Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

I dlatego trzeba o tym dyskutować i edukować.A,ze jest to miejsce gdzie głównie piszą mężczyżni to właśnie do nich skierowany jest ten apel.

Nie przekonasz mnie jednak do tego ,ze kobiety i męzczyźni identycznie podchodzą do tego tematu.Jesteście zdecydowanie większymi ignorantami w tej sprawie co nie znaczy ,ze kobiety też nie powinny sie czasami przyłozyć do dokładniejszej pielęgnacji.

Opublikowano

J... pielęgnacja stóp i pedicure to powinien być temat, który znacie wszystkie bardzo dobrze, a niestety jest z tym bardzo różnie...

To trochę jak w tym dowcipie: pani zwraca panu uwagę "pan jest cham, pan nie zna zasad kultury" - "znam ale nie używam"

EDIT:

znalazłem na onecie:

Upiększanie palców u nóg – są one wydłużane, skracane lub zwężane, by mieścić się w sandałach projektantów mody. To najnowszy hit w chirurgii kosmetycznej dla kobiet, które chcą wyglądać idealnie w swych sandałkach z cienkich paseczków. W sytuacji gdy Keira Knightly podobno korzysta z dublerki do ujęć stóp, gdyż jej własne są "za duże i zbyt żylaste", a haluksy Victorii Beckham zajmują niemal tyle samo miejsca na szpaltach co jej mąż, niż dziwnego, że także zwykłe śmiertelniczki stresują się wyglądem swoich stóp.

Lista zabiegów poprawiających palce u stóp, a kosztujących od 3000 funtów wzwyż, zawiera:

chowanie palca – mały palec zostaje wyszczuplony, by stopa zmieściła się do wąskich butów. Zabieg może obejmować przykrawanie kości i redukcję tłuszczu;

wyszczuplanie palców – usuwane są warstwy tłuszczu, które sprawiają, że palce wyglądają nierówno;

skracanie palców – zmniejszana jest długość palców (zwykle drugiego), by tworzyły idealny kształt łuku;

podnoszenie stopy – podnoszone jest podbicie, by kobiecie było wygodniej na wysokich obcasach.

Ktoś chętny? :D
Opublikowano

J... pielęgnacja stóp i pedicure to powinien być temat, który znacie wszystkie bardzo dobrze, a niestety jest z tym bardzo różnie...

To trochę jak w tym dowcipie: pani zwraca panu uwagę "pan jest cham, pan nie zna zasad kultury" - "znam ale nie używam"

EDIT:

znalazłem na onecie:

Upiększanie palców u nóg – są one wydłużane, skracane lub zwężane, by mieścić się w sandałach projektantów mody. To najnowszy hit w chirurgii kosmetycznej dla kobiet, które chcą wyglądać idealnie w swych sandałkach z cienkich paseczków. W sytuacji gdy Keira Knightly podobno korzysta z dublerki do ujęć stóp, gdyż jej własne są "za duże i zbyt żylaste", a haluksy Victorii Beckham zajmują niemal tyle samo miejsca na szpaltach co jej mąż, niż dziwnego, że także zwykłe śmiertelniczki stresują się wyglądem swoich stóp.

Lista zabiegów poprawiających palce u stóp, a kosztujących od 3000 funtów wzwyż, zawiera:

chowanie palca – mały palec zostaje wyszczuplony, by stopa zmieściła się do wąskich butów. Zabieg może obejmować przykrawanie kości i redukcję tłuszczu;

wyszczuplanie palców – usuwane są warstwy tłuszczu, które sprawiają, że palce wyglądają nierówno;

skracanie palców – zmniejszana jest długość palców (zwykle drugiego), by tworzyły idealny kształt łuku;

podnoszenie stopy – podnoszone jest podbicie, by kobiecie było wygodniej na wysokich obcasach.

Ktoś chętny? :D

To zadziwiające, że są ludzie o tak żałośnie niskim poczuciu własnej wartości, że decydują się na takie rzeczy :?

Opublikowano

Nie rozumiem dlaczego kobiety mialyby robic takie zabiegi , dla mnie to juz przesada . Jesli kobieta ma zadbane stopy to moze byc pewna ze spodobaja sie mezczyznie :)

Co do pielegnacji meskich stop to pewnie gdzies juz to bylo napisane ale pumeks dziala cuda Panowie .

To wlasnie uzywanie pumeksu powoduje zniesienie wszystkich zapachow ktorych chcemy uniknac .

Opublikowano

Zwracajam duza uwage na dlonie i stopy (paznokcie glownie oraz stopien zadbania) u kobiet i niestety, ale zgadzam sie z kolega Immune, poziom zaniedbania stop potrafi byc powalajacy w przypadku kobiet i wydaje mi sie, ze problem ten jest o wiele bardziej widoczny, bo znacznie wiecej kobiet nosi odkryte obuwie w sezonie wiosenno-letnim. Nie twierdze oczywiscie, ze mezczyzni wypadaja lepiej, ale drogie panie jesli juz decydujemy sie wcisnac stopy w lekkie sandaly pokazujace 90% stopy, to prosze chociaz uzyc tarki do piet/pumeksu i odswiezyc lakier jesli takowy jest w uzyciu.

Co do oryginalnego pytania to wydaje mi sie, ze podstawy wystarcza, zaopatrzyc sie w porzadny obcinak do paznokci, pilnik (dosc latwo dostepne miekkie bloczki z papierem sciernym o roznym stopniu scieralnosci), latem jesli jest takowa opcja odswiezac czesciej, talk'owac lub smarowac kremami do stop. Masaz, nawet krotki, po calym dniu w butach tez dobrze robi.

Jesli kobieta ma zadbane stopy to moze byc pewna ze spodobaja sie mezczyznie

Oj zalezy:)

Pozdrawiam,

dsc.

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie czy moze ktos polecic akcesoria do pielegnacji paznokci? szukam dobrej jakosci obcinaka, wykonanego ze stali nierdzewnej, w tym stylu:

Dołączona grafika

Zwilling jest wykonawca powyzszych, ale szukam tez alternatyw oraz opinii, moze ktos probowal.

Pozdrawiam,

dsc.

Opublikowano

Zdecydowanie preferuje obcinak, mam dosc twarde paznokcie i nozyczki dosc nieprzyjemnie wyginaja paznokiec podczas obcinania. Miekki pilnik jest dobry, ale tez szukam czegos porzadnego, bo tanie miekkie pilniki zuzywaja sie w przeciagu miesiaca.

Pozdrawiam,

dsc.

Opublikowano

Panowie czy moze ktos polecic akcesoria do pielegnacji paznokci? szukam dobrej jakosci obcinaka, wykonanego ze stali nierdzewnej, w tym stylu:

Dołączona grafika

Zwilling jest wykonawca powyzszych, ale szukam tez alternatyw oraz opinii, moze ktos probowal.

Pozdrawiam,

dsc.

Dostałem w prezencie komplet zwilling'a w efektownej szkatułce który zawiera taki obcinacz, nie mam zastrzeżeń co do jakości lecz nie widzę też różnic w użytkowaniu w stosunku do zwykłych gilotynek Victorinoxa.

Opublikowano

Ba takie mam dwa:) supermarket no-brand, pomyslalem, ze zrobie upgrade i kupie cos lepszego, ale jak rzucilem okiem na ceny to zaczalem sie zastanawiac czy jest sens. Z jednej strony te drozsze winny byc trwalsze, ale z drugiej strony, jak zgubie obcinak za 5zl to nie ma placzu, jak posieje cos za 30euro to geba mi sie nie bedzie usmiechac raczej.

Pozdrawiam,

dsc.

Opublikowano

używam i polecam powszechnie dostępne obcinacze scholl.

kiedyś awaryjnie kupiłem tani obcinacz nieznanego pochodzenia za 5pln i wyszczerbił się przy pierwszy użyciu :evil: .

uważam, że bardzo drogie obcinacze też nie mają sensu. powierzchnia tnąca z czasem tępi i szczerbi się niezależnie od ceny produktu.

scholl spokojnie starcza na rok lub dłużej. nie żal wyrzucić i kupić nowego.