Klapouch Napisano 30 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2013 Akurat myślałem o ich oxfordach half-brogues. Trochę szkoda, choć z drugiej strony 180 Euro to jeszcze nie tragedia za skórę full grain. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombar Napisano 1 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2013 czy orientuje się ktoś:1.ile kosztuje przysyłka butów do Polski od Markowskiego?, 2. kiedy mają wyprzedaże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 1 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2013 30 euro niestety. W sezonie wyprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 3 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2013 Czy warto myśleć o wypruciu/wycięciu części podszewki w bawełnianej marynarce (w lnianej zresztą też)? Oczywiście nie samodzielnie, zleciłbym to krawcowej. Zastanawiam się nad kupnem pewnej taniej i całkiem niebrzydkiej marynarki właśnie z bawełny z poliestrową podszewką. W tej cenie nawet z tym poliestrem mogę jakoś żyć, ale może da się coś z tym zrobić. Google wskazało mi, że temat był kiedyś poruszany na forum, ale wskazany wątek był jakiś niekompletny, tak jakby brakowało czyichś komentarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 3 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2013 Można, robiłem takie cuda. Zostawiłem podszewkę w górze pleców. Dodatkową robotę dla krawcowej stanowi konieczność wykończenia szwów wewnętrznych, aby było ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 3 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec 2013 Zrobiłem tak w białej lnianej marynarce - wyciąłem własnoręcznie całą podszewkę (100% poliester), razem z rękawówką, ale marynarka zaczęła się pruć. Krawiec załamał ręce, ale wziął pieniądze i obszył. Oficjalnie marynarka nie ma ani grama podszewki, nawet przy kieszeniach. Jest superprzewiewna i supergniotliwa. Należy uważać przy zakładaniu, tzn. robić to ostrożnie, bo materiał się marszczy na rękawach i na plecach. Jeśli krawiec/krawcowa będzie oponować przed taką operacją - wyciąć/wypruć samemu i dać do obszycia taką rozbebeszoną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matikos Napisano 4 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2013 Drodzy uzytkownicy forum, To mój pierwszy post i pierwsze pytania dotyczące klasycznej mody męskiej. Od bardzo dawna interesuje się modą męską, czytam blogi czołowych znawców jak Szarmant, Mr Vintage, Tomasz Miler, itp. Mam do was kilka pytań: 1) Co sądzicie o ubraniach takich marek jak Charles Tyrwhitt www.ctshirts.co.uk oraz Boggi www.boggi.it ? 2) Czy w Polsce można gdzies dostać kosmetyki i akcesoria do golenia marki DR HARRIS www.drharris.co.uk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 4 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2013 1. tak, czy inaczej nie odpowiem, ale wydaje mi się, że powinieneś być dużo bardziej precyzyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 4 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2013 1. Forum.butwbutonierce.pl 2. Shaving.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 5 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Czerwiec 2013 Panowie, czy poły (?) żakietu mają "normowaną" długość? W czym rzecz - przymierzałem dzisiaj żakiet - i mimo, że rozmiarowo był dobry (barki, w klatce, etc), to poły z tyłu wchodziły mi mocno na łydki. Nie jestem wysoki (176 cm) i wyglądałem na jeszcze niższego niż w rzeczywistości. Zastanawiam się, czy mój wzrost po prostu dyskwalifikuje taki strój, czy powinienem mieć inaczej skrojone poły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 7 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2013 Przymierzałem wczoraj garnitur z wełny z domieszką kaszmiru (5%), podszewka 100% wiskoza. Niestety nie było więcej informacji na metce. Materiał wydawał się w miarę przewiewny. Czy taki skład nadaje się na obecną porę roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 7 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2013 Nie sądzę, ale wełny mają różna gramaturę i splot także...im cięższa marynarka tym bardziej jesienno-zimowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 7 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2013 A więc garnitury z domieszką kaszmiru nadają się bardziej na sezon jesień/zima, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 7 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2013 Tak, kaszmir jest cieplejszy niż wełna, nawet jego mała domieszka robi znaczącą różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 7 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2013 Bardzo dziękuję za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.mateusz Napisano 7 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2013 Mam pytanie w kwestii przeróbek krawieckich i pośrednio też zakupów na odległość. Wg wymiarów podanych w treści aukcji marynarka zdaje się mieć dobrą szerokość w ramionach (taką, jak te, które mi pasują), ale jest z 3-4 cm za szeroka między pachami (względem mojej najlepiej dobranej). Można liczyć na dobre zwężenie? Moja krawcowa doskonale wykonuje tego typu przeróbki na koszulach, w marynarkach póki co tylko skracała mi rękawy (od dołu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 7 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2013 Generalnie to nie powinno być problemem, ale warto jeszcze ustalić rozmiar w talii (różnicę pomiędzy stanem obecnym a pożądanym). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 7 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2013 Dobra krawcowa nie powinna mieć z tym problemu, ale koszule i rękawy w marynarce od dołu to "uczennica" potrafi, także może zapytaj zanim kupisz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazyllo01 Napisano 7 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2013 Może to zły wątek, ale oczekuję prostej, żołnierskiej odpowiedzi Gordon Bros, Loake Shoemakers czy Bexley? Które w tej kategorii byście wybrali? Z góry dzięki za pomoc w rozwiązaniu tego dylematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazyllo01 Napisano 7 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2013 Jakimi kryteriami mamy się kierować? Cena/jakość. Styl w zasadzie wiem jaki i raczej żadna z marek nie pod tym względem zbytnio się nie wyróżnia, tzn. mają to, czego szukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 7 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2013 Osobiście mam kilka par Loake z linii Shoemakers i kilka Bexleyów. Przy założeniu zbliżonej ceny, z tych dwóch marek sugerowałbym wziąć Loake. Z G&B nie miałem do czynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phoenix1989 Napisano 8 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2013 Panowie, Właśnie odebrałem mój pierwszy garnitur bespoke. Jestem dość zadowolony z dopasowania, szczególne, że był szyty u budżetowego krawca i cena całości wyszła porównywalna do garnituru z wieszaka. Niedogadanie szczegółów doprowadziło do jednego elementu, który nie do końca mi się podoba. Mianowicie tyłu kołnierza. Jest uszyty na półokrągło i koszula z tyłu bardziej wystaje niż po bokach. Wszystkie moje dotychczasowe garnitury z wieszaka mają płaskie kołnierze z tyłu. Spotkaliście się z czymś takim wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 8 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2013 Masz możliwość pokazania opisanego efektu przy założonej marynarce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Phoenix1989 Napisano 8 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2013 Niestety nie na ten moment. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 8 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2013 Może to zły wątek, ale oczekuję prostej, żołnierskiej odpowiedzi Gordon Bros, Loake Shoemakers czy Bexley? Które w tej kategorii byście wybrali? Z góry dzięki za pomoc w rozwiązaniu tego dylematu Mam tylko Loake z serii Shoemakers; jeśli do 300 zł z przesyłką, to mogą być, ale nie bierz skóry lakierowanej, brzydko pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi