Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Owszem, wstępnie ustaliliśmy że następne spotkanie będzie miało miejsce 6 listopada 2015. Miejsce jeszcze nie jest ustalone, ale prawdopodobnie będzie to Browar Wyszak. 

Zarówno data jak i miejsce może ulec zmianie, więc polecam śledzić ten wątek na bieżąco :)

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Cześć, widzę że grupa nam się rozrasta co mnie niezmiernie cieszy :)

Przed spotkaniem roześlę jeszcze wiadomości prywatne do nowych kolegów, tymczasem na razie pozostaje bez zmian data 6 listopada, godz. 18.00

No i skoro Prezes prosi to myślę, że uda się zrobić jakieś zdjęcie ;) 

Opublikowano

Oczywiście - za kolegami potwierdzam, nie różnicujemy kręgu zaproszonych. Mile widziana jest każda osoba niezależnie od wieku, płci i innych czynników. Łączy nas to, że interesujemy się klasycznie pojmowaną elegancją, cenimy dobre rzemiosło, stanowczo sprzeciwiamy się za długim nogawkom w spodniach  8-) , szyjemy z firanek i takie tam ;) . Z takich praktycznych wiadomości, mimo że spotykamy się głównie w rozmaitych browarach nie ma problemu, aby przyjechać autem, jeżeli ktoś ma taką potrzebę. Nikt nie będzie krzywo patrzeć.

Jako nieformalny organizator tych spotkać mogę zdradzić, że najbliższe prawdopodobne będzie wyjątkowe - nie tylko pod względem zapowiadanej liczby osób, ale i innych atrakcji (które na razie stanowią tajemnicę). Poprzednie spotkania miały miejsce odpowiednio w: Browaru Wyszak, Nowym Browarze, Tawernie, Czeskim Filmie, Starej Komendzie. Trochę zastanawiamy się nad kolejnym miejscem. Co do zasady przyjęliśmy rotację. Zależy nam na miejscu, gdzie można spokojnie porozmawiać i gdzie nie będzie tłumów ludzi (oczywiście stolik wcześniej rezerwuję, ale ostatnio w Starej Komendzie pod koniec trzeba było podnosić głos). Jeżeli ktoś ma propozycję to proszę pisać. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć,

Słuchajcie Koledzy, muszę wysondować jedną kwestię:  czy pasuje Wam przesunięcie terminu spotkania dzień wcześniej - na czwartek 5 listopada 18.00? Zmiana dnia z czwartku na piątek podyktowana jest głównie tym, że ciężko znaleźć w piątek taki lokal, gdzie będzie można spokojnie porozmawiać (wiadomo, piątek - tygodnia koniec i początek i wszyscy chcą wyjść na miasto). Ostatnie spotkanie w Starej Komendzie miało miejsce właśnie w piątek i o ile około 18 było bardzo komfortowo o tyle koło 21 już trzeba było bardzo podnosić głos. 

W czwartki w większość lokali takiego problemu aż nie ma. Oczywiście jeżeli chodzi o godzinę to nie będzie problemu jeżeli ktoś się spóźni i przyjdzie np. o 19 czy później. 

Kolejna kwestia: sugestie co do miejsca. Ze swojej strony postaram się jeszcze samodzielnie poszukać jakiegoś komfortowego miejsca na spotkanie (i podać w PM lub tutaj z wyprzedzeniem), ale z chęcią usłyszę Wasze pomysły.

Wiadomość kieruję głównie do naszych nowych forumowiczów, bo to Was głównie chcemy poznać :) tj. @Kewin, @Krzysztof61 i @Mig92.

Opublikowano

Ok, były sondaże - a teraz konkrety.

Kolejne spotkanie odbędzie się w czwartek 05 listopada 2015 r. o 19.00 w Hospudce (koło CH Kaskada). Jest to taka czeska knajpa (a zatem i czeskie piwo i przysmaki). Byłem wiele razy, lokal jest sprawdzony i polecam. Czwartek jest o tyle lepszy od piątku, że nie ma takiego zatłoczenia. 

Rezerwację wstępnie robię na 6 osób - także proszę się zapowiadać (plus ew. osoby towarzyszące). Ilość może ulec zmianie, ale ogólnie to o miejsca proszę się nie martwić. 

Gdyby ktoś jeszcze nie miał mojego nr telefonu to proszę o PM :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ok, rezerwacja jest na 7 osób.

Zadeklarowali się: @wally, @roland, @pawlik, @roelegant, @mig92, @kewin + os. tow. 

Widzimy się w czwartek o 19 :) w razie czego jestem pod telefonem. 

Opublikowano

Koledzy, nie dajcie się prosić o zdjęcia ;)

słyszałem, że na spotkaniu dopisała frekwencja.

Korzystając z okazji informuję nieobecnych, że na spotkanie w Szczecinie przygotowaliśmy drobną niespodziankę, miedzy innymi dzięki naszym partnerom: Poszetka.com, Saphir.pl oraz Manufaktura Miler

Opublikowano

Kierownik spotkania melduje, że spotkanie się udało :) Frekwencja dopisała, zjawili się wszyscy. 

Myślę również, że wyszli zadowoleni :P. Jak ustaliliśmy wstępnie - następne spotkanie będzie miało miejsce 3 grudnia w czwartek (19.00) w Piwnicy Kany. Planujemy też kolejne w okresie po świętach a przed sylwestrem, ale tu kwestie są do dogadania. 

Poniżej prezentuje zdjęcie, na którym chyba wszyscy w miarę wyglądamy (w sensie uśmiechu oczywiście)  ;)

post-215-0-37377900-1446838487_thumb.jpe

Także... kto nie był - widzimy się w grudniu  :)

• Oceniam pozytywnie 2