roland Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 front body length opatrzone jest * (na np podstronie koszul), wytłumaczoną na dole "Please note that these are actual product measurements." - co oznacza że front body lenght to długość koszuli z przodu overarm from shoulder znaczy dla mnie tyle co miara długości od barku, najprawdopodobniej chodzi tutaj o miejsce wszycia rękawa. Cytuj
Teddy Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 No właśnie. Tylko jak zmierzyć ten sweter, żeby jego przednia część okazała się dłuższa od rękawów? Tutaj mi coś mocno nie pasowało.I co jest mniejszym złem - napięcie na klacie, czy za długie rękawy? Cytuj
Hargin Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 napięcie o ile napięcie nie spowoduje, że będziesz napięty jak parówka, przez co sweter rozejdzie się na listwie guzikowej - ja bym obstawiał dłuższe rękawy (zawsze można mankiet złożyć "na dwa") Cytuj
lisciofcb Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 Panowie, czy rękawiczki firmy Borjesson, model identyczny jak na stronie http://www.borjesson.nu/en/normanton-p-23.html to dobry wybór zimowych rękawiczek ? Cena 79 zł w TK Maxx (z 224 rzekomo), w podobnym budżecie znajdę coś ciekawszego, czy powyższe stosunkiem cena/jakość powinny się sprawdzić ? Cytuj
alabuz Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 Mam pytanie o krawaty w wersji long. Ja do niskich nie należę (190 cm), a krawata w wersji long sposobem na cztery nie zawiążę, bo wtedy cieńsza końcówka jest dłuższa niż grubsza. W takim razie po co producenci je szyją? Cytuj
roland Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 Być może dla osób jeszcze wyższych (istnieją takie), które wolą węzły grubsze np Windsor? Cytuj
Pan Janusz Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 Długi krawat skrócisz łatwo, ale krótkiego nie "podłużnisz" Cytuj
pirat Opublikowano 4 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2013 Długi krawat skrócisz łatwo, ale krótkiego nie "podłużnisz" A cienkiego nie pogrubasisz Cytuj
rekol Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 Witam Panowie. Mam pytanie co do krawata przedstawionego na poniższym zdjęciu - jak się nazywa to białe "coś" i gdzie można dostać tego typu opcję? Cytuj
Hargin Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 zęby, koszula, poszetka...? spinka do krawata wygląda na srebrną Cytuj
mosze Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 Prawdopodobnie jest to spinka do krawata. Cytuj
White Haven Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 To spinka do krawata. Cytuj
.mateusz Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 Nazywa się to spinką do krawata. Jest uznawana za element biżuterii, więc powinieneś ją dostać np. sklepach z takąż, lub sklepach z eleganckimi akcesoriami dla mężczyzn. Albo na ebayu pod hasłem "tie bar". Koszt od 2 do pewnie grubo ponad 20000 dolarów, w zależności od materiału i producenta. Występują w różnych kształtach, rozmiarach i kolorach, ale wydaje mi się, że prosta srebrna lub złota będą najodpowiedniejsze. Cytuj
Rafał W. Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 Gdzie można zdobyć przypinkę "but (w butonierce)", nawiązującą do logo forum? Czy jest to ekzkluziw ajtim, czy można ją normalnie nabyć? Cytuj
pol606 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2013 Rare item. +10% do obrony przed magia chaosu +25% do charyzmy Znaczek srebrny do tego zadaje dodatkowe obrażenia +3 wampirom i nieumarłym. 7 Cytuj
Kyle Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 Panowie, jakiś adres w Warszawie, gdzie mogę dokonać naprawy w teczce polegającej na wymianie zapięcia? Najlepiej Centrum/Wola. Mam blisko do pracowni Donata Trepki, ale na stronie nie informuje, żeby dokonywał napraw, tylko mowa jest o produkcji i szkoleniach. Cytuj
Hargin Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 http://www.kaletnik.brygada.pl - Powiśle naprawiałem tam kiedyś torebką swojej kobiety - tanio, w miarę szybko i kompetentnie. Cytuj
eye_lip Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 Panowie, jakiś adres w Warszawie, gdzie mogę dokonać naprawy w teczce polegającej na wymianie zapięcia? Najlepiej Centrum/Wola. Mam blisko do pracowni Donata Trepki, ale na stronie nie informuje, żeby dokonywał napraw, tylko mowa jest o produkcji i szkoleniach.Naprawia, jak najbardziej, zadzwoń i potwierdź. Cytuj
Kyle Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 Dzięki Panowie za informacje, musze sprawę szybko załatwić, bo przez awarię jestem bez brązowej teczki. Cytuj
Jay Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 Nosicie bawełniane poszetki w brustaszy? Jak je wówczas składacie/układacie? Cytuj
Rafał W. Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 Nosicie bawełniane poszetki w brustaszy? Jak je wówczas składacie/układacie? Owszem, ja noszę. Składam najczęściej w TV Fold, albo wkładam niedbale. To zależy od grubości, koloru i humoru. Cytuj
mosze Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2013 Albo w rulonik (zwijam w gruby rulon i tak wpycham) albo, częściej, "kantami w górę" (czyli łapię za środek i ten wędruje do środka, a wystają "rożki"); nie pamiętam, jak to się fachowo nazywa. Cytuj
Kamil_D Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2013 Panowie, gdzie warto rozejrzeć się za garniturem na studniówkę i maturę zarazem? Stosunkowo budżetowy, koniecznie na miarę bądź do poprawek krawieckich. Najlepiej trójrzędowy i do tego koszula. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi