Skocz do zawartości

Krótkie pytania - krótkie odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

front body length opatrzone jest * (na np podstronie koszul), wytłumaczoną na dole "Please note that these are actual product measurements." - co oznacza że front body lenght to długość koszuli z przodu

overarm from shoulder znaczy dla mnie tyle co miara długości od barku, najprawdopodobniej chodzi tutaj o miejsce wszycia rękawa.

Opublikowano

No właśnie. Tylko jak zmierzyć ten sweter, żeby jego przednia część okazała się dłuższa od rękawów? Tutaj mi coś mocno nie pasowało.

I co jest mniejszym złem - napięcie na klacie, czy za długie rękawy?

Opublikowano

napięcie :)

o ile napięcie nie spowoduje, że będziesz napięty jak parówka, przez co sweter rozejdzie się na listwie guzikowej - ja bym obstawiał dłuższe rękawy (zawsze można mankiet złożyć "na dwa")

Opublikowano

Mam pytanie o krawaty w wersji long. Ja do niskich nie należę (190 cm), a krawata w wersji long sposobem na cztery nie zawiążę, bo wtedy cieńsza końcówka jest dłuższa niż grubsza. W takim razie po co producenci je szyją?

Opublikowano

Nazywa się to spinką do krawata. Jest uznawana za element biżuterii, więc powinieneś ją dostać np. sklepach z takąż, lub sklepach z eleganckimi akcesoriami dla mężczyzn. Albo na ebayu pod hasłem "tie bar". Koszt od 2 do pewnie grubo ponad 20000 dolarów, w zależności od materiału i producenta. Występują w różnych kształtach, rozmiarach i kolorach, ale wydaje mi się, że prosta srebrna lub złota będą najodpowiedniejsze.

Opublikowano

Panowie, jakiś adres w Warszawie, gdzie mogę dokonać naprawy w teczce polegającej na wymianie zapięcia? Najlepiej Centrum/Wola. Mam blisko do pracowni Donata Trepki, ale na stronie nie informuje, żeby dokonywał napraw, tylko mowa jest o produkcji i szkoleniach.

Opublikowano

Panowie, jakiś adres w Warszawie, gdzie mogę dokonać naprawy w teczce polegającej na wymianie zapięcia? Najlepiej Centrum/Wola. Mam blisko do pracowni Donata Trepki, ale na stronie nie informuje, żeby dokonywał napraw, tylko mowa jest o produkcji i szkoleniach.

Naprawia, jak najbardziej, zadzwoń i potwierdź.
Opublikowano

Panowie, gdzie warto rozejrzeć się za garniturem na studniówkę i maturę zarazem? Stosunkowo budżetowy, koniecznie na miarę bądź do poprawek krawieckich. Najlepiej trójrzędowy i do tego koszula.