Servetch Napisano 12 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2017 Moim zdaniem marynarka ma dobrą długość. To spodnie mają zbyt niski stan deformując sylwetkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 12 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2017 Absolutnie nie skracaj marynarki, ona jest dobrej długości.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 15 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2017 Oddaj i wymień na mniejszy. Przeróbki będa niemożliwe lub nieopłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Borkowski Napisano 15 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2017 w ramionach chyba tez za szeroko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrod Napisano 15 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2017 Witam, co myślicie o takiej kurtce? (w rzeczywistości jest jaśniejsza niż na zdjęciu). Szukam od dobrego miesiąca kurtki na jesień/lekką zimę do 400 zł i jak na razie tylko ta wpadła mi w oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Servetch Napisano 15 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2017 Fajnie wygląda. Ale to typowy casual, gruby sweter to raczej maksimum jej możliwości. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrod Napisano 15 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2017 21 minut temu, Servetch napisał: Fajnie wygląda. Ale to typowy casual, gruby sweter to raczej maksimum jej możliwości. Dziękuję za odpowiedź. Czy do takiej kurtki będą pasować te buty? (Clarks Trigen Wing). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 16 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2017 Witam Panowie, mam pytanie. Do niebieskiego garnituru Lazio od Susu lepszym wyborem będą buty: Berwick 3010 K2 Brown czy Berwick 3010 K4 Tan ? Chodzi o ich użytkowanie dla różnych sytuacji: od roli gościa weselnego, po inne tego typu uroczystości oraz spotkania z klientami od czasu do czasu ? Mam wykonane zdjęcia, choć zdjęcia jak zwykle nieco przekłamuje rzeczywistość K4 TAN Tutaj K2 Brown oraz 2428 Tan (z tych zrezygnowałem bo są bardziej płaskie i optycznie wydłużają i tak już sporego rozmiaru stopę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 16 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2017 Zdecydowanie ciemno brązowe, będziesz miał w razie potrzeby uniwersalny zestaw. Koniakowe u niektórych wzbudzają kontrowersje, zwłaszcza w okolicznościach wymagających bardziej eleganckiego ubrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2017 56 minut temu, lisciofcb napisał: Chodzi o ich użytkowanie dla różnych sytuacji: od roli gościa weselnego, po inne tego typu uroczystości oraz spotkania z klientami od czasu do czasu ? Gość weselny => ciemny garnitur i czarne buty. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boski Napisano 16 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2017 Panowie, co myślicie o połączeniu golfa z kardiganem? Na stronach internetowych kilku producentów odzieży spotkałem się z takim rozwiązaniem, jednak na żywo nie uświadczyłem takiego widoku. Konkretnie mam na myśli połączenie cienkich wełen lub cienkiego golfa z kardiganem o grubszym splocie. Z praktycznego punktu widzenia ma to sens, jednak czy nie będzie to wyglądało zbyt dziwacznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siata Napisano 16 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2017 Jak dla mnie takie połączenie nie ma sensu i nie wygląda dobrze. Zresztą z tego co wiem, to tylko MD lansuje taki styl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 16 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2017 @boski Jak chcesz kardigan z zapięciem pod szyję to mogę polecić ten z SuSu. Czegoś podobnego poza nim w ofercie polskich sklepów nie uświadczyłem, póki co z zakupu zadowolony jestem. Mi tam zimno jest i potrzebne mi okrycie dla krtani, tak wiec mam zrozumienie dla tego typu potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisciofcb Napisano 16 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2017 7 godzin temu, mosze napisał: Gość weselny => ciemny garnitur i czarne buty. Niestety na ten moment posiadam tylko ten granatowy garnitur i do niego chciałbym dobrać brązowe buty. Chciałbym więc skupić się na tym konkretnym przypadku, czyli dobraniu koloru do tego garnituru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BrotherM Napisano 16 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 16 Wrzesień 2017 @lisciofcb @Blondas już Ci udzielił odpowiedzi. Najbardziej uniwersalna opcja w tym momencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wa000 Napisano 17 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2017 Panowie, ostatnio skrocilem jedne ze swoich spodni od garnituru od SuSu, ale nie jestem pewien czy troche nie przesadzilem. Spodnie obecnie maja 19,3 cm szerokosci dolem. Prosze o ocene. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solecalupo Napisano 17 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2017 Godzinę temu, wa000 napisał: Panowie, ostatnio skrocilem jedne ze swoich spodni od garnituru od SuSu, ale nie jestem pewien czy troche nie przesadzilem. Spodnie obecnie maja 19,3 cm szerokosci dolem. Prosze o ocene. Moim zdaniem (nie jestem jakimś wielkim znawcą) spodnie się źle skrócone (powinny być chyba pod lekkim skosem czyli z tyłu nieco dłuższe niż z przodu). Sama długość wg mnie jest ok. To też trochę zależy od preferencji (nawet w granicach tej uznawanej za poprawną długość czyli z jednym załamaniem spodni jest pewna tolerancja długości) ... jedni wolą nieco dłuższe inni krótsze. Ja np. chino wolę nieco krótsze (można fajne kolorowe skarpetki pokazać) ale garniturowe nieco dłuższe. Sam ma problem z długością spodni z mankietem bo żeby ten się nigdzie nie załamywał musiałby wisieć nad butami i też to moim zdaniem źle wygląda ... jak jest dłuższy to załamuje się na butach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Awopiotr Napisano 17 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2017 7 godzin temu, wa000 napisał: Panowie, ostatnio skrocilem jedne ze swoich spodni od garnituru od SuSu, ale nie jestem pewien........... Długość jest dobra. Ale coś mi nie gra wyżej w okolicy pachwin. Wygląda to tak jakby było tam za szeroko, za dużo materiału. Stąd załamamia i fałdy. Czy to nie były wcześniej luźne, a może nawet trochę za duże spodnie, które po zwężeniu tylko dolnej częsci nogawek straciły proporcje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wa000 Napisano 17 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2017 7 minut temu, Awopiotr napisał: Długość jest dobra. Ale coś mi nie gra wyżej w okolicy pachwin. Wygląda to tak jakby było tam za szeroko, za dużo materiału. Stąd załamamia i fałdy. Czy to nie były wcześniej luźne, a może nawet trochę za duże spodnie, które po zwężeniu tylko dolnej częsci nogawek straciły proporcje? Spodni nie zwężałem, początkowo wydawały mi się być odpowiedniej szerokości, ale teraz myśle że chyba je zwężę 1cm od pachwiny w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wp011 Napisano 17 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2017 Witam Panów, Od zawsze podobały mi się dwórzędowe garnitury w paski (Coś w stylu http://eu.suitsupply.com/en_GB/suits/havana-navy-stripe/P5266.html?cgid=Suits&prefn1=closureID&prefv1=Double breasted). Problemem jest moja waga. Jestem dość szczupły i boję się że prążek spowodowałby dodatkowe wysmuklenie sylwetki. Dodatkowo do bycia Wilkiem z Wall Street mi jeszcze daleko, więc nie chcę przesadzić z oddawaniem takiego wrażenia. Co sądzicie o takim zestawie przy moich warunkach fizycznych i "stanowiskowych"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Borkowski Napisano 19 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2017 Czesc, zastanawia mnie jedna rzecz, a mianowicie zalamanie ktore robi mi sie na lewym ramieniu.. na prawym lezy dobrze. Czego to moze byc wina? Jak na to zaradzic? Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 19 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2017 Wydaje mi się, że przyczyną może być mniejsze/mniej rozbudowane lewe ramię. Nie jest to nic dziwnego. Jak zaradzić - nie wiem, nigdy nie próbowałem. Na pewno można dodać wypełnienie, które zlikwiduje "wcięcie", ale nigdy tego nie robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk6 Napisano 24 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2017 Panowie, czy ten trencz dobrze na mnie leży? (przepraszam, dawno nie używałem Painta, musiałem spróbować ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blondas Napisano 24 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2017 Pierwsze wrażenie jest takie, że jest za szeroki, jednak jesteś chyba w samej koszuli, a musi być miejsce na marynarkę, ewentualnie nawet że swetrem i wtedy rozmiar jednak może być dobry. Załóż jeszcze co najmniej marynarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diminished Napisano 24 Wrzesień 2017 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2017 We wczorajszym wpisie dot. chinosów na blogu pana Jana Adamskiego, autor w jednej ze stylizacji zaprezentował się w białych chinosach. 23 września, a ostatnio pogoda jest, jaka jest. Przeczytałem gdzieś, że białe spodnie wypada nosić tylko wtedy, kiedy jest upał. Co sądzicie o ubieraniu ich wiosną, jesienią, czy nawet zimą? Czy nie będzie to faux pas? Oczywiście w jakąś ładniejszą pogodę, bo przy deszczu lub śniegu może to wyglądać nie najlepiej. Kupiłem białe chinosy w te wakacje i założyłem może z 3 razy, warto byłoby je jeszcze trochę ponosić. Ponadto, co sądzicie o jasnokremowych chinosach poza latem i wiosną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi