maciato Napisano 15 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2013 Do jakiej wysokości (max) powinny sięgać spodnie na szelki aby nie wyglądało to karykaturalnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owczar Napisano 15 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2013 Panowie potrzebuję porady w sprawie doboru garnituru do ślubu (mojego), który będę mógł ubierać także na inne okazje- np inny ślub. Nie chcę garnituru tylko na jedną noc - w kontekście tak "uroczystego", że nie nadarzy się już okazja by go jeszcze ubrać. Wzrost 188cm, bardzo szczupła sylwetka. Przyszła żona będzie ubrana w koronkową suknię w kolorze ecru. Zastanawiam się nad ciemnogranatowym garniturem, krótka taliowana marynarka jednorzędowa z dwoma guzikami. Czy taki garnitur będzie pasował na ślub? Jakieś wskazówki co do detali? Typu nogawki wywinięte? Jaki krawat do tego (kolor, wzór)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 15 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2013 Panowie potrzebuję porady w sprawie doboru garnituru do ślubu (mojego), który będę mógł ubierać także na inne okazje- np inny ślub. Inny ślub? Mam nadzieję, że nie myślisz już o rozwodzie A tak na poważnie: http://mrvintage.pl/2012/04/zwykly-garn ... kazje.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owczar Napisano 15 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2013 mr.vintage bardziej wyczerpującej odpowiedzi nie mogłem uzyskać Zatem moje preferencje nie mijają się z dobrym smakiem, a to co opisałeś na swojej stronie idealnie pasuje do moich preferencji. Ta marynarka w prawym górnym rogu to właśnie to czego szukam. Tylko pytanie, czy będzie bardzo źle, jeśli będzie trochę krótsza? Lub może inaczej, do jakiego punktu powinna sięgać? Może ktoś polecić jakiś konkretny materiał w ciemno granatowym kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
B.B. Napisano 15 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2013 Krótsza marynarka będzie źle wyglądać moim zdaniem, szczególnie na okazji takiej jak ślub przyjąłbym "klasyczną" długość, tak żeby zakrywała pośladki. Do różnych zestawów codziennych można sobie pozwolić na krótsze "modne" marynarki, ale na ślub tego nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Owczar Napisano 15 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2013 Właśnie też mam takie obawy, że krótka marynarka będzie zbyt mało elegancka na taką okazję. Więc zdecyduję się na dłuższą. Rozumiem, że taka klasyczna, tak jak napisałeś, zakrywa pośladki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 15 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2013 Dluzsza marynarka zawsze bedzie wygladac lepiej, czy to mniej lub bardziej formalna. Powinna miec taka dlugosc by siegac za krok spodni, a nie zakrywanie posladkow to juz w ogole koszmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 15 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2013 Może ktoś polecić jakiś konkretny materiał w ciemno granatowym kolorze? Tak, wełna Możesz poczytać: viewtopic.php?f=1&t=2359 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apik Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Szara koszula i pomarańczowy krawat,2 pytania: 1)Czy krawat bardziej pasował będzie w jednolitym mocnym pomarańczu czy bardziej jakiś prążkowany/połączony z innym kolorem/w paski? 2)Czy taka kombinacja będzie pasować do czarnego garnituru? A do granatowej marynarki sportowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigbadwoof Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Szara koszula i pomarańczowy krawat,2 pytania: 1)Czy krawat bardziej pasował będzie w jednolitym mocnym pomarańczu czy bardziej jakiś prążkowany/połączony z innym kolorem/w paski? 2)Czy taka kombinacja będzie pasować do czarnego garnituru? A do granatowej marynarki sportowej? 1) mam nadzieję, że jasno szara. Może pasować każdy kolor, jak również może i nie pasować. Określenie "mocny pomarańcz" dla każdego znaczy coś innego. Paski zazwyczaj też pasują do wszystkiego, ale i mogą nie pasować. Zamieść zdjęcie. 2) Do czarnego garnituru najbardziej niepasującym elementami są użytkownik i okazja na którą jest ubierany. Do granatowej marynarki z kolei malo co nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apik Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Jednolity krawat na wzór tego http://www.zohra.pl/images/0000009232_3 ... 3a3df5.jpg, bądź taki wzorzysty http://sklep.vistula.pl/product-pol-232 ... a-RED.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Po pierwszej przeróbce było tak... viewtopic.php?f=1&t=823&start=2060 a teraz jest tak:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fikaczynski Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 piekna marynarka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Tył jest ok, natomiast przód wygląda kiepsko na wysokości najwyższego guzika - klapy odstają. Przy marynarkach na trzy guziki ciężko jest uzyskać mocne taliowanie (okna pod pachami) przy jednoczesnym poprawnym ułożeniu klap na wysokości najwyższego guzika. No chyba, że mamy do czynienia z chudzielcem o wąskiej i wklęsłej klatce piersiowej. Rozwiązaniem może być tutaj zapinanie także górnego guzika, ale sądzę lepszy efekt da zaprasowanie na 2,5 guzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Szara koszula i pomarańczowy krawat,2 pytania: 1)Czy krawat bardziej pasował będzie w jednolitym mocnym pomarańczu czy bardziej jakiś prążkowany/połączony z innym kolorem/w paski? 2)Czy taka kombinacja będzie pasować do czarnego garnituru? A do granatowej marynarki sportowej? Szara koszula z pomarańczowym krawatem? Szara koszula z pomarańczowym krawatem do czarnego garnituru? Nie wiem jak zrobić mema, ale jestem na tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PawelR Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Jednolity krawat na wzór tego http://www.zohra.pl/images/0000009232_3 ... 3a3df5.jpg, bądź taki wzorzysty http://sklep.vistula.pl/product-pol-232 ... a-RED.html Ja bardzo zawiodłem się na jakości krawatów z Vistuli, w ich sławnej promocji 3 za 99 zł przy. Podobnie z Lambertem. Jeśli możesz poczekać i masz możliwość polecam Tkmaxx albo SH. Kolor jest raczej nieszablonowy, moim zdaniem jest duża szansa że znajdziesz w tych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 17 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2013 Kolego Apik, psie Sabo, nie idźcie tą drogą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalm1969 Napisano 17 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2013 Z promocją Vistuli i Wolczanki (3 za 99) trzeba uważać. Moim zdaniem nie ma sensu kupować przez internet. Każdy krawat trzeba dotknąć. Ogólnie nie są najwyższej jakości, ale niektóre z nich są bardzo kiepsko wykończone. Ale trafia się kilka ładnych sztuk, w fajne wzory. Trzeba tylko je dotknąć, żeby wiedzieć jak bardzo "szmaciane" są. Jeden, który kupiłem przez internet w ogóle nie smakuje jak jedwab, a jest śliski jak cienki poliester. EDIT: Kiedyś kupiłem jedwabny krawat chyba C&A. Wzór zupełnie klasyczny, srebrny, bardzo delikatna faktura (chyba za 40 zł). Byłem zaskoczony jakością w porównaniu do niektórych krawatów z tego sezonu Vis/Wol. Pięknie się wiązał, a "łezka" robiła się niemal automatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 18 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2013 Podpowie ktoś jakiego koloru spodnie pasowałyby do takich kremowych brogue? http://www.goodshoes.pl/polbuty-meskie- ... ra-p7.html Jedyne co mi przeszło do głowy to jasny brąz/ciemny beż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ravic Napisano 18 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2013 Ja bym jeszcze poprobował z jakimś jasnym szarym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 18 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2013 Najbardziej pasowałoby Tinture Francaise od Saphira. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vislav Napisano 19 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2013 Podpowie ktoś jakiego koloru spodnie pasowałyby do takich kremowych brogue? http://www.goodshoes.pl/polbuty-meskie- ... ra-p7.html Jedyne co mi przeszło do głowy to jasny brąz/ciemny beż. klasyka marynistyki - Kapitan Portu we Władysławowie rok 1938 - http://www.audiovis.nac.gov.pl/obraz/79878/h:350/ - oczywiście nie w takim mundurowym wydaniu Czyli navy blue blazer i białe spodnie. Przy czym niekoniecznie ta biel nie musi być z reklamy proszku do prania. W takim zestawie właśnie inny kolor butów jest problemem szkic RL dla reprezentacji olimipijskiej USA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bikeman1 Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 A czy taka koszula zagra z takim krawatem do granatowej marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 Proponowałbym krawat w innym kolorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 23 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2013 Czy spodnie z takiego materiału będą wyglądały jak "sierota od garnituru" ? Pytam ze względu na prążek. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi