Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kup nowe buty ;) Patrząc na ceny produktów jakie chcesz kupić do renowacji, to wyniesie Cię to prawie 1/3 ceny, więc może po prostu lepiej nową parę, a tę uratujesz już w spokojniejszych okolicznościach?

Opublikowano

Czesc,

prosze doradzcie, do szarych flanelowych spodni, trzewiki yanko, kolor: cuero, cambridge cuero, czy yes cuero? Trudno mi dostrzec roznice pomiedzy cuero i yes cuero na tych profesionalnych fotach. 

1. http://patine.pl/yanko-525o-cambridge-cuero.html

2. http://patine.pl/yanko-style-653-trzewiki-cuero.html

3. http://patine.pl/yanko-653yh-yes-cuero.html

Pozdrawiam,

lukee

Opublikowano

Na mój gust, ten płaszcz w połączeniu z jasnymi butami może tworzyć zestaw "świecący". :) Ciemne buty uspokoją całość. Jasne trzewiki wybierałbym jaką drugą parę, gdy miałbym już ciemne.

Opublikowano

Mam  cuero, mam  testa de more - stosunek wyjść między pierwszymi, a drugimi to jakieś 1:15 

Oceniam, że najbardziej przydatne trzwiki Yanko to czarne, potem testa de more, potem burgund, na samym końcu  cuero 

Opublikowano
20 godzin temu, Caporegime napisał:

Mam  cuero, mam  testa de more - stosunek wyjść między pierwszymi, a drugimi to jakieś 1:15 

Oceniam, że najbardziej przydatne trzwiki Yanko to czarne, potem testa de more, potem burgund, na samym końcu  cuero 

zakupilem wczoraj testa de moro ;) kolor cuero zostawie na letnia aure. 

dzieki wielkie za utwierdzenie w wyborze ;)

Opublikowano

Witam, 

krótko - studniówka, granatowy garnitur, średnio ciemny i buty, Derby, w kolorze ciepłego, średniego brązu. Zestaw dobrany przez pracownika Vistuli. Kolorystycznie wydaje mi się genialny, ale dzisiaj zostałem ostro upomniany że studniówka to buty tylko i wyłącznie czarne, najlepiej oxfordy. Duże faux pa jak pójdę w moich brązowych?

Opublikowano

Jeżeli planujesz jutro jeszcze gdzieś na szybko w CCC lub podobnym sklepie kupić 'butopodobne' oksfordy tylko aby były czarne to osobiście odpuściłbym sobie taki pomysł. W takim wypadku poszedłbym w brązowych butach które masz obecnie, świetnie się bawił, a do skarbonki odłożył pieniądze i w odpowiednim momencie kupił dobre (>Berwick) GYW czarne oksfordy.  

Opublikowano

No, budżet poszedł na garnitur obecne dodatki. Mam około 400-500 zł na buty i pasek. @zixart, myślisz że dam radę? 

Na studniówkę ludzie idą w czarnych koszulach,  w trampkach czy różowych krawatach, nie byłbym ultra dziwolągiem. To tylko mój pedantyzm. 

Opublikowano

Oczywiście, brązowy pasek od spodni i zegarka. 

Mam jednak pewne wątpliwości, zobaczę jutro po sklepach, może będę miał szczęście. Serdecznie Ci dziękuję i czekam czy ktoś jeszcze coś doradzi.

Opublikowano

Właśnie wróciłem.  Brąz w porównaniu do reszty był i tak elegancki i wyrafinowany. Dużo ludzi miało zwykle, czarne skorzane buty, takie codzienne. Rada dla przyszłych pokoleń: koszula na spinki z muchą i czerwony goździk w marynarce! Pogrom. Całą noc kobiety będą wzdychały do Ciebie, olewając tych w jaskrawych koszulach, za dużych czarnych garniakach,  czy ,o zgrozo, jeansach. Kilka dobrych manier i jesteś księciem balu. To śmieszne, jak podstawy kultury potrafią wywrzeć takie wrażenie. Brązowe buty i paski - dobrze ściagają uwagę, są rzadko spotykane, nikt chyba nie ogarnął że to coś nie tak. Wręcz przeciwnie, słyszałem kilka pochwał ;). Nie przejmować się, dobrze sie bawić, większość ludzi nie przykłada do ubioru dużej wagi, to i was nie skrytykują ;). 

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

To na wstępie pewnie wypada życzyć w maju zwycięstwa na finiszu kolejnego etapu edukacji a przechodząc dalej zgodzić się z istotną rolą kultury w zdobywaniu serc zwłaszcza niewieścich. Można tu jeszcze dopisać, że szata jednak człowieka w jakimś tam stopniu zdobi ale ta szata musi być z tym człowiekiem spójna. Tobie się to pewnie udało i stąd takie zacne rezultaty. Pozdrawiam ciepło i jeszcze raz życzę powodzenia.

• Like 1