić to bardziej niż podwinięcie czy właśnie tyle ile widać na fotce? Mam kilka par spodni w takim rozmarze.Mam dwa różne buty: na lewej nodze półbuty, na prawej nodze trochę wyższa podeszwa i cholewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 10 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2013 Co Ty opowiadasz? Przecież to zależy od wesela, lokalizacji, towarzystwa - są takie, że za poszetkę sztachetą dostaniesz @PatrykSz nie podał żadnych azymutów, dlatego moje żołnierskie NIE:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 11 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2013 Czy wszystkie produkty Burberry posiadają logowane guziki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 11 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2013 Czy wszystkie produkty Burberry posiadają logowane guziki? Jeśli zadajesz to pytanie, z względów które podejrzewam to odpowiedz powinna brzmieć: Oryginalne produkty Burberry otrzymasz tylko w sklepie stacjonarnym Bureberry, a podróbki widziałem różne i z logowanymi guzikami i bez. Jeśli pytasz o płaszcze - tak mają logowane guziki. Jeśli o marynarki to również mają logowane guziki, ale wiem że zdarzały się starsze kolekcje bez loga, lub z innym niż obecnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 11 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2013 Gdzie (oczywiście poza Suitsupply) można kupić taki płaszcz (nie musi być w jodełkę)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 12 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2013 Panowie, czy garnitur wykonany z flaneli będzie na metce opisującej skład miał napis wool (jako, że flanela jest rodzajem tkaniny wełnianej), czy jakieś inne oznaczenie? W ogóle jest to w jakiś sposób unormowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano 12 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2013 Czy wszystkie produkty Burberry posiadają logowane guziki? No chyba że ktoś wymienił guziki na rogowe albo jakiekolwiek inne Panowie, czy garnitur wykonany z flaneli będzie na metce opisującej skład miał napis wool (jako, że flanela jest rodzajem tkaniny wełnianej), czy jakieś inne oznaczenie? W ogóle jest to w jakiś sposób unormowane? raczej nie, chyba że producent będzie na tyle skrupulatny i napisze coś w stylu wool flannel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 12 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2013 No chyba że ktoś wymienił guziki na rogowe albo jakiekolwiek inne No właśnie, znalazłem marynarkę Burberry w SH na allegro, ale widzę, że guziki nie są logowane, nawet ten zapasowy na podszewce. Wygląda na oryginalną – choć paradoksalnie, nie wiem jak wyglądają podróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mercer Napisano 13 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2013 Co sądzicie o tego typu koszulach ? Zostalem za nią wysmiany przez swoją druga połówke. nie wiedziala co sądzić. Moze i slusznie ? Wybaczcie za nieudolne maskowanie twarzy .wszystko ze smartfona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi