saphir.pl Napisano 3 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2011 No to chyba nie kupię póki nie przymierzę Dziękuję raz jeszcze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Grzegorz, będziesz robił update listy czy pozwolisz na edytowanie Twojego posta? Poprzestałeś na zaledwie kilkunastu producentów, a jest ich przecież znacznie więcej. Forumowiczów mogłaby zainteresować oferta innych cenionych na świecie brytyjskich producentów spoza oligopolowego porozumienia z Northampton, przy okazji którego nie była wymieniona chociażby marka John White z ponad 80-letnią historią. http://www.johnwhiteshoes.com/about.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gccg Napisano 7 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 7 Maj 2011 Grzegorz, będziesz robił update listy czy pozwolisz na edytowanie Twojego posta? Poprzestałeś na zaledwie kilkunastu producentów, a jest ich przecież znacznie więcej. Forumowiczów mogłaby zainteresować oferta innych cenionych na świecie brytyjskich producentów spoza oligopolowego porozumienia z Northampton - chociażby marka John White z ponad 80-letnią historią. http://www.johnwhiteshoes.com/about.aspProsze edytowac mego posta ... mialem go uzupelniac ... ale zupelnie o tym zapomnialem Jak pojawi sie cos nowego, to postaram sie dopisac... jezeli tego nie zrobie a Ty to zrobisz, to bede bardzo wdzieczny za uzupelnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mbs Napisano 28 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2011 1.Obuwie luksusowe (Półka najwyższa) a. wyższa John Lobb (ST James) - Bespoke Edward Green – Bespoke, MTO Gaziano & Girling - MTO Cleverley – Bespoke, c.niższa John Lobb (Hermes) – RTW Edward Green - RTW Gaziano & Girling – RTW Alfred Sargent - MTO Foster & Son – MTO 2.Klasa średnia (Półka środkowa) a.wyższa Cleverley – MTO, RTW Barker Black Crockett & Jones Handgrade Foster & Son – RTW Poulsen Skone – Grenson Masterpiece Paul Stuart – Stuart Choice czyli Grenson Masterpiece Alfred Sargent Handgrade Cheaney Imperial Trickers – kolekcje 1829 i Jermyn Street b.średnia Alfred Sargent Exclusive (nowe kolekcje) New and Lingwood Crockett & Jones Benchgrade Barker Anniversary and Handcrafted Church’s Custom Grade Alfred Sargent Shoes Premier Exclusive Range (z dawnych kolekcji) Grenson Rose Church’s Last 73 Sanders Diplomats Peal & Co (Alfred Sargent dla Brookes Brothers) Alfred Sargent Shoes Premier Range (z dawnej kolekcji) Herring Premier (Cheaney) Cheaney City, Contemporary, Cheaney of England c.niższa Barker Heritage Barker International Loake 1880 Herring Classic (Loake 1880 i Barker) Barker Professional Grenson Rushden Alfred Sargent Classic Collection (dawne kolekcje) Sanders Ambassadors Barker Creative 3.Klasa niższa (Półka dolna) a.wyższa Loake Shoemakers Loake Design b.nizsza Loake L1 Herring Graduate Sanders Uniform Herring Casual Samuel Windsor Zupełnie inny rodzaj obuwia stanowią Country Shoes i Veldtschoenen, dlatego nie umieściłem ich w tym schemacie. Opuściłem również Shipton and Heneage, ponieważ posiadają oni w swej ofercie najróżniejsze modele. zmieniających się jak w kalejdoskopie producentow. Wiem, ze powyzszego nie mozna dogmatyzowac i ze moje "przyporzadkowanie" moze byc w wielu przypadkach bledne. Ale "schemat podstawowy" juz jest ... prosze o krytyczne komentarze. Zakładając, że masz ok. 40 lat i wyżej wymienione buty nosiłeś od urodzenia, to każdą parę miałeś na nogach przez przez jakieś 10 miesięcy. Zastanawiam się jak w ten sposób nosząc obuwie można mieć pojęcie o jego wytrzymałości. ; ) Np. ja jedne buty kupiłem na egzamin gimnazjalny i noszę je do dziś, a to było już 7 lat temu. I tu mogę stwierdzić, że są bardzo wytrzymałe, bowiem często nosiłem je kilka dni z rzędu, w czasach gdy nie byłem jeszcze uświadomiony odnośnie do metod noszenia, pielęgnacji i konserwacji obuwia. Natomiast podejrzewam, że masz buty gorsze, które założyłeś o wiele mniej razy od innych i odwrotnie. Takie dywagacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 28 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2011 Chyba nie sądzisz, że każdy z nas przechodził w życiu tysiąc par różnych modeli obuwia? Oprócz własnych doświadczeń, pozostaje jeszcze obserwacja i analiza butów noszonych przez znajomych i przyjaciół oraz kontakt z szewcami i punktami zajmującymi się profesjonalną reparacją obuwia (min. pełna wymiana skórzanej podeszwy). Poza tym bardzo łatwo dotrzeć do opinii specjalistów na innych forach i blogach itp. Listę można by jeszcze długo mnożyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krakus ;) Napisano 28 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2011 Myślę, że warto by było sporządzić analogiczną listę spośród marek dostępnych w Polsce w sklepach stacjonarnych Sam się nie podejmuję - czuję się nie w pełni kompetentny. Gccg zapewne nie "siedzi w" takich markach, ale może Immune? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dan Napisano 28 Maj 2011 Zgłoszenie Share Napisano 28 Maj 2011 Myślę, że warto by było sporządzić analogiczną listę spośród marek dostępnych w Polsce w sklepach stacjonarnych Sam się nie podejmuję - czuję się nie w pełni kompetentny. Gccg zapewne nie "siedzi w" takich markach, ale może Immune? Krakus, idea ciekawa. Natomiast mam wątpliwośc czy to możliwe i miarodajne w przypadku naszych sklepów, ponieważ naszymi sklepami rządzi moda, sezonowośc, kolekcje itd. itp., a to oznacza, że danej marce trudno przypisac stały, określony poziom produktu. Mam wrażenie, że czasami nawet w ramach jednej kolekcji poszczególne modele są sobie nierówne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 13 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2011 chciałbym zapytać o umiejscowienie marki Loding. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
+Immune+ Napisano 13 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2011 Loding jest francuski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kset Napisano 13 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2011 a to przepraszam bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eye_lip Napisano 13 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 13 Lipiec 2011 Myślę, że można Lodinga umieścić w okolicach Loake Shoemakers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 14 Lipiec 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano 14 Lipiec 2011 W takim razie nie warto - a na pewno nie za 800 zł. Loake Shoemakers można upolować, przy pewnej cierpliwości, na ebay-u w granicach 350 zł (mniej to już spory fart), przy 400 zł czas oczekiwania na sukces się wyraźnie skraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirek Napisano 15 Lipiec 2011 Zgłoszenie Share Napisano 15 Lipiec 2011 Proszę o orientacyjne umiejscowienie na waszej liście butów marki LLOYD. Pozdrawiam. Mirek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sestriere Napisano 2 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 2 Sierpień 2011 1.Obuwie luksusowe (Półka najwyższa) a. wyższa John Lobb (ST James) - Bespoke Edward Green – Bespoke, MTO Gaziano & Girling - MTO Cleverley – Bespoke, c.niższa John Lobb (Hermes) – RTW Edward Green - RTW Gaziano & Girling – RTW Alfred Sargent - MTO Foster & Son – MTO 2.Klasa średnia (Półka środkowa) a.wyższa Cleverley – MTO, RTW Barker Black Crockett & Jones Handgrade Foster & Son – RTW Poulsen Skone – Grenson Masterpiece Paul Stuart – Stuart Choice czyli Grenson Masterpiece Alfred Sargent Handgrade Cheaney Imperial Trickers – kolekcje 1829 i Jermyn Street b.średnia Alfred Sargent Exclusive (nowe kolekcje) New and Lingwood Crockett & Jones Benchgrade Barker Anniversary and Handcrafted Church’s Custom Grade Alfred Sargent Shoes Premier Exclusive Range (z dawnych kolekcji) Grenson Rose Church’s Last 73 Sanders Diplomats Peal & Co (Alfred Sargent dla Brookes Brothers) Alfred Sargent Shoes Premier Range (z dawnej kolekcji) Herring Premier (Cheaney) Cheaney City, Contemporary, Cheaney of England c.niższa Barker Heritage Barker International Loake 1880 Herring Classic (Loake 1880 i Barker) Barker Professional Grenson Rushden Alfred Sargent Classic Collection (dawne kolekcje) Sanders Ambassadors Barker Creative 3.Klasa niższa (Półka dolna) a.wyższa Loake Shoemakers Loake Design b.nizsza Loake L1 Herring Graduate Sanders Uniform Herring Casual Samuel Windsor Zupełnie inny rodzaj obuwia stanowią Country Shoes i Veldtschoenen, dlatego nie umieściłem ich w tym schemacie. Opuściłem również Shipton and Heneage, ponieważ posiadają oni w swej ofercie najróżniejsze modele. zmieniających się jak w kalejdoskopie producentow. Wiem, ze powyzszego nie mozna dogmatyzowac i ze moje "przyporzadkowanie" moze byc w wielu przypadkach bledne. Ale "schemat podstawowy" juz jest ... prosze o krytyczne komentarze. Witam, Nie widzę w zestawieniu linii Alfred Sargent Premier Collection (bez uwag "stare/nowe kolekcje"). Jak by się to miało plasować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flors Napisano 11 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2011 Dziwi mnie w tym zestawieniu brak firmy Allen Edmonds i Alden, które przecież produkują obuwie w bardzo dobrej jakości. Czy ktoś pokusi się o ich umiejscowienie w istniejącym rankingu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirat Napisano 11 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2011 to są amerykańskie marki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flors Napisano 11 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2011 Racja, tak zgłębiłem się w przeglądnie stron tego tematu, że zapomniełm o tym, że to tylko Anglia. Może warto pokusić się o stoworzenie globalnego rankingu. Czy będzie to zbyt trudne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 11 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2011 Racja, tak zgłębiłem się w przeglądnie stron tego tematu, że zapomniełm o tym, że to tylko Anglia. Może warto pokusić się o stoworzenie globalnego rankingu. Czy będzie to zbyt trudne? Jak narazie nie ma komu go zrobic, a porownywanie marek na całym swiecie moze byc problematyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kbb Napisano 12 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2011 Racja, tak zgłębiłem się w przeglądnie stron tego tematu, że zapomniełm o tym, że to tylko Anglia. Może warto pokusić się o stoworzenie globalnego rankingu. Czy będzie to zbyt trudne? Jak na razie nie ma komu go zrobic, a porownywanie marek na całym swiecie moze byc problematyczne. A może chociaż włoskie marki? Mam często problem w sklepach, bo brakuje mi doświadczenia żeby ocenić relację cena/jakość. ps. Dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Napisano 12 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2011 Racja, tak zgłębiłem się w przeglądnie stron tego tematu, że zapomniełm o tym, że to tylko Anglia. Może warto pokusić się o stoworzenie globalnego rankingu. Czy będzie to zbyt trudne? Jak na razie nie ma komu go zrobic, a porownywanie marek na całym swiecie moze byc problematyczne. A może chociaż włoskie marki? Mam często problem w sklepach, bo brakuje mi doświadczenia żeby ocenić relację cena/jakość. ps. Dzień dobry W polskich sklepach, internetowych, czy włoskich sklepach? Jesli chodzi o sklepy polskie to moge od razu pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kbb Napisano 12 Sierpień 2011 Zgłoszenie Share Napisano 12 Sierpień 2011 W polskich sklepach, internetowych, czy włoskich sklepach? Jesli chodzi o sklepy polskie to moge od razu pomóc Na razie w polskich. Zakupy we włoskich planuję na luty, przy okazji nart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano 10 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2011 Proszę o orientacyjne umiejscowienie na waszej liście butów marki LLOYD. Pozdrawiam. Mirek. Podbijam pytanie. Chciałbym się również dowiedzieć jak z jakością butów Nord Elite? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek Napisano 10 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2011 Norde Elit tylko dla elit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 10 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 10 Październik 2011 O Nordzie pisał kiedyś Immune przyrównując go do niższej półki angielskich butów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miszel Napisano 11 Październik 2011 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2011 Proszę o orientacyjne umiejscowienie na waszej liście butów marki LLOYD. Pozdrawiam. Mirek. Podbijam pytanie. Chciałbym się również dowiedzieć jak z jakością butów Nord Elite? Obawiam się, że to nie ten wątek. Wiem, biję się w pierś. Tylko obserwując ten topic od początku jego istnienia pamiętam że wielu ludzi pytało się np. jak w tym rankingu mają się Loding'i itd :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi