jamro Napisano 30 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2012 Caporegime No proszę Cie.. nie rób ze mnie już takiego bezguścia.. chyba wiem, że bezwzględnie trzeba pilnować zasady wkładania koszuli w spodnie przy noszeniu marynarki Znajomej raczej nie zmienię i grupy także bo tak się składa, że zarówno ona jak i ja mamy wspólnych znajomych A propo Macaroniego i jego wyjętej koszuli.. czy ktoś z was oglądał dr. housa? tam Laurie ciągle chodzi w wyjętej i nieuprasowanej koszuli, jednak hitem było dla mnie założenie "resorowych" adidasów do garnituru! Ogólny wniosek można tak sformułować: nie ubieraj się z myślą o kobiecie, bo ona i tak wytknie ci błąd. ależ można poznać i stworzyć wiele prawd życiowych opiewając je w maksymy i sentencje przez jeden głupi epizod związany z opinią znajomej na temat koszuli.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2012 Ludzie na forum ostatnio mają naprawdę dziwne pomysły, więc wolałem się upewnić, że jakaś herezja się nie dzieje tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek4 Napisano 30 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2012 Zostawiająca widoczny fragment rękawa koszuli przy jego odpowiedniej długości Mało precyzyjnie się wyraziłem: załóżmy, że mowa o przypadku w którym marynarka występuje w połączeniu z t-shirt'em? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 30 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2012 Takich opcji na tym forum nie rozpatrujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 30 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2012 (...) mowa o przypadku w którym marynarka występuje w połączeniu z t-shirt'em? Xkoziol... żyjesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 30 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2012 Zostawiająca widoczny fragment rękawa koszuli przy jego odpowiedniej długości Mało precyzyjnie się wyraziłem: załóżmy, że mowa o przypadku w którym marynarka występuje w połączeniu z t-shirt'em? Jeśli znajdziesz marynarkę, która spełnia zarówno Twoje upodobania (t-shirt), jak i zastrzeżenia xkozła (ok. 3/4 cala wystającego mankietu koszuli), jestem skłonny obejrzeć zdjęcie takiego zestawu i polubić je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 30 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2012 Na tym forum dopuszczamy kombinację t-shirt + marynarka jedynie w przypadku zastosowania t-shirtu jako podkoszulka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek4 Napisano 31 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2012 Na tym forum dopuszczamy kombinację t-shirt + marynarka jedynie w przypadku zastosowania t-shirtu jako podkoszulka. Właśnie taką kombinację miałem na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Misza Napisano 31 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2012 Idę się napić kawy, bo się pogubiłem.... Może dlatego, że piątek, tfu, weekend się zaczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 31 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2012 Z tym zastrzeżeniem, że podkoszulek nosimy pod koszulą co jest równoznaczne z tym, że między podkoszulkiem, a marynarką znajduje się ... koszula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek4 Napisano 31 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2012 No cóż, czyli podsumowujac, na tym forum nie można się dowiedzieć, jak długi (inaczej ujmując: do którego miejsca nadgarstka powinien sięgać) powinien być rękaw marynarki przy założeniu, że marynarka jest założona na podkoszulek z krótkimi rękawami (czyli bez koszuli)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 31 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2012 TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 31 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2012 No cóż, czyli podsumowujac, na tym forum nie można się dowiedzieć, jak długi (inaczej ujmując: do którego miejsca nadgarstka powinien sięgać) powinien być rękaw marynarki przy założeniu, że marynarka jest założona na podkoszulek z krótkimi rękawami (czyli bez koszuli)? Podstawowe pytanie to: po co ci taka informacja? Jesli chcesz wiedziec dokad ma siegac rekaw aby bylo klasycznie i zgodnie z "zasadami", to dostales odpowiedz. Marynarka na podkoszulek jest sama w sobie niezgodna z zasadami, wiec prawdopodobnie nie istnieja "zasady" robienia czegos niezgodnie z "zasadami". Noszac luzacko marynarke na podkoszulek mozesz nawet podwinac jej rekawy niczym w koszuli - wtedy dlugosc rekawow zupelnie cie nie obchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek4 Napisano 31 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2012 Jesli chcesz wiedziec dokad ma siegac rekaw aby bylo klasycznie i zgodnie z "zasadami", to dostales odpowiedz. Marynarka na podkoszulek jest sama w sobie niezgodna z zasadami, wiec prawdopodobnie nie istnieja "zasady" robienia czegos niezgodnie z "zasadami". Noszac luzacko marynarke na podkoszulek mozesz nawet podwinac jej rekawy niczym w koszuli - wtedy dlugosc rekawow zupelnie cie nie obchodzi Karczmarz, Twoja odpowiedź rozwiązała pewne dylematy, które nie do końca były poukładane u mnie w głowie. Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 31 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2012 Witam, Poza powitaniem się, to mój pierwszy wpis. I od razu mam pytanie: Gdzie mogę zdobyć podobnego rodzaju marynarkę? Ew uszyć na miarę - jeżeli polecacie tą wersję, to jakich krawców we Wrocławiu polecacie? Z jakiego materiału myślicie jest ta marynarka? Co mówić krawcowi? itp itd - przepraszam, jeżeli pytania są banalne, ale znawcą jeszcze nie jestem, a że mnie kręci niemal na zasadzie obsesji moda, to wolę zapytać. Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad85 Napisano 31 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2012 Witam, Poza powitaniem się, to mój pierwszy wpis. I od razu mam pytanie: Gdzie mogę zdobyć podobnego rodzaju marynarkę? Ew uszyć na miarę - jeżeli polecacie tą wersję, to jakich krawców we Wrocławiu polecacie? Z jakiego materiału myślicie jest ta marynarka? Co mówić krawcowi? itp itd - przepraszam, jeżeli pytania są banalne, ale znawcą jeszcze nie jestem, a że mnie kręci niemal na zasadzie obsesji moda, to wolę zapytać. Dzięki z góry. Kolegę "kręci" moda czy elegancja? Bo to, zdaje się, 2 różne rzeczy Klubówka bardzo ciekawa, ale pilnowałbym zapięcia guzików na rękawach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
el-biczel Napisano 31 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2012 To jest marynarka klubowa od Thoma Browne'a, krawca zaczynajacego od malego nowojorskiego zakladu bespoke, a obecnie rowniez produkujacego bardzo modne kolekcje pret-a-porter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad85 Napisano 31 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2012 Dopiero teraz bliżej się przyjrzałem 1. zdjęciu. Do czego służy ta dziurka (na guzik?) na lewej klapie marynarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 31 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2012 To jest marynarka na 2,5 guzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pepenix Napisano 31 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2012 Ugh. No to przy cenach Thoma Browne to jednak chyba będę musiał sobie taką marynarkę uszyć na wymiar. Może to i lepiej? Będzie to moja poerwsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brzydalllo Napisano 31 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2012 Muszę cie zmartwić, we Wrocławiu nie ma krawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Styleman Napisano 31 Październik 2012 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2012 Kolegę "kręci" moda czy elegancja? Bo to, zdaje się, 2 różne rzeczy Ciekawe stwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrainTrigger Napisano 2 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2012 Witam forumowiczów, Mam takie pytanie: Czy jasne spodnie pasują do czarnego zimowego płaszcza? Chciałem ubrać na imprezę do znajomych granatową marynarkę, jasne beżowo/jasno szare spodnie i brązowe półbuty. W lecie ten zestaw wyglądał bardzo dobrze, ale teraz zmieniła się pora roku (więc nie wiem czy wypada w takich jasnych rzeczach chodzić), no i jest chłodniej, zacząłem więc nosić zimowy płaszcz (na długość do kolan) i zastanawiam się, czy to się nie będzie gryzło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 2 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2012 Większość ludzi wygląda źle w czarnym płaszczu, więc ja bym się nie przejmował. Szczególnie jeśli sie nie przejmujesz, że nosisz brązowe buty na wieczorne wyjścia. Jasne spodnie zimą to tez nie najlepszy pomysł, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrainTrigger Napisano 2 Listopad 2012 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2012 Nie wiem co ma do tego jak większość wygląda w czarnym płaszczu. Gdybym w nim wyglądał źle, to bym go nie kupował. Pytanie było, czy jasne spodnie rażą w takim zestawieniu. No i nomen omen to jeszcze nie zima, mamy jesień. Co do brązowych butów - to może i fakt, chociaż okazja jest zupełnie nieformalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi