.mateusz Napisano 15 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2013 Załóżmy, że kupię 3 pary porządnych butów, np. Meermina lub Markowskiego z promocji. Jak długo mogą mi posłużyć jeśli będę je naprzemiennie nosił przez ok. 200 dni w roku i pielęgnował zgodnie z zaleceniami z forum? Taki tercet to dla mnie jako studenta, który mieszka z rodzicami i za dużo nie pije, jakieś 2-3 miesiące oszczędzania, ale jeśli się to "kalkuluje", to biorę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2013 Co to znaczy jak długo? Jeśli pytasz, czy będą Ci służyć bez żadnego wkładu finansowego to tak łatwo nie ma. Na pewno po ok. półtora roku trzeba będzie coś tam poprawić, wymienić kawałek skóry z przodu, podzelować obcas itp, czasami jakaś nitka w cholewce może pójść. Dbając o buty i serwisując je, możesz je nosić pewnie kilkanaście lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 15 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2013 A ile, mniej więcej, kosztuje regularne serwisowanie butów? Myślę o dwóch parach z zamszu i jednej (w przyszłości jeszcze jednej) ze skóry licowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 15 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2013 Czy szelki należy stosować tylko do spodni z wysokim stanem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 15 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2013 Można też z niższym, ale są mniej wygodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2013 Na tak postawione pytanie nie ma dobrej odpowiedzi. A ile, mniej więcej, kosztuje regularne serwisowanie butów? Myślę o dwóch parach z zamszu i jednej (w przyszłości jeszcze jednej) ze skóry licowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 15 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2013 Dziękuję Caporegime, a czy znajdę w internecie spodnie RTW z „ogonem” z tyłu? Bardzo podobają mi się Twoje spodnie z wątku „Spodnie idealne” - ale nie mam dużych nadziei, aby znaleźć coś takiego RTW. Powoli myślę o pierwszym zamówieniu bespoke, ale najpierw chciałbym podjąć mniejsze ryzyko i kupić spodnie a następnie oddać do poprawek, bo bez tego się raczej nie obejdzie. Mam dość trudną sylwetkę, a konkretnie dość mocno rozbudowane uda, i gdy spodnie w tym miejscu są idealne, to nogawka na dole przez swoją szerokość potrafi zakryć cały but. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 15 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2013 Spodnie na miarę to nie jest duży koszt.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 15 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2013 Orientowałem się trochę w cenach i faktycznie są akceptowalne, ale czy niestandardowe rozwiązania jak zakładki lub wspomniany ogon, nie podniosą znacznie kosztów takiego zamówienia? Generalnie, chciałbym zmieścić się w 400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 15 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2013 Dobry krawiec nie powinien sobie za takie "bajery" policzyć ani złotówki więcej. A rozwiązanie polecam, bo odczuwanie wygodniej się nosi spodnie i szelki (są bliżej ciała w miejscu naprężenia). Nie ma trudnych sylwetek, są tylko mało uzdolnieni krawcy, którzy sobie z tym nie radzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 15 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Sierpień 2013 Krawcy sobie z poprawkami radzą, ale producenci ubrań „z wieszaka” robią mi na złość i z zakupów zazwyczaj wracam z kilkoma parami skarpet, kupionymi na pocieszenie Chyba niedługo wybiorę się do Żukowa, do p. Michała Stenki, widzę, że ceny są wyjątkowo atrakcyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 16 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2013 Oceniam, że roczny koszt powienien być średnio niższy niż 100 zł na parę. Na tak postawione pytanie nie ma dobrej odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 16 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2013 Czy tego typu uszkodzenia da się w jakiś sposób naprawić? Materiał to 95% wełna, prawdopodobnie z poliestrową domieszką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 16 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2013 http://forum.butwbutonierce.pl/topic/135-warszawa-cerowanie-artystyczne/?fromsearch=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 16 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2013 Dziękuję, uszkodzenie faktycznie podobne do tego opisanego w wątku. Poszukam podobnego zakładu u siebie w mieście, nie przypuszczałem, że są osoby które zawodowo się tym zajmują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
The-Bigwig Napisano 16 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2013 Dla przykładu (efekty) http://cerowanie.com.pl/naprawy.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 16 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2013 Faktycznie, robota iście artystyczna nie sądziłem, że tak uszkodzoną odzież da się uratować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 16 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2013 Pytanie czy warto, takie cerowanie jest stosunkowo drogą imprezą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 16 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2013 To całkiem fajna marynarka Hugo Boss Red Label Sprzedający po zakończeniu aukcji wysłał mi te zdjęcia - bo okazało się, że wcześniej to przeoczył i ocenił jej stan na 10/10. Ale w takim razie zrezygnuję bo szkoda się fatygować, skoro koszt naprawy może być wysoki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wyvern Napisano 16 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2013 To całkiem fajna marynarka Hugo Boss Red Label Sprzedający po zakończeniu aukcji wysłał mi te zdjęcia - bo okazało się, że wcześniej to przeoczył i ocenił jej stan na 10/10. Ale w takim razie zrezygnuję bo szkoda się fatygować, skoro koszt naprawy może być wysoki Taaaa, przeoczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 16 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2013 Nie no, przeoczył… zachował się w porządku, bo po zakończeniu aukcji wysłał mi maila, że chciałby anulować transakcję, bo wcześniej tych uszkodzeń nie zauważył - wręcz mówił, że mi jej nie sprzeda z uwagi na te dziurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek_W Napisano 16 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2013 wręcz mówił, że mi jej nie sprzeda z uwagi na te dziurki Jasne. Pewnie ktoś mu zaproponował większą kasę - może Burger wziął na wesele 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 16 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2013 Ok, wezmę to sobie do serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 17 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2013 Czy ktoś może polecić sklep z dżinsami w Maladze lub okolicach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 19 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2013 Jaka jest jakość podeszw skórzanych w butach Markowski (chodzi mi głównie o ścieralność)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi