swordfishtrombone Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Tak też myślałem. No nic, potestuję, zobaczę. Żaden ze mnie paker, ale biceps mam (nolens volens) ok. 40 cm, więc standardowy rozmiar "sprężynki" może mi nie pasować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Micmic Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydlowsky Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Na początek wstaw odpowiednio zdjęcia , tu zaglądają "starsi Panowie" którzy nie lubią niepotrzebnej gimnastyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markus Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 IMO najpierw zrób wyraźnie zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZygKarcz Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Wybrałbym te jaśniejsze. Jako starszy pan mogę powiedzieć, że wyglądają bardziej "młodzieżowo". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Wybrałbym te jaśniejsze. Jako starszy pan mogę powiedzieć, że wyglądają bardziej "młodzieżowo". tylko długość do korekty, bo łamią się na kilka razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Ja też wybrałbym białe. Trochę przypomina La Grande Belezza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Ja też wybrałbym białe. Trochę przypomina La Grande Belezza Zupełnie nie widzę związku Chyba, że z uwagi na "włoski" bałagan w tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Białe spodnie i koszula, kontrastowa marynarka. Marynarka dobrze leży w ramionach? Po zdjęciach trudno ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 @Johny: mniej ważne co, a istotne jak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johnny Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 To prawda. Sam często to powtarzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrinceOfWales Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Też jestem za białymi spodniami Jeszcze do tego loafersy i można szaleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Marynarka leży źle w ramionach (chyba jest za szeroka) i odstaje przy kołnierzu (chyba), rękawy są za długie, spodnie są za długie (obie pary), brakuje poszetki. Nadto, jeśli chcesz założyć kamizelkę z trzyczęściowego garnituru, to obowiązkowo ze spodniami, bo jeśli marynarka i kamizelka są z jednego garnituru, a spodnie nie, to wygląda to tak, jakby ktoś Cię przeciął na pół i skleił z kimś innym. Do obu zestawów raczej brązowe buty (do tego z białymi spodniami na pewno), zwłaszcza jeśli nie chcesz zakładać krawata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 ...., bo jeśli marynarka i kamizelka są z jednego garnituru, a spodnie nie, to wygląda to tak, jakby ktoś Cię przeciął na pół i skleił z kimś innym.... przesada widziałem sporo fajnych zestawień tego typu, sam czasami stosuję (zimowe flanele, przy niskim kontraście góra/dół). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swordfishtrombone Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 OK, przy niskim kontraście i nieformalnej tkaninie da radę. Ale granatowa marynarka z wełny czesankowej + kamizelka z zestawu + białe (bardzo kontrastowe) spodnie, to nie da rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
celahim Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Oceńcie proszę poniższy garnitur pod kątem przeróbek, na co zwrócić uwagę krawcowi. Własnie przyszedł do mnie, to Lazio SS. Z tego co widzę, to z przodu jest dosyć poprawnie, rękawy raczej właściwej długości są, sylwetka przedzielona jest na pól. Z tyłu materiał układa się niedobrze, do tego fałda poznańska, spodnie również do skrócenia. Uważacie, żeby wytaliować trochę bardziej? Jakieś jeszcze uwagi, czy przeróbka będzie bardzo trudna, czy opłacalna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 To przecież nie Twój rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 @Tomi, może rozwiniesz; na razie niewiele Koledze pomogłeś tą 'rzeczową' uwagą... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomiW01 Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Marynarka wydaje się za obszerna w ramionach o rozmiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goal Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Ostatnio pochyliłem się nad marynarkami sportowymi. Mam ogromny dylemat bowiem im więcej czytam, tym mniej wiem. Rzekomo niewskazane są sztuczne tworzywa. Niemniej co jeśli marynarka jest modna, fajna, twarzowa i w znacznej większości zawiera poliester, czy należy ją odrzucić?Również interesuje mnie jak odbierzecie mężczyznę ubranego w marynarkę składającą się w dużej mierze z tworzywa sztucznego. Czy jeśli taki ciuch zawierałby 70 procent poliestru, lecz modnie się prezentował i co ważniejsze był twarzowy, to czy takie ubranie jest okej?Mam też inne pytanie. Zamówiłem na zalando marynarkę sportową choć mam co do niej pewne wątpliwości. Wyczytałem na niemieckiej stronie sklepu różne komentarze. W niektórych Niemcy mocno chwalą wygląd owego artykułu, lecz inni twierdzą że marynarka jest niemodna.Moglibyście rzucić okiem na zdjęcia i napisać co o niej sądzicie? Poza tym zastanawiam się nad tą niebieską i czarną? Składają się z większości poliestru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszT. Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 1. Ta, którą kupiłeś jest dość kusa i na pewno będzie przykrótka (widać już po jej proporcjach). 2. Z dwóch sportowych które pokazałeś czarną można od razu odrzucić ze względu na kolor, a niebieska może i byłaby ładna, ale przy większościowej zawartości poliestru będzie dawała Ci bardzo słaby komfort termiczny. A do tego w sumie ma trochę za wysoko położony górny guzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goal Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Mateusz, ona rozmiarowo jest okej, sięga idealnie za pośladki, jedynie rękawy przydługie. Jestem niski. Dlaczego czarny kolor odpada? Niebieska 74% poliester, 22% wiskoza, 4% elastan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_L Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Takie tam wdzianka. Przywodza mi na mysl ubranka komunijne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr.vintage Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Proporcje jak damski żakiet: rękawy dłuższe od całej marynarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 20 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2016 Marynarka wydaje się za obszerna w ramionach o rozmiar no nie wiem - w ramionach i z przodu wyglada IMHO ok, słabo na plecach - być może będzie można zebrać te naddatki i powinno być zadowalająco... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi