Whitesnake Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 @Whitesnake - a jak te z BigStara mają się do podkoszulek z H&M (95% bawełna, 5% elastal); skoro dużo testowałeś, te pewnie też 'przerobiłeś' ? Elastyczne podkoszulki z H&M, które kiedyś kupowałem, były grubsze i co najgorsze, po kilku praniach strasznie się rozciągały. Najgorsze badziewie kupiłem jednak w Mark & Spencer - dosłownie, na dwa założenia. BigStar trzyma kształt i zachowuje elastyczność latami. Nieelastycznych nie kupuje wcale, nie lubię jak mi się coś gniecie pod koszulą. Dopuszczam myśl, że coś się mogło zmienić zarówno w M&S jak i H&M - od dłuższego czasu ich unikam i nie znam bieżącej oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Zwykle proste t-shirt'y w kroju slim 100% cotton (v albo crew neck) ma Uniqlo. Na ramiaczkach polecam Schiesser. Pzdr, T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 (edytowane) @djmakus - nie wiadomo jak nazwać, ale użytkuję do treningów te low-costowe koszulki z DeCathlon's i potrafią przy praniu zmniejszyć się o dwa rozmiary, a po ćwiczeniach przypominają worek pokutny to dziwne, mam ze 3 sztuki i od roku rozmiar trzyma się jak pierwotny (no może przy szyi lekko się rozciągnęło) Pod koszulę lubię elastyczne t-shirty, mocno przylegające do ciała, stąd wybór BigStar. Pokusiłem się kilka razy o zakup czegoś droższego, ale nie widzę uzasadnienia. Gdybym jeszcze chodził w samych t-shirtach, to może... ale skoro noszę je tylko pod koszulą to wystarczy mi, że są dobre. Z drugiej strony… nie wyobrażam sobie noszenia koszuli na gołe ciało, wiec trochę ich przetestowałem Ja też nie widzę uzasadnienia dla droższych, dlatego wspomniałem o tańszych. Nie rozumiem tylko dlaczego nazywasz zwykły t-shirt za 30zł plebejskim? (...) niepotrzebne to Edytowane 16 Lipiec 2015 przez djmakus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Panowie, bardzo proszę o więcej dystansu, bo szykuje się kolejna przepychanka - kolega Whitesnake, jak sądzę, użył określenia "plebejski" w charakterze żartobliwym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Nie znam co prawda Pana @Whitesnake, ale czytając jego posty muszę stwierdzić, że ma bardzo zdroworozsądkowe podejście do życia i raczej bym go nie podejrzewał o próbę deprecjonowania kogokolwiek ze względu na cenę noszonego ubrania. Podobnie jak Pan @mosze widzę to raczej w kategoriach ironii, satyry. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 hehe kompleksy, kompleksy To tak jak obrazić się na określenie H&M sieciówką, która produkuje produkt masowy - dla mas Kiedyś nie było "mas", a byli plebejusze Uznałbym, że określenie @Whitesnake było poetyckie, wytworne i z polotem 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Kiedyś nie było "mas", a byli plebejusze Uznałbym, że określenie @Whitesnake było poetyckie, wytworne i z polotem Dziękuję. To miało mieć charakter żartobliwy i to nawet auto-żartobliwy - plebejski w sensie; niewyszukany, pospolity. Jeśli ktoś wejdzie głębiej w kontekst to zauważy, ze to bardziej opis moich potrzeb w tym zakresie niż charakter podkoszulka. Dobrze, że nie napisałem "wulgarne" , w sensie "vulgus" oczywiście. Więcej dystansu Panowie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Nie żebym kupował, po prostu obiło mi się o uszy. Prawie 400zł za t-shirt to jednak sporo. Kupuje plebejskie V-necki Big Star. Co prawda, zamiast elastanu i jedwabiu mają 5% poliestru, ale są całkiem komfortowe za jedyne 30zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Ja zapłacilem za swoje po 15euro za sztukę,zapewne to był stock bo był tylko jeden rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
djmakus Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 Czytając czasem posty R50 chyba jestem lekko przewrażliwiony na takie "słowa" @down: ta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 16 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Lipiec 2015 @djmakus - to takie zawoalowane 'przepraszam'? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 Ja usilnie poszukuje w sieciówkach niedrogich (do 40zl) cienkich i przewiewnych V-necków? Ktoś może cos polecić? Whitesnake jak wypadają te bigstary? Cienkie? P.s. Na stronie Bigstar znalazłem tylko zapinane na 4 guziczki :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Whitesnake Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 Whitesnake jak wypadają te bigstary? Cienkie? Niestety nie są ani cienkie, ani przewiewne. Mocno przylegają do ciała, wiec nie ma tam co przewiewać i są dość grube. W temp. 32C się nie sprawdzają, o czym miałem okazję się wczoraj przekonać. Jednak w pozostałych częściach roku taki gorset mi odpowiada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PantaRhei Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 W takim razie na zimę mam juz jedna opcje:) pozostaje cos znaleść na wiosnę i lato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pan Janusz Napisano 19 Lipiec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Lipiec 2015 Na lato najlepsze są podkoszulki z bawełny "karbowanej" / "prążkowy" (inna kwestia, jaka jest tego fachowa nazwa) - bardzo przewiewne, a jednocześnie dobrze chłoną pot, ich idea jest taka, żeby nie były ściśle przylegające do ciała tylko miały trochę luzu W sieci Pepco znalazłem takie dobrej jakości (100% bawełna) w cenie 10 zł, użytkuje drugi rok codziennie w okresie >15C Nie wiem czemu, ale w innych sklepach ciężko je dostać - w większości oferowane podkoszulki są z gładkiej, grubszej bawełny, która jednak nie sprawdza się w upały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cmon Napisano 28 Sierpień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2015 Chcę się podzielić opinią. Szukam t-shirtów jednokolorowoych zarówno v-neck jak i round-neck. Znalazłem dużo w Van Graafie pod ich marką Nils Sundstrom. Niestety tylko niektóre są 100% bawełna, a reszta z poliestrem. Kupiłem bo wydawały się dobre jakościowo. Kosztują dużo bo 50zł sztuka... Niestety po 2 praniach poskręcały się już szwy na bokach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kris_break Napisano 12 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2016 Panowie, potrzebne białe tshirty dobrej jakości? gdzie kupic? najlepiej bawełna supima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Parmigiano Napisano 12 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2016 Zajrzyj do Intimissimi na stronie internetowej są w cenie 15euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 12 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2016 Adler 200g - co prawda nie Supima, ale są bardzo dobrej jakości i w śmiesznej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 12 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2016 @Bażant: z jakiego źródła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 12 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2016 Na allegro są z tego co widzę http://allegro.pl/koszulka-t-shirt-adler-najwyzsza-jakosc-200g-r-l-i6141526685.html Na tych koszulkach drukuje wiele marek „premium”, a później sprzedają koszulki po 120 zł Warte uwagi są też koszulki Stedman Prime http://allegro.pl/najtaniej-gruby-t-shirt-stedman-prime-210g-r-l-i5149247836.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 12 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2016 A masz porównanie wersji 200g/m do 160g/m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kreatywny Napisano 12 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2016 Robię nadruki na koszulkach Adlera i naprawdę są świetnej jakości jak na swoją cenę. Mam również podkoszulki tej firmy i są ok. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 12 Czerwiec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Czerwiec 2016 Ja niestety nie mam porównania do innych Adlerów - tzn. miałem je, ale nigdy nie prowadziłem konfrontacji, ani nie przyglądałem się im uważnie Trwałość bardzo podobna, zutylizowałem je dopiero w zeszłym roku po około 3 latach użytkowania. Z tych cieńszych też byłem zadowolony - na pewno bardziej niż z koszulek Fruit of the Loom o podobnej gramaturze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ventel Napisano 8 Grudzień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2016 Mam 2 pytania: 1. Czy te koszulki Adler jak się wybierze swój rozmiar to leżą luźno czy są raczej opięte? 2. Co sądzicie o t-shirtach gdzie w składzie jest 30% wiskozy i 70% bawełny? Bo takie znalazłem w kilku kolorach w van graafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi