tadek Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 Chyba trochę chybiłeś Sergiusz. Marynarka zaprezentowana przez Mr.Vintage jest aksamitna zaś czerwone jeansy/5-pocket chyba nie odpowiadają za odd-trousers. Chyba że mnie ktoś oświeci Wydaje mi się, że wszystkie spodnie, które nie są od kompletu z marynarką można nazwać odd-trousers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 Jak już wspomniano - nie jest to sztruksowa marynarka. @tadek czy krótkie spodenki tudzież spodnie dresowe można nazywać odd trousers? Odd trousers to rzeczywiście spodnie nie do pary z marynarką [którą mamy na sobie], jednak dalej są to spodnie, że tak określę "garniturowe". Mniej lub bardziej, natomiast 5-pocket za takie w moim mniemaniu nie uchodzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadek Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 czy krótkie spodenki tudzież spodnie dresowe można nazywać odd trousers? Odd trousers to rzeczywiście spodnie nie do pary z marynarką [którą mamy na sobie], jednak dalej są to spodnie, że tak określę "garniturowe". Mniej lub bardziej, natomiast 5-pocket za takie w moim mniemaniu nie uchodzą Jeżeli chinosy możemy nazwać odd trousers to dlaczego 5-pocket nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 23 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2011 Wydaje mi się, że to raczej kwestia osobistego podejścia. Jak dla mnie to każde spodnie, które można gustownie połączyć z marynarką można nazwać odd trousers. (przy założeniu, że nie tworzą razem garnituru) Krótkie albo dresowe raczej tego wymogu nie spełniają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 24 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 Wydawało mi się, że w dyskusji bardziej akcent kładziemy na sam kolor, tj. czarny, niż na materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roland Napisano 24 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 Wydawało mi się, że w dyskusji bardziej akcent kładziemy na sam kolor, tj. czarny, niż na materiał. Źle Ci się wydawało. Łatwo można zauważyć po konstrukcji mojego posta: (...)Po prostu marynarka czarna jest stworzona na określone okazje i jest raczej wieczorowa. (...) Czarna sztruksowa marynarka to już jakiś totalnie potworny pomysł. Nie mam pojęcia z czym można by ją łączyć. Wyraźnie idzie tutaj o podkreślenie, że czarny sztruks jest trudniejszy w kombinacji niż zwyczajny czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 24 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2011 Pomijając jakąkolwiek klasyczną elegancję - czarne szturksowe marynarki widuje na ulicach połączone głównie z równie słynnym blue jeans i skórzanymi sneakersami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Apatura Iris Napisano 25 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Październik 2011 Ostatnio telewizja stawia czarne marynarki na piedestał, i we większości programów, czy to rano, czy wieczorem (np. Kawa czy herbata, jaka to melodia, wszelkie programy publicystyczne), prezenterzy zakładają prawie wyłącznie czarne marynarki, czy to w połączeniu z jeansami, czy odd trousers, a co najgorsze często do tandetnych t-shirtów z nadrukami i sportowymi butami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 27 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2011 Witam, Panowie, który z widocznych krawatów, będzie waszym zdaniem najlepszy? ( spodnie zbliżone fakturą do marynarki) https://picasaweb.google.com/1170301618 ... 3092690130 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 27 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2011 Ja bym wybrał trzeci albo drugi od lewej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 27 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2011 Popieram saint benji, ale wymieniłbym koszulę na białą albo błękitną. Teraz jest moim zdaniem za bardzo matchy-matchy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 27 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 27 Październik 2011 Moim zdaniem, każdy z tych krawatów się nadaje - co nie dziwi, bowiem kolory są bardzo zbliżone. Problem jednak w tym, jak całośc będzie wyglądac ze spodniami oraz czy i jaka będzie poszetka. Osobiście przymierzyłbym cały zestaw na wieszaku (albo - jeśli masz - na manekinie), włącznie z poszetką i próbnie zawiązanym krawatem - i wtedy popatrzył. Krawat pod marynarką wygląda nieco inaczej - zwłaszcza krawat z motywem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 28 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2011 Dziękuje wszystkim. na koszuli mi zależy ponieważ jest nowa i ja po prostu lubię a poszetkę..... no cóż mam 3 i żadna chyba nie będzie pasowała, no chyba że ciemna zieleń ( taka jesienna trawa w jesiennym parku) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 28 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2011 Constantin, może to zdjęcie posłuży za inspirację w łączeniu wzorów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 28 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2011 Proc: połączenie jest OK (pewne wątpliwości budzi u mnie poszetka), ale marynarka wręcz zachwyca. Możesz napisać coś więcej o tym zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 28 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2011 Proc: połączenie jest OK (pewne wątpliwości budzi u mnie poszetka), ale marynarka wręcz zachwyca. Możesz napisać coś więcej o tym zdjęciu? Odpowiem za Nestora To jest zdjęcie z SF z wątku "Co mam dzisiaj na sobie" , jeżeli dobrze kojarzę to użytkownik IST60. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barnaba Napisano 28 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2011 Witam! Zakupiłem niedawno taki oto garnitur Zary w kolorze ciemnogranatowym: Z ciemnym granatem zestawiłem brązowe buty oraz pasek, ponieważ bardzo podoba mi się ta kolorystyka: I tutaj pojawia się kilka pytań do Was, drodzy Forumowicze - adresuję je do Waszego zmysłu estetycznego: 1) jakie warianty kolorystyczne koszuli, krawata oraz paszetki będą pasowały Waszym zdaniem o tego wariantu kolorystycznego? (myślę o bladobłękitnej koszuli oraz brązowym krawacie - co Wy na to? może coś wzorzystego z racji tego, że garnitur jest gładki?) 2) co sądzicie o pomyśle przeszycia u krawca guzików w garniturze z czarnych na ciemnobrązowe? 3) zbliża się Sylwester i wybieram się na imprezę w tematyce Moulin Rouge - wiem, że garnitur ma krój formalny, ale czy będzie dobrym pomysłem dobranie fulara wiązanego pod szyją i pod koszulą w ramach smaczku? Będę wdzięczny za każdą konstruktywną poradę, opinię a także krytykę. PS: jeśli to okaże się pomocne - jestem przeciętnego wzrostu (180cm) szczupłym kolesiem o brązowych włosach, piwnych oczach oraz o skórze jasnej karnacji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 28 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2011 witam, Panowie własnie dostałem zakupione na allegro buty.. i mam bardzo mieszane odczucia.. proszę wypowiedzcie się na ich temat, bo jestem skłonny do ich wyrzucenia ( mam na myśli i wydłużony przód, czego na zdjęciach na allegro nie było widać.\ link do allegro http://allegro.onet.pl/sand-42-29cm-i1898118954.html załączam 2 zdjęcia zrobione prze zemnie Dziękuję i pozdrawiam C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 28 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2011 witam, Panowie własnie dostałem zakupione na allegro buty.. i mam bardzo mieszane odczucia.. proszę wypowiedzcie się na ich temat, bo jestem skłonny do ich wyrzucenia ( mam na myśli i wydłużony przód, czego na zdjęciach na allegro nie było widać. Było widać, ale bez paniki. Buty - poza tym, że używane - są ładne i na pewno chętnie bym w takim modelu chodził. Natomiast zaskakuje mnie nieco różnica w kolorze - miały być ciemnobrązowe/czekoladowe, a tu są jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
constantin Napisano 28 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2011 Po za tym wszystkim, o czym napisałeś są czekoladowe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
QuaD Napisano 28 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2011 Chcesz je wyrzucić ze względu na wydłużone noski czy czegoś nie zrozumiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 28 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Październik 2011 Proc: połączenie jest OK (pewne wątpliwości budzi u mnie poszetka), ale marynarka wręcz zachwyca. Możesz napisać coś więcej o tym zdjęciu? Proc: połączenie jest OK (pewne wątpliwości budzi u mnie poszetka), ale marynarka wręcz zachwyca. Możesz napisać coś więcej o tym zdjęciu? Odpowiem za Nestora To jest zdjęcie z SF z wątku "Co mam dzisiaj na sobie" , jeżeli dobrze kojarzę to użytkownik IST60. Sprawdziłem i prawie wszystko się zgadza poza nazwą użytkownika nie IST60 a IST66 Tytaj więcej zdjęć : http://da-i-net.tumblr.com/ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proceleusmatyk Napisano 29 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2011 Wybaczcie, porwał mnie na dwa dni pociąg PKP i nie chciał wypuścić Maciato, potwierdzam. Śledzę tego gościa - co jakiś czas zamieszcza naprawdę ciekawe stylizacje. Te kolory! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 30 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2011 Widzę, że jest też fanem zegarków: na ręku Rolex Submariner i Panerai Luminor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciato Napisano 30 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2011 Maciato, potwierdzam. Śledzę tego gościa - co jakiś czas zamieszcza naprawdę ciekawe stylizacje. Te kolory! Ja również - dlatego wiedziałem od razu o kogo chodzi; 99% stylizacji trafia w mój gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi