Kyle Napisano 23 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 23 Lipiec 2 godziny temu, Velahrn napisał: Choć akurat Ty jesteś nadprzeciętnie wysokim mężczyzną, więc masz zapewne dokładnie przeciwny problem - z krawatami zbyt krótkimi... Nie przesadzajmy z tym naprzeciętnie (choć zdecydowanie powyżej średniej). Większość standardowych krawatów ma dla mnie idealną długość. Raz zamówiłem extra long (z the TieBar, dawne czasy) i jest za długi, no ale w Stanach big&tall oznacza konkretnie dużego i wysokiego ;-). BTW te krawaty masz z jakiego źródła? Dobrze widzę, że mają różne szerokości (drugi i ostatni wydają się szersze)? Choć i tak kiedyś robili chyba 9 cm, a teraz najszersze to 8,5 cm, dla mnie to granica akceptowalności (w tiestore zamawiam 9). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzu Napisano 24 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 14 godzin temu, Kyle napisał: Oczywiście bardzo ładne, ale... mam jeden krawat od Marinella, i węzeł wychodzi OK,ale bez szału. Ostatnio zamówione w tiestore lepiej wypadają pod tym względem, a kosztują połowę tego co te od EM (swój notabene przed covidem kupowałem za 90 euro, ech...). Kiedyś dostałem w prezencie krawat kupiony we Włoszech na straganie i jest to jeden z lepiej wiążących i wyglądających krawatów, jakie mam (porównując chociażby do świetnego EoE). Zakładam, że cena była "straganowa". Taka ciekawostka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 24 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 11 godzin temu, Kyle napisał: Nie przesadzajmy z tym naprzeciętnie (choć zdecydowanie powyżej średniej). Większość standardowych krawatów ma dla mnie idealną długość. Raz zamówiłem extra long (z the TieBar, dawne czasy) i jest za długi, no ale w Stanach big&tall oznacza konkretnie dużego i wysokiego ;-). BTW te krawaty masz z jakiego źródła? Dobrze widzę, że mają różne szerokości (drugi i ostatni wydają się szersze)? Choć i tak kiedyś robili chyba 9 cm, a teraz najszersze to 8,5 cm, dla mnie to granica akceptowalności (w tiestore zamawiam 9). Obecnie w Neapolu standard to 9 cm. Krawaty mają 9 albo 9,5 cm szerokości. Wziąłem w ramach testu, jak będe się z tym czuł - zawsze mogę je zwęzić u pana Saszki. Wysłałem PW co do źródła. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo69 Napisano 24 Lipiec Zgłoszenie Share Napisano 24 Lipiec 2 godziny temu, Wodzu napisał: Kiedyś dostałem w prezencie krawat kupiony we Włoszech na straganie i jest to jeden z lepiej wiążących i wyglądających krawatów, jakie mam (porównując chociażby do świetnego EoE). Zakładam, że cena była "straganowa". Taka ciekawostka. Mój „ulubieny” krawat to Profuomo z TKMaxx (35 złotych), a miałem Drake’s, Poszetka, EoE, Zegna itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi