kamil Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 I za to Cię lubię, świntuchu! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Macie pamięć jak słonie.,, Pani Wanda Fok: Od ilu lat pracuje Pani jako krawcowa?Od 1964 roku, kiedy to skończyłam czternaście lat i rozpoczęłam naukę pod okiem mistrza Mariana Suligi. Pierwszy w życiu egzamin zdałam cztery lata później, mistrzowskie zaś odpowiednio: z krawiectwa męskiego w 1979, a damskiego w 1994. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 http://i43.tinypic.com/10ehok1.jpg Mam plecak ze skóry o fakturze jak na zdjęciu z linka powyżej. Jakimi środkami ją czyścić i konserwować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Moja torba od Daaga ma bardzo podobną, postarzaną fakturę. Do konserwacji i czyszczenia używam Creme Universelle Saphira. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simao Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Witam, Chciałbym do tweedowej marynarki dodać łaty na łokciach. 1) Czy to dobry pomysł ? 2) Myślałem, nad brązowymi, zamszowymi łatami. Jakie by najlepiej pasowały ? 3) Czy najlepiej kupić gotowe czy znaleźć materiał samemu ? Dziękuje za wszelkie wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Po pierwsze jaki marynarka ma kolor? po drugie w jakim celu chcesz zmniejszyć formalność marynarki? łaty kupisz w pasmanterii, możesz je wszyć ręcznie zwykłym lub ozdobnym ściegiem.a tak w ogóle tweed i łaty jakoś się nie "kleją" ( IMO) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Ja rozumiem łata na dołek strzelecki, ale na łokcie... 1) O gustach się.... 2) Moim zdaniem najlepiej skórzane w kolorze zbliżonym do materiału 3) Materiał dostaniesz bez problemu, naszyć też możesz spokojnie sam. Jeśli jesteś a-techniczny jak ja, każdy zakład krawiecki wykona taką usługę za niewielkie pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Wrzesień 2013 Można naszyć, np. w kolorze guzików. Ale czy skórzane to nie wiem, większość marynarek ma pseudo-skórę. Powodem może być albo pranie, albo wygoda (to, jak materiał łaty "pracuje" przy zginaniu rękawa).. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andershep Napisano 21 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Wrzesień 2013 1) jeśli łokcie nie są przetarte i nie zamierzasz pracować w tej marynarce w polu - to lepiej nie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czwo Napisano 24 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2013 Dzień dobry. Gdzie można w Warszawie skrócić skórzany pasek? Byłbym wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 24 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2013 Dzień dobry http://artystycznedrobnerymarstwo.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czwo Napisano 24 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2013 Dziękuję za szybką odpowiedź. Jutro się tam wybiorę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 24 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2013 Gdzie kupię ciepły, taki trochę dłuższy bordowy kardigan i żeby nie kosztował miliona złotych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 24 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2013 http://eu.suitsupply.com/knitwear/burgundy-shawl-collar-cardigan-sw362/SW362,en,pd.html?start=14&cgid=Knitwear no chyba, że szukasz tańszej alternatywy do tego właśnie - ja nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stormont Napisano 25 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2013 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blitz Napisano 25 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2013 Witam wszystkich! poszukuję zamszowych chukka Massimo Dutti z kolekcji jesień zima 2012/2013 - czy istnieje możliwość ich zdobycia? outlety, jakieś dziwne kanały zakupu cokolwiek. Będę wdzięczny za odpowiedź i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 26 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Wrzesień 2013 tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudson Napisano 27 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Wrzesień 2013 kiedy zaczynają się zimowe wyprzedaże? Termin wyprzedaży za granicą jest zbliżony do terminu w PL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano 28 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2013 Spokojnie, dopiero co na wieszakach kolekcje jesienne się zadomowiły. Osobiście strzelam ~10 grudnia, w tamtym roku już sie zaczęły na dobre przed świętami :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 28 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2013 Wiem, że o stacjach parowych pisał już Mr Vintage na blogu. Na allegro jest tego mnóstwo. Jakieś konkretne porady, doświadczenia? Z góry dziękuję za życzliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 28 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 28 Wrzesień 2013 Wiem, że o stacjach parowych pisał już Mr Vintage na blogu. Na allegro jest tego mnóstwo. Jakieś konkretne porady, doświadczenia? Z góry dziękuję za życzliwość. http://forum.butwbutonierce.pl/topic/1346-czyszczenie-pranie-prasowanie-mole-piel%C4%99gnacja-itd/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wiktor Napisano 29 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2013 Dziękuję. Przestudiowałem wnikliwie. Jak mówi młodzież - czuję się "zbrifowany". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seamaster AT Napisano 29 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2013 Witam, gdzie w Wawie można kupić dobre jakościowo sznurówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michael34 Napisano 29 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Wrzesień 2013 Witam, gdzie w Wawie można kupić dobre jakościowo sznurówki? U każdego szewca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rascone Napisano 30 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2013 Witam! Czy w przypadku swetrów męskich istnieje coś takiego jak hierarchia formalności? Chodzi mi o sweter w serek oraz taki z tradycyjnym okrągłym dekoltem. Nie wiem czy w tym ostatnim wypadku dopuszczalne jest zakładanie do niego koszul. Mam wrażenie, że kołnierzyk jest jakiś taki ściśnięty, no i pojawia się odwieczny dylemat co począć z wyłogami - wyciągać na zewnątrz czy też nie? Jestem ciekaw Waszych opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi