Parmigiano Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Mysle ,ze tego typu kratka na spodniach dobrze bedzie wspolgrala z butami zamszowymi w kolorze brazu. Najodpowiedniejszym i zarazem najbezpieczniejszym kolorem koszuli, bedzie biel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Do marynarki w kolorze navy jak znalazł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Witam, Czy na forum jest wątek dotyczący zestawień kolorystycznych(marynarka, spodnie, buty itp.) ? Jeśli tak to przepraszam za zaśmiecanie oraz proszę o skasowanie mojego posta. Jeśli jednak nie ma takiego wątku myślę że pomógł by wielu czytelnikom tego forum w doborze kolorystyki swoich ubrań. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Najprostszą metodą doboru ubrania do elementu o skomplikowanym wzorze, jest wzięcie jednego z kolorów w nim występujących. Jeżeli dobrze widzę, jest tam niebieski, spróbowałbym więc z niebieską ( ale nie granatowa) marynarką. Mam spodnie o podobnym kolorze szarości na lato i dobrze z nimi wygląda jasno-beżowa lniana marynarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petrikauer Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Jak napisał p_b, do granatowej, gładkiej marynarki będą bardzo pasowały. Jeśli dobrze pamiętam, to Karczmarz ma taką bespoke. Sam myślę o takich spodniach do zestawów smart casual, czyli do swetrów, kardiganów, koszul button-down, etc. Jak Don Draper na tym zdjęciu: http://www.filmweb.pl/serial/Mad+Men-20 ... picture-12 Zaś odnośnie postu Kreatywnego, sądzę że dla właśnie takich pytań została stworzona Forumowa Poradnia Stylistyczna i nie ma sensu wydzielać osobnego wątku dla połączeń kolorystycznych, które stanowią gros zapytań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Granat moim zdaniem źle wygląda z jasno-szarymi spodniami. To musiałyby być o dwie tonacje ciemniejsze spodnie do takiego połączenia. W linku powyżej mamy szarość wpadającą w brąz, dlatego w połączeniu z jasno-brązowym swetrem, wygląda to dobrze. Tutaj jedyne co można zrobić to próbować z odcieniami niebieskiego, stosunkowo jasnymi. To jest właśnie problem ze spodniami o skomplikowanej fakturze, ciężko je łączyć z marynarkami zrobionymi z innego materiału. Czasami są takie materiały, że jest to wręcz niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Jak napisał p_b, do granatowej, gładkiej marynarki będą bardzo pasowały. Jeśli dobrze pamiętam, to Karczmarz ma taką bespoke Granat moim zdaniem źle wygląda z jasno-szarymi spodniami. To musiałyby być o dwie tonacje ciemniejsze spodnie do takiego połączenia. W linku powyżej mamy szarość wpadającą w brąz, dlatego w połączeniu z jasno-brązowym swetrem, wygląda to dobrze. No właśnie mam gładką, granatową marynarkę od tego samego krawca i pierwotnie kiedy kupowałem materiał (nie miałem jej przy sobie wtedy) myślałem, że będzie pasować ale okazało się po powrocie do domu, że wygląda to co najwyżej średnio (a raczej źle). Z koszul białe wydają się w miarę najbardziej uniwersalne i niegryzące, ale za to robią takie "puste" tło, które aż prosi się o jakiś krawat pasujący do spodni, aby przełamać pustą biel (problem w tym, że w swojej szafie mam całe.... 2 krawaty ponieważ na co dzień nie noszę tego dodatku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Granat moim zdaniem źle wygląda z jasno-szarymi spodniami. A moim zdaniem to klasyczne i doskonałe połączenie. Oczywiście sporo zależy od odcienia szarości - ja wolę szarość "czystą" bądź wpadającą w niebieski, nie lubię szarobeżów. W każdym razie z reguły odcienie szarości i niebieskiego/granatu komponują się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Wydaje mi się, że granat w ogóle świetnie się komponuje ze wszystkim. Polecam wpis Macaroniego: http://macaronitomato.blogspot.com/2011 ... users.html Jedyne, co IMO zdecydowanie źle wygląda z navy blazer, są odd trousers w innym odcieniu granatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Cóż, może i ze wszystkim się dobrze komponuje, za wyjątkiem jasnymi, szarymi spodnami takie jak ma Karczmarz, jak i tymi, które ja posiadam A na serio, to nie tylko kolor ma znaczenie, ale też jego temperatura i tonacja jasności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Cóż, może i ze wszystkim się dobrze komponuje, za wyjątkiem jasnymi, szarymi spodnami takie jak ma Karczmarz, jak i tymi, które ja posiadam A na serio, to nie tylko kolor ma znaczenie, ale też jego temperatura i tonacja jasności. Jasne, zgadzam się z tym. Co nie zmienia faktu, że generalnie, granatowy i szary są najbardziej wdzięcznymi kolorami przy dobieraniu innych barw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Tych kilka tonów ciemniej i było by łatwiej heh... zdjęcie skradzione z SF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiance Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 V. good Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 V. good Zgadzam się, na zdjęciu wszystko wygląda na fajnie dopasowane kolorystycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Tych kilka tonów ciemniej i było by łatwiej heh... zdjęcie skradzione z SF Damn, mam taką samą marynarkę, przynajmniej po guzikach poznaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Jonekasz Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Tych kilka tonów ciemniej i było by łatwiej heh... zdjęcie skradzione z SF Świetne spodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meqoq Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Damn, mam taką samą marynarkę, przynajmniej po guzikach poznaję. No przecież widać, że inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Po czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Rozmieszczenie guzików, kształt kozerki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sergiusz Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Trudno cokolwiek powiedzieć o rozmieszczeniu guzików, gdy jedna marynarka jest na wieszaku, a druga "na człowieku". . Bardzo podobne marynarki w każdym razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ernestson Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Łatwo, wystarczy spojrzeć na umiejscowienie najwyższych guzików względem zaszewki piersiowej. Zgadzam się, że marynarki są podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_b Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Masz rację, jednak można zauważyć, że w jednej marynarce pierwszy rząd guzików jest przed cięciem na klatce piersiowej, a w drugiej po cięciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 24 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2011 Panowie, proszę o porzucenie zabawy w znajdowanie różnic i powrót do meritum - porad stylistycznych. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frankenstein Napisano 25 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2011 Tych kilka tonów ciemniej i było by łatwiej heh... zdjęcie skradzione z SF Świetne spodnie Mam wrażenie, że marynarkę ktoś zwężał metodą delikatnego przesunięcia dolnych guzików. W związku z tym jakoś dziwnie się układa dół (wewnętrzna klapa sprawia wrażenie jakby niekontrolowanie się wysuwała), nie mówiąc już o napięciu guzika. Być może jednak wewnętrzny guzik jest nie zapięty. Albo też wynika to z ustawienia "modela". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karczmarz Napisano 25 Wrzesień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 25 Wrzesień 2011 Btw. przypominam jakby ktoś nie zauważył, nie jest to moje zdjęcie (tylko pochodzi z SF co zaznaczyłem) i po prostu pokazałem je aby dać przykład spodni szaro-niebieskich pasujących do granatowej marynarki (w przeciwieństwie do moich spodni, które do tego raczej nie pasują). Dyskusja nad marynarką nieznanej nam osoby chyba nie ma większego sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi