Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie rozumiem twojego pytania. Pytasz gdzie się rozejrzeć i jednocześnie zastrzegasz, że ma byc na miarę. To w koncu rtw czy od krawca? I jak wyglada trójrzędowy garnitur? ;) moze chodziło o trzyczęsciowy?

Opublikowano

Mój błąd, trzyczęściowy. Podejrzewam, że taniej wyjdzie RTW + poprawki? Mam dość niestandardowe gabaryty, dlatego zwykle spodnie są na mnie za duże w pasie a za małe w udach bądź odwrotnie.

Opublikowano

Hm, relatywnie niską, rzędu pięciuset złotych, ale jestem w stanie dozbierać, jeśli będzie warto. Chcę dodać, że czeka mnie także kupno butów, więc pewnie ok. trzysta złotych dodatkowo na buty będę musiał przeznaczyć.

Opublikowano

Muszę kolegę zmartwić - nie jest to wykonalne. Przy okazji przecen w polskich sieciówkach - Vistula czy Bytom może udać się upolować garnitur za nawet 400 zł (a może i nieco mniej), jednak na miarę to on nie będzie. Do tego trzeba doliczyć ładnych parę złotych na przeróbki.

Nie da się znaleźć nowego, sportowego samochodu w cenie do 3 tyś zł...

Opublikowano

Przed świętami Vistula ma znaczne wyprzedaże, wydaje mi się to najlepszym rozwiązaniem w Twoim wypadku. O kolorach i krojach możesz poczytać na tym forum lub na blogach tematycznych. Jeśli uda Ci się znaleźć w miarę dobry garnitur dolicz te 100zł na przeróbki i dopasowanie u krawca. Możesz zdradzić z jakiego miasta jesteś, może będziemy w stanie coś doradzić.

Opublikowano

Panowie,

krótkie pytanie, wydłużać spodnie o 0,5-1cm, czy zostawić tak jak są? Szerokość nogawki 19,5 cm. Osobiście czuję, że tych kilka dodatkowych milimetrów by nie zaszkodziło i spodnie by nie łamały się na bucie.

post-3803-0-13200100-1386523360_thumb.jp

post-3803-0-26979900-1386523403_thumb.jp

Opublikowano

Znacie rzemieślnika w Warszawie, który podjąłby się przeszycia futrzanej czapki z wymianą podszewki? Pan Zaręba niestety odmówił.

Znam bardzo dobrze - moja osobista rodzicielka. Kiedyś prowadziłóa zakład kuśnierski, obecnie wolna emerytka chałturząca troszkę w domu. Można się dogadać :-). Ewentualnie zapraszam na priv.

Opublikowano

Jeśli już strofujesz mnie (przyczepiając się o zupełnie nieistotną rzecz), to może będziesz też edytować posty zamiast strzelać duble?

Chciałem rozwinąć wątek bo wg. mnie odpowiedź jednego użytkownika składająca się z jednego słowa nie jest wystarczająca. Myślę, że przeczytanie paru odpowiedzi więcej nieco bardziej rozjaśni temat.

Wiem, że wątek nazywa się "krótkie pytania - krótkie odpowiedzi" ale jeśli odpowiedź nie jest zadowalająca to nie uważam by chęć rozwinięcia wątku była czymś nagannym.

Koniec OT. Kolor sobie znalazłem i zamówiłem.