Servetch Napisano 3 Maj Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj Osobiście nie lubię krawatów z bawełnianymi spodniami chino. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 3 Maj Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 5 godzin temu, Solid napisał: Celowałem w garnitur, ale z racji branży założyłbym go z 2 razy w życiu, więc padło na zestaw koordynowany. Jakieś uwagi? Chinosy i krawat + poszetka z Poszetki, marynarka Lancerto, koszula chyba też. Wizualizacja lekko przykładowa, ale chodzi mi o sam koncept. Chodzi o dopasowanie czy o kolory? Kolory są ok. Dopasowanie - marynarka za krótka, zbyt obcisła, zbyt wysoko położony guzik górny. Wygląda jak szczyt mody roku pańskiego 2010. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solid Napisano 3 Maj Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj Tylko kolory, chat gpt to składał, marynarka: https://www.lancerto.com/pl/marynarka-niebieska-w-krate-flurry-ma099219000009-mixkolor.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 4 Maj Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj Podwijane chinosy są dla mnie gorsze od skarpetek do sandałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 6 Maj Zgłoszenie Share Napisano 6 Maj W dniu 3.05.2025 o 16:43, Solid napisał: Celowałem w garnitur, ale z racji branży założyłbym go z 2 razy w życiu, więc padło na zestaw koordynowany. Jakieś uwagi? Chinosy i krawat + poszetka z Poszetki, marynarka Lancerto, koszula chyba też. Wizualizacja lekko przykładowa, ale chodzi mi o sam koncept. To nie jest zestaw koordynowany. Jest to smart casual. Formalność niewielka. Do kawiarni z dziewczyną się nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 8 Maj Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj W dniu 3.05.2025 o 22:26, Solid napisał: Tylko kolory, chat gpt to składał, marynarka: https://www.lancerto.com/pl/marynarka-niebieska-w-krate-flurry-ma099219000009-mixkolor.html W sumie to ciekawe, że chat gpt za defaultowy uznaje styl ubierania się sprzed 15 lat (szczyt popularności super-slim fit to Daniel Craigh jako Bond)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tryhp3 Napisano 10 Maj Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj W modzie młodzieżowej są modne worki. Ale w takiej bardziej eleganckiej za wiele to się nie zmieniło. Choćby SuSu mniej więcej w tamtym roku wprowadziło obszerniejsze kroje jak Roma czy Milano, ale nadal bazuje na Havanie i Lazio czyli na slimie i super slimie. W większości tego typu marek jest podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJay Napisano 27 Maj Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj Odebrałem spodnie od Pani krawcowej (garniturowe z Poszetki). Na początku miały mankiety, ale postanowiłem je usunąć i trochę skrócić. Szerokość nogawki na dole to 21 cm (obwód 42 cm). Nie jestem przekonany co do tego jak leżą, więc wolę Was dopytać. Zazwyczaj noszę krótsze spodnie, lecz przy tej szerokości + przy nałożeniu szelek, zasugerowano mi lekkie przedłużenie niż standardowo. Wspomnę jeszcze, że Pani krawcowa zostawiła sporo zapasu materiału pod spodem, co jak przypuszczam, może też wpływać na ich fason. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manul Napisano 27 Maj Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj Nie wiem , czy nie za krótkie ? Jak usiądziesz z nogą na nodze to nogawka poleci niebezpiecznie w górę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 27 Maj Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj 1 godzinę temu, JJay napisał: Odebrałem spodnie od Pani krawcowej (garniturowe z Poszetki). Na początku miały mankiety, ale postanowiłem je usunąć i trochę skrócić. Szerokość nogawki na dole to 21 cm (obwód 42 cm). Nie jestem przekonany co do tego jak leżą, więc wolę Was dopytać. Zazwyczaj noszę krótsze spodnie, lecz przy tej szerokości + przy nałożeniu szelek, zasugerowano mi lekkie przedłużenie niż standardowo. Wspomnę jeszcze, że Pani krawcowa zostawiła sporo zapasu materiału pod spodem, co jak przypuszczam, może też wpływać na ich fason. IMO długość jest ok przy tej szerokości dołem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mamrot Napisano 27 Maj Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj Może i mogłyby być dłuższe o centymetr, to kwestia upodobań. Dla mnie jest perfekt, to znaczy trafia w moje preferencje. 1 godzinę temu, Manul napisał: Jak usiądziesz z nogą na nodze to nogawka poleci niebezpiecznie w górę . To czy nogawka poleci niebezpiecznie w górę, bardziej uzależnione jest od szerokości czy też luzu w nogawkach. Ten centymetr na długości niewiele zmieni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 27 Maj Zgłoszenie Share Napisano 27 Maj Jest bardzo dobrze. Przed gołą łydką przy siadaniu chronią wyższe skarpetki, a nie nogawki spodni które musiałyby być wyższe o 10 , a nie o 1 cm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano 28 Maj Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj Moim zdaniem wygląda dobrze. Tutaj artykuł odnośnie optymalnej długości spodni przy rożnej szerokości nogawek: https://janadamski.eu/2025/05/temat-oczywisty-ale-dla-niektorych-trudny-do-ogarniecia/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JJay Napisano 28 Maj Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj Dzięki za pomoc! Właśnie na bazie artykułu Pana Adamskiego, podejrzewałem, że spodnie mogą być ciut za długie. W moim przypadku, kilka cm nad butem tworzy się mało estetyczne załamanie, a zazwyczaj wolałem tego unikać. Nie jestem pewien, czy to przez długość, czy może przez to, jak są uszyte przy dolnej nogawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 28 Maj Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj Ze zdjęcia ciężko wywnioskować - czy nogawki są wykończone na prosto czy po skosie? Jeśli na prosto, to można by je wykończyć właśnie po skosie i wtedy lepiej układałyby się z przodu (tyłu bym nie ruszał, jest idealnie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dragonek Napisano 28 Maj Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj W dniu 6.05.2025 o 04:57, tryhp3 napisał: To nie jest zestaw koordynowany. Jest to smart casual. Formalność niewielka. Do kawiarni z dziewczyną się nadaje. To wiedzą bywalcy tego forum, ale dla pozostałych, taki zestaw i jeszcze bez krawata uchodzi za bardzo formalny. Przynajmniej ja ubierając się w stylu smart casual, słyszę cały czas "co tak elegancko". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 30 Maj Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj Wiem, że niby tylko polówka, ale jakoś nie mogę się zdecydować, więc proszę o poradę - co myślicie o tym "ficie". To jest L-ka i zastanawiam się czy przez ten wzór nie wydaje się za szeroka nieco. Z drugiej strony - nie chodziło mi o jakiś super slim fit, więc jest na pewno komfortowa. M nawet mi się nie chce zamawiać, bo jest 2cm krótsza, więc będzie za krótka. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soooki99 Napisano 30 Maj Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj Nie jestem ekspertem od fitu ale ostatnio też dokupuję mniej formalne ubrania w tym Polo/koszulę do noszenia na podkoszulki więc trochę się naoglądałem blogerów modowych i dużo przymierzałam i wg mnie ta polówka leży super 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 30 Maj Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj Dzięki, ogólnie bardzo polecam Percival - zakup z UK, ale bez cła, podatków, szybka dostawa, miła obsługa, no i mają teraz -25% na wszytko bądź większość kolekcji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
void Napisano 30 Maj Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj Moim zdaniem dobrze leży. Nie wiem czy to polo, za to mnie się rozpięcie na całej długości i kieszenie podobają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michaś Napisano 30 Maj Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj Leży jak złoto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 30 Maj Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj Wydaje się nieco za szeroka w ramionach i zapewne stąd się bierze naddatek w klacie. Ja wolę polówki ściśle dopasowane, jako odzież sportową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suede Napisano 30 Maj Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 1 godzinę temu, mosze napisał: Wydaje się nieco za szeroka w ramionach i zapewne stąd się bierze naddatek w klacie. Mam podobne zdanie. Aczkolwiek może to też być kwestia ułożenia pasków w okolicach braków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablocito Napisano 30 Maj Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj Myślę, że rękawy są o 7,5 mm za długie i ściągacze przy nich za luźne. No i te skandaliczne marszczenia na rękawach. Wiadomo- połówka to nie frak, ale nie założyłbym czegoś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarianoItaliano Napisano 3 Czerwiec Zgłoszenie Share Napisano 3 Czerwiec Mili Państwo, kolejny temat - nie chcę spoilować co to za marka, więc oceniajcie bez brania pod uwagę marki/półki cenowej. Garnitur 100% seersucker bez podszewki, wziąłem najpierw spodnie i jak zobaczyłem, że jest do nich marynarka, to też zamówiłem. Na razie przeszyte na próbę guziki, żeby ją lekko zwęzić w talii, ale wydaje mi się, że może wymagać jeszcze jakiegoś wyslimowania w rejonie pach. Nie chce mi się bawić chyba w tematy typu wyjmowanie wkładów barkowych (które są i tak naprawdę małe). Rozważyłbym jeszcze lekkie zwężenie rękawów. Co myślicie ogólnie - jak leży? Zostawiać? Odsyłać? Jakieś poprawki krawieckie sugerowane? Sorry za niewyprasowaną koszulę (i sam garnitur też) i lekki bałagan w tle 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi