Skocz do zawartości

Forumowa poradnia stylistyczna

Gość sancho

Rekomendowane odpowiedzi

To Spier&Mackay.

Dzięki za zdjęcie, dobry przykład, ale zapomniałem dodać - u mnie są cięte kieszenie, i do tego bez patek (pewnie trochę bym wolał nakładane, ale nie jest to jakiś deal breaker, no i żona kazała kupić, bo jej się podobało, jak wyglądał Probierz przed meczem z Holandią w zeszłym roku ;-) ). Więc mały stopień wyżej z formalnością przez te kieszenie, i nie wiem, czy nie będzie rozdźwięku z manszetami. Ale w sumie czy w tym przypadku tkanina nie jest taka charakterystyczna, że determinuje nieformalność w wystarczającym stopniu?

26 minut temu, Kyle napisał:

To Spier&Mackay.

Dzięki za zdjęcie, dobry przykład, ale zapomniałem dodać - u mnie są cięte kieszenie, i do tego bez patek (pewnie trochę bym wolał nakładane, ale nie jest to jakiś deal breaker, no i żona kazała kupić, bo jej się podobało, jak wyglądał Probierz przed meczem z Holandią w zeszłym roku ;-) ). Więc mały stopień wyżej z formalnością przez te kieszenie, i nie wiem, czy nie będzie rozdźwięku z manszetami. Ale w sumie czy w tym przypadku tkanina nie jest taka charakterystyczna, że determinuje nieformalność w wystarczającym stopniu?

U mnie tak przy Solaro - może przyjdzie Ci do głowy jakaś inspiracja:

IMG_9713.thumb.jpeg.c1561c3703f8ea8baa0fee3e7434c999.jpegIMG_9714.thumb.jpeg.dd39be5fdb39ff9307733516dc21ebd2.jpegIMG_7309.thumb.jpeg.ff5791f0f4fe287a3c7f55ff51be47b5.jpegIMG_4119.thumb.jpeg.ab262a4920683ac5694b94d9f8024d5a.jpegIMG_2150.thumb.jpeg.e1fbcfc69f53126fc6d676b55138925d.jpeg

• Like 1

Dzięki Mariusz. Do koszuli w paski też czasem zakładasz?

Co do manszetów, to w sumie może sprawa jest o tyle prosta, że łatwiej kijek pocienkować niż go potem pogrubasić. Manszety można zlikwidować, ale jak się ich nie zrobi, to już zmiana decyzji odpada.

1 godzinę temu, Kyle napisał:

Dzięki Mariusz. Do koszuli w paski też czasem zakładasz?

Co do manszetów, to w sumie może sprawa jest o tyle prosta, że łatwiej kijek pocienkować niż go potem pogrubasić. Manszety można zlikwidować, ale jak się ich nie zrobi, to już zmiana decyzji odpada.

Hej,

do koszul w cienkie paski też czasem zakładam, natomiast najczęściej po prostu do białej koszuli z kołnierzem włoskim lub OCBD.

Z manszetami masz zupełną rację - lepiej zrobić i ewentualnie zrezygnować niż nie zrobić i żałować. 

Ja bym zrobił - znam ten Twój garnitur z Spier&McK.

• Like 1