andrzej k. Napisano 16 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Maj 2013 dzięki - dam radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papryk Napisano 18 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2013 Czy wiecie może gdzie w Londynie znajdę sklepy z tkaninami na garnitur? Znalazłem parę na Reagent's street ale zakładam, że poza centrum będą lepsze ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacGinter Napisano 18 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2013 Czy posiadając marynarkę za szeroką w barkach o 1-1.5 cm jest sens taliować i dopasowywać pod siebie? Czy efekt będzie z góry mizerny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 18 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2013 Nie wiem, czy dobrze rozumiem pytanie. Pytasz czy taliować, ale zostawić nadmiar w barkach, czy też - czy można/warto zwężać również barki? Nie wiem, jak Koledzy, ale 'ja zwężałem' o taką wartość barki w paru marynarkach i jestem zadowolony z efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacGinter Napisano 18 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2013 Chodzi mi o to czy pozbyć się w/w marynarki czy zabrać się za taliowanie i skracanie rękawów czy jednak to pieniądze wywalone w błoto. O zwężaniu barków nie słyszałem, jakieś szczegóły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal83 Napisano 18 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2013 Chodzi mi o to czy pozbyć się w/w marynarki czy zabrać się za taliowanie i skracanie rękawów czy jednak to pieniądze wywalone w błoto. O zwężaniu barków nie słyszałem, jakieś szczegóły? Witam, Ciężko będzie powiedzieć co może zrobić Twój krawiec, za ile i czy będzie to ekonomicznie uzasadnione. Nie wiemy ile kosztowała marynarka, jak drogie byłyby przeróbki. Jeżeli marynarka bardzo ci się podoba to warto się pewnie pofatygować i podpytać u krawca co i za ile da się zrobić. Zdarzyło mi się kupić marynarkę za której przeróbki zapłaciłem więcej niż wynosiła cena zakupu, w mojej ocenie było warto. Doświadczenie podpowiada, że od kiedy Fenicjanie wymyślili pieniądze, nie ma rzeczy niemożliwych. PS. Pozostaje druga opcja - popracować nad barkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pol606 Napisano 18 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2013 Czy wiecie może gdzie w Londynie znajdę sklepy z tkaninami na garnitur? Znalazłem parę na Reagent's street ale zakładam, że poza centrum będą lepsze ceny. U Zakigo nie będzie lepszej ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2013 Chodzi mi o to czy pozbyć się w/w marynarki czy zabrać się za taliowanie i skracanie rękawów czy jednak to pieniądze wywalone w błoto. O zwężaniu barków nie słyszałem, jakieś szczegóły? Zgadzam się z odpowiedzią powyżej - trzeba oszacować koszty i ocenić, czy warto. Z doświadczenia wiem, że zwężanie w barkach w budżetowym (ale ogólnie sprawnym) zakładzie może dać różne rezultaty. Nie zawsze byłem zadowolony. Ponadto, przy nietypowym wszyciu (np. włoskim) nie ryzykowałbym. Jednak - jeśli zdecydujesz się zwężać, skracaj rękawy PO zwężeniu, bo zmiana na rękawy wpłynie. Proponowałbym zwężenie w barkach zrobić jako pierwszą przeróbkę. Jeśli wyjdzie ładnie, idziesz za ciosem (taliowanie jest łatwą przeróbką). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 20 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2013 Bardzo proszę o podanie ile kosztuje wysyłka zwrotna butów do Wielkiej Brytanii. Prawdopodobnie będę musiał wysłać buty do CT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2013 Trzeba spytać na poczcie, a cena może zależeć od ciężaru i ewentualnego ubezpieczenia. Ja za odesłanie typowych półbutów w zeszłym roku zapłaciłem coś około 55 zł, bez ubezpieczenia na pełną wartość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 20 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2013 Dzięki za informację. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 20 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2013 Według info ze strony Poczty Polskiej: Paczka ekonomiczna do 2 kg: 62zł, priorytetowa 83 zł; nie można zadeklarować wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paparazzo Napisano 20 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2013 alabuz, można wiedzieć co jest powodem zwrotu? Pytam ponieważ sam jestem zainteresowany butami od CT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alabuz Napisano 20 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2013 Powód zwrotu to za niskie podbicie. Buty kupowałem dla mojego taty, któremu puchną nogi w lato. Nie przekonał się do tego, że buty się rozejdą. Same buty bardzo ładne, z mięciutkiej skóry (podatna do załamań) i bardzo dobrze wyprofilowane (czuć podparcie w sródstopiu). http://www.ctshirts.com/men's-shirts/Brown-semi--brogue-shoes?q=usddefault||ML081BRN||||||||||||| Niestety rozmiar nie mój, bo sam bym się na nie skusił. Ja następne buty kupuję u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vax50 Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Czy udając się na przyjęcie weselne błędem będzie założenie zestawu koordynowanego składającego się z dwurzędowej granatowej marynarki i szarych spodni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 @alabuz to daj proszę znać jak będziesz zamawiał, bo chętnie bym się podpiął pod zamówienie z dwiema koszulami, a nie mam karty kredytowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Czy udając się na przyjęcie weselne błędem będzie założenie zestawu koordynowanego składającego się z dwurzędowej granatowej marynarki i szarych spodni ? Ja miałem wątpliwość, czy granatowy garnitur o lekko nieformalnym charakterze (delikatne prążki) przejdzie. Zestaw koordynowany wg mnie się nie kwalifikuje. Można inaczej spytać - czy istnieje bardziej elegancka okazja niż ślub (nawet nie własny)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vickson Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Wg mnie również jedynym akceptowalnym ubiorem na przyjęcie weselne jest garnitur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacGinter Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Witam. Jak się ma rozmiarówka marynarek od Massimo Dutti do innch firm? Suit supply, Vistula, Zara, Bytom? W MD noszę 50 więc jakiego rozmiaru poszukiwać u konkurencju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelradzio Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Czy do granatowej marynarki pasuje taka mucha? http://www.poszetka.com/product-pol-1133-mucha-wiazana-bawelniana-w-kropki.html lub http://www.poszetka.com/product-pol-1004-mucha-jedwabna.html i dodatkowo czy do tego zestawu (granatowa marynarka + granatowa mucha) pasuje taka poszetka czy to już jest za dużo dobrego http://www.poszetka.com/product-pol-1060-kolorowa-krata.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacGinter Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Może lepiej zainwestować w muchy nie fabrycznie wiązane. Poszetka hm zależy od tego czy będzie używana w zestawach codzinnych czy jakieś okazje np. ślub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Czy do granatowej marynarki pasuje taka mucha? http://www.poszetka.com/product-pol-1133-mucha-wiazana-bawelniana-w-kropki.html lub http://www.poszetka.com/product-pol-1004-mucha-jedwabna.html i dodatkowo czy do tego zestawu (granatowa marynarka + granatowa mucha) pasuje taka poszetka czy to już jest za dużo dobrego http://www.poszetka.com/product-pol-1060-kolorowa-krata.html Osobiscie bylbym ostrozny, bo te muchy do granatowej marynarki to dosc ryzykowna sprawa, bardzo duzo zalezy od koloru tego granatu (oraz sama faktura materialu tez moglaby pomoc). Ta konkretnie poszetke do takiego zestawu bym sobie odpuscil. Z mucha zas szedlbym w jakis kontrast - bordo, zielen, aby sie odcinala i pomogla jednoczesnie wkomponowac w calosc pozostale elementy stroju (ala poszetka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelradzio Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 @MacGinter: Te muchy nie są fabrycznie wiązane. @Karczmarz: Dzięki za pomoc. Popatrzę, może jeszcze coś ciekawego wypatrzę . Tak swoją drogą, czy na ślub (nie mój ) mucha w ogóle wchodzi w grę? A marynarka to jest dokładnie ta: http://sklep.vistula.pl/product-pol-2320148-Marynarka-COVENTRY-BASIC-AS-Lantier.html edit. nie ta marynarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MacGinter Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 Oj źle zauważyłem. Mój błąd przepraszam. Bezpieczniejszą opcją byłb jednak krawat. Ale jak chcesz podkreślić swoją indywidualność imo mucha jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 23 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2013 A marynarka to jest dokładnie ta: http://sklep.vistula.pl/product-pol-2320148-Marynarka-COVENTRY-BASIC-AS-Lantier.html Masz do tej marynarki spodnie do kompletu (bo wygląda na odd)? Co do samej muchy to ja zakładam bez wahania na śluby i wesela i nikt nigdy krzywo na mnie nie spojrzał z tego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi