ninka Napisano 29 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2011 I dlatego trzeba o tym dyskutować i edukować.A,ze jest to miejsce gdzie głównie piszą mężczyżni to właśnie do nich skierowany jest ten apel. Nie przekonasz mnie jednak do tego ,ze kobiety i męzczyźni identycznie podchodzą do tego tematu.Jesteście zdecydowanie większymi ignorantami w tej sprawie co nie znaczy ,ze kobiety też nie powinny sie czasami przyłozyć do dokładniejszej pielęgnacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 29 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2011 J... pielęgnacja stóp i pedicure to powinien być temat, który znacie wszystkie bardzo dobrze, a niestety jest z tym bardzo różnie...To trochę jak w tym dowcipie: pani zwraca panu uwagę "pan jest cham, pan nie zna zasad kultury" - "znam ale nie używam" EDIT: znalazłem na onecie: Upiększanie palców u nóg – są one wydłużane, skracane lub zwężane, by mieścić się w sandałach projektantów mody. To najnowszy hit w chirurgii kosmetycznej dla kobiet, które chcą wyglądać idealnie w swych sandałkach z cienkich paseczków. W sytuacji gdy Keira Knightly podobno korzysta z dublerki do ujęć stóp, gdyż jej własne są "za duże i zbyt żylaste", a haluksy Victorii Beckham zajmują niemal tyle samo miejsca na szpaltach co jej mąż, niż dziwnego, że także zwykłe śmiertelniczki stresują się wyglądem swoich stóp. Lista zabiegów poprawiających palce u stóp, a kosztujących od 3000 funtów wzwyż, zawiera: chowanie palca – mały palec zostaje wyszczuplony, by stopa zmieściła się do wąskich butów. Zabieg może obejmować przykrawanie kości i redukcję tłuszczu; wyszczuplanie palców – usuwane są warstwy tłuszczu, które sprawiają, że palce wyglądają nierówno; skracanie palców – zmniejszana jest długość palców (zwykle drugiego), by tworzyły idealny kształt łuku; podnoszenie stopy – podnoszone jest podbicie, by kobiecie było wygodniej na wysokich obcasach. Ktoś chętny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Nereusz Napisano 29 Czerwiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Czerwiec 2011 J... pielęgnacja stóp i pedicure to powinien być temat, który znacie wszystkie bardzo dobrze, a niestety jest z tym bardzo różnie...To trochę jak w tym dowcipie: pani zwraca panu uwagę "pan jest cham, pan nie zna zasad kultury" - "znam ale nie używam" EDIT: znalazłem na onecie: Upiększanie palców u nóg – są one wydłużane, skracane lub zwężane, by mieścić się w sandałach projektantów mody. To najnowszy hit w chirurgii kosmetycznej dla kobiet, które chcą wyglądać idealnie w swych sandałkach z cienkich paseczków. W sytuacji gdy Keira Knightly podobno korzysta z dublerki do ujęć stóp, gdyż jej własne są "za duże i zbyt żylaste", a haluksy Victorii Beckham zajmują niemal tyle samo miejsca na szpaltach co jej mąż, niż dziwnego, że także zwykłe śmiertelniczki stresują się wyglądem swoich stóp. Lista zabiegów poprawiających palce u stóp, a kosztujących od 3000 funtów wzwyż, zawiera: chowanie palca – mały palec zostaje wyszczuplony, by stopa zmieściła się do wąskich butów. Zabieg może obejmować przykrawanie kości i redukcję tłuszczu; wyszczuplanie palców – usuwane są warstwy tłuszczu, które sprawiają, że palce wyglądają nierówno; skracanie palców – zmniejszana jest długość palców (zwykle drugiego), by tworzyły idealny kształt łuku; podnoszenie stopy – podnoszone jest podbicie, by kobiecie było wygodniej na wysokich obcasach. Ktoś chętny? To zadziwiające, że są ludzie o tak żałośnie niskim poczuciu własnej wartości, że decydują się na takie rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Napisano 1 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 1 Lipiec 2011 Nie rozumiem dlaczego kobiety mialyby robic takie zabiegi , dla mnie to juz przesada . Jesli kobieta ma zadbane stopy to moze byc pewna ze spodobaja sie mezczyznie Co do pielegnacji meskich stop to pewnie gdzies juz to bylo napisane ale pumeks dziala cuda Panowie . To wlasnie uzywanie pumeksu powoduje zniesienie wszystkich zapachow ktorych chcemy uniknac . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 2 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Lipiec 2011 Zwracajam duza uwage na dlonie i stopy (paznokcie glownie oraz stopien zadbania) u kobiet i niestety, ale zgadzam sie z kolega Immune, poziom zaniedbania stop potrafi byc powalajacy w przypadku kobiet i wydaje mi sie, ze problem ten jest o wiele bardziej widoczny, bo znacznie wiecej kobiet nosi odkryte obuwie w sezonie wiosenno-letnim. Nie twierdze oczywiscie, ze mezczyzni wypadaja lepiej, ale drogie panie jesli juz decydujemy sie wcisnac stopy w lekkie sandaly pokazujace 90% stopy, to prosze chociaz uzyc tarki do piet/pumeksu i odswiezyc lakier jesli takowy jest w uzyciu. Co do oryginalnego pytania to wydaje mi sie, ze podstawy wystarcza, zaopatrzyc sie w porzadny obcinak do paznokci, pilnik (dosc latwo dostepne miekkie bloczki z papierem sciernym o roznym stopniu scieralnosci), latem jesli jest takowa opcja odswiezac czesciej, talk'owac lub smarowac kremami do stop. Masaz, nawet krotki, po calym dniu w butach tez dobrze robi. Jesli kobieta ma zadbane stopy to moze byc pewna ze spodobaja sie mezczyznie Oj zalezy:) Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 21 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2012 Panowie czy moze ktos polecic akcesoria do pielegnacji paznokci? szukam dobrej jakosci obcinaka, wykonanego ze stali nierdzewnej, w tym stylu: Zwilling jest wykonawca powyzszych, ale szukam tez alternatyw oraz opinii, moze ktos probowal. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 21 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2012 Dlaczego upierasz się przy obcinaczu, moim zdaniem nożyczki są i wygodniejsze i lepiej obcinają + miękki pilnik do paznokci na dłoniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 21 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2012 Ja na przykład za nic nie potrafię sobie nożyczkami obciąć paznokci u prawej dłoni, zbyt mała precyzja lewej ręki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 21 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2012 Zdecydowanie preferuje obcinak, mam dosc twarde paznokcie i nozyczki dosc nieprzyjemnie wyginaja paznokiec podczas obcinania. Miekki pilnik jest dobry, ale tez szukam czegos porzadnego, bo tanie miekkie pilniki zuzywaja sie w przeciagu miesiaca. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ChMR Napisano 21 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2012 Panowie czy moze ktos polecic akcesoria do pielegnacji paznokci? szukam dobrej jakosci obcinaka, wykonanego ze stali nierdzewnej, w tym stylu: Zwilling jest wykonawca powyzszych, ale szukam tez alternatyw oraz opinii, moze ktos probowal. Pozdrawiam, dsc. Dostałem w prezencie komplet zwilling'a w efektownej szkatułce który zawiera taki obcinacz, nie mam zastrzeżeń co do jakości lecz nie widzę też różnic w użytkowaniu w stosunku do zwykłych gilotynek Victorinoxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 21 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2012 Wlasnie takie porownania szukalem, czy warto inwestowac w takie drobne narzedzie, czy moze sredniej klasy obcinak tez da rade. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 21 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2012 Również używam zwykłego obcinacza do paznokci, kupiony chyba za 5 zł, dostępny w każdym supermarkecie. 1,5 minuty i wszystkie paznokcie poprzycinane, nie ma co cudować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 21 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2012 Ba takie mam dwa:) supermarket no-brand, pomyslalem, ze zrobie upgrade i kupie cos lepszego, ale jak rzucilem okiem na ceny to zaczalem sie zastanawiac czy jest sens. Z jednej strony te drozsze winny byc trwalsze, ale z drugiej strony, jak zgubie obcinak za 5zl to nie ma placzu, jak posieje cos za 30euro to geba mi sie nie bedzie usmiechac raczej. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 21 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2012 Obcinacz do paznokci za 30 euro? Przychodzi taki moment, w którym nawet dbanie o jakość zaczyna być żenujące... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 21 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 21 Lipiec 2012 Taaa... ...A t-shirta 'Made in China - nie, dziękuję' też masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 22 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2012 Zenujace? Kurcze zapomnialem, ze przeciez mozna obcinaki z secondhandu kupic, tanio, a dziala tak samo. Pozdrawiam, dsc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 22 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Lipiec 2012 używam i polecam powszechnie dostępne obcinacze scholl. kiedyś awaryjnie kupiłem tani obcinacz nieznanego pochodzenia za 5pln i wyszczerbił się przy pierwszy użyciu . uważam, że bardzo drogie obcinacze też nie mają sensu. powierzchnia tnąca z czasem tępi i szczerbi się niezależnie od ceny produktu. scholl spokojnie starcza na rok lub dłużej. nie żal wyrzucić i kupić nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
psu Napisano 23 Lipiec 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2012 Na facetaria.pl mieli takie obcinacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi