Ravic Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Nie rozumiem twojego pytania. Pytasz gdzie się rozejrzeć i jednocześnie zastrzegasz, że ma byc na miarę. To w koncu rtw czy od krawca? I jak wyglada trójrzędowy garnitur? moze chodziło o trzyczęsciowy? Cytuj
wyvern Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 I jak wyglada trójrzędowy garnitur? Może coś jak ta koszula: 1 Cytuj
Kamil_D Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Mój błąd, trzyczęściowy. Podejrzewam, że taniej wyjdzie RTW + poprawki? Mam dość niestandardowe gabaryty, dlatego zwykle spodnie są na mnie za duże w pasie a za małe w udach bądź odwrotnie. Cytuj
Kamil_D Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Hm, relatywnie niską, rzędu pięciuset złotych, ale jestem w stanie dozbierać, jeśli będzie warto. Chcę dodać, że czeka mnie także kupno butów, więc pewnie ok. trzysta złotych dodatkowo na buty będę musiał przeznaczyć. Cytuj
roland Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Rozumiem że chciałbyś w budżecie 500 zł zmieścić trzyczęściowy garnitur na miarę i koszulę (mtm czy może być gotowa konfekcja?) Cytuj
pirat Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zwrócę Szanownym Kolegom Fachowcom uwagę, iż pojęcie trzyrzędowego garnituru istnieje i funkcjonuje. Cytuj
Kamil_D Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 O ile jest to wykonalne. Może być i dwuczęściowy.Na miarę bądź gotowy, byleby do poprawek, bo na swoje wymiary raczej idealnie dopasowanego nie znajdę, mam rozbudowane uda i wąski pas. Cytuj
roland Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Muszę kolegę zmartwić - nie jest to wykonalne. Przy okazji przecen w polskich sieciówkach - Vistula czy Bytom może udać się upolować garnitur za nawet 400 zł (a może i nieco mniej), jednak na miarę to on nie będzie. Do tego trzeba doliczyć ładnych parę złotych na przeróbki. Nie da się znaleźć nowego, sportowego samochodu w cenie do 3 tyś zł... Cytuj
Kamil_D Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Rozumiem aluzję, co najwyżej Opla Calibrę po polerce lakieru, ale to nadal Calibra... Cytuj
pol606 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Przed świętami Vistula ma znaczne wyprzedaże, wydaje mi się to najlepszym rozwiązaniem w Twoim wypadku. O kolorach i krojach możesz poczytać na tym forum lub na blogach tematycznych. Jeśli uda Ci się znaleźć w miarę dobry garnitur dolicz te 100zł na przeróbki i dopasowanie u krawca. Możesz zdradzić z jakiego miasta jesteś, może będziemy w stanie coś doradzić. Cytuj
proceleusmatyk Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Znacie rzemieślnika w Warszawie, który podjąłby się przeszycia futrzanej czapki z wymianą podszewki? Pan Zaręba niestety odmówił. Cytuj
Hargin Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Koszykowa 1 - jest zakład rzemieślniczy "kuśnierski" - niegdyś naprawiałem tam kołnierz od damskiego płaszcza. Punkt czynny od 12.00. 1 Cytuj
matrix Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Szukam paska z mosiężną klamrą w kształcie podkowy. W książce Gentleman moda ponadczasowa Benrhard Roetzel opisywał takie paski. Czy ktoś wie gdzie można je kupić? Cytuj
Wrotas Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Panowie, krótkie pytanie, wydłużać spodnie o 0,5-1cm, czy zostawić tak jak są? Szerokość nogawki 19,5 cm. Osobiście czuję, że tych kilka dodatkowych milimetrów by nie zaszkodziło i spodnie by nie łamały się na bucie. Cytuj
mr.vintage Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Tył wydłużyć o 1 cm, przód zostawić bez zmian, czyli skrócenie po skosie. Cytuj
Yglo Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Znacie rzemieślnika w Warszawie, który podjąłby się przeszycia futrzanej czapki z wymianą podszewki? Pan Zaręba niestety odmówił. Znam bardzo dobrze - moja osobista rodzicielka. Kiedyś prowadziłóa zakład kuśnierski, obecnie wolna emerytka chałturząca troszkę w domu. Można się dogadać . Ewentualnie zapraszam na priv. Cytuj
Wrotas Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Tył wydłużyć o 1 cm, przód zostawić bez zmian, czyli skrócenie po skosie. Dziekuje za szybką odpowiedź Cytuj
MacDermot Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2013 Mam problem z dobraniem koloru kremu. Pomożecie? Oto obuw: https://www.dropbox.com/s/96rok1svrpu6i2t/DSC_0450.jpg https://www.dropbox.com/s/c7wsdih55epmh77/DSC_0452.jpg (w rzeczywistości kolor jest odrobinę cieplejszy) Oto proponowane kolory: http://multirenowacja.pl/media/products/TBT31XXX0050/images/thumbnail/big_1246054733122.jpg?lm=1373364306 http://multirenowacja.pl/media/products/TBT31XXX0050/images/thumbnail/big_1246054517039.jpg?lm=1373364094 http://multirenowacja.pl/media/products/TBT31XXX0050/images/thumbnail/big_1246054310006.jpg?lm=1373365430 Cytuj
MacDermot Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2013 Nie będzie zbyt ciepły bądź "pełny"? Boję się sytuacji, że w razie zdrapań skóry krem nie pokryje właściwie jaśniejszego kawałka. Ideałem byłoby połączenie "czekolady" i "ciemnego brązu". Cytuj
mosze Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2013 Ja jadę na bezbarwnym tak długo, jak się da. Cytuj
MacDermot Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2013 Jeśli już strofujesz mnie (przyczepiając się o zupełnie nieistotną rzecz), to może będziesz też edytować posty zamiast strzelać duble? Chciałem rozwinąć wątek bo wg. mnie odpowiedź jednego użytkownika składająca się z jednego słowa nie jest wystarczająca. Myślę, że przeczytanie paru odpowiedzi więcej nieco bardziej rozjaśni temat. Wiem, że wątek nazywa się "krótkie pytania - krótkie odpowiedzi" ale jeśli odpowiedź nie jest zadowalająca to nie uważam by chęć rozwinięcia wątku była czymś nagannym. Koniec OT. Kolor sobie znalazłem i zamówiłem. Cytuj
tieandi Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2013 Który salon Bytomia w Warszawie polecacie w kwestii przeróbek garnituru? Chodzi mi o fachowe doradztwo i podejście do klienta. Cytuj
Misza Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2013 wg. mnie odpowiedź (...) składająca się z jednego słowa nie jest wystarczająca. Rozumiem, że poczułeś się urażony? Jak następnym razem mam udzielić odpowiedzi na Twoje pytanie? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi