Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jeśli odjąć te wszystkie cechy, które wymieniłeś... trudno żeby idea szalika samego w sobie (miałem filozofię na studiach, a jakże) była dla kogokolwiek pociągająca. Szalik to szalik, prostokąt z tkaniny. Dlatego właśnie wolę, żeby był "ręcznie zrobiony, nasz polski, naturalny, rzemieślniczy, bespoke".

Opublikowano

Ręczna robota, nasze polskie, naturalne, rzemiosło, bespoke itp. - SUPER bez dwóch zdań! Co jednak oprócz tego Was pociąga w tych wyrobach, Panowie?

Dusza? ;)

Mnie skusiła dostępność.  Szukałem pięknego długiego i zielonego. A tu proszę... piękny, długi, zielony i do tego, bespoke z duszą… mnie to przekonało.

Wrażeniami się podzielę jak dojdzie paczka.

Opublikowano

Ręczna robota, nasze polskie, naturalne, rzemiosło, bespoke itp. - SUPER bez dwóch zdań! Co jednak oprócz tego Was pociąga w tych wyrobach, Panowie?

Piękne kolory...

Opublikowano

Próbowałaś tkać luźniejsze materiały?

Widzę, że siedzisz w odtwórstwie, więc pozdrawiam ze śląska jako były wój Steina. Sława!

Rozwiń proszę, co masz na myśli pisząc "luźniejsze materiały". 

Pozdrowienia z Wielkopolski.

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za miłe słowa na temat moich tkanin. Dziś chciałabym pokazać zdjęcia dwóch najnowszych szali z wełny merynosów. Na nadchodzące ciepłe miesiące szykuję szale lniane i jedwabne.

post-6486-0-56712700-1424877115_thumb.jp post-6486-0-17839300-1424877119_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 5
Opublikowano

Szyjesz, budujesz, remontujesz..

Szalik to szalik, prostokąt z tkaniny. Dlatego właśnie wolę, żeby był "ręcznie zrobiony, nasz polski, naturalny, rzemieślniczy, bespoke".

Ja jeszcze poza świadomością, że jest naturalny, ręczny i w ogóle "och" i "ach" lubię kiedy jest po prostu obiektywnie "ładny", tzn. ma ciekawy wzór i kolorystykę. Bez tego produkt pozostaje jedynie dziełem sztuki wykonanym z największym kunsztem.

Pani Alicjo, dużo szczęścia, wytrwałości i klientów życzę na początku drogi (opieram się tu na informacjach z "wandy"). Czy kolor i wzór powstaje spontanicznie "w głowie" czy jest realizacją wcześniej opracowanego i dopracowanego układu/szablonu/kolorystyki?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Tym razem drobiazgi, czyli breloki na klucze. Ręcznie tkana wełna w naturalnych kolorach połączona ze skórą. Breloki pojadą ze mną na Shetland Wool Week. Myślę, że to fajny gadżet i na pewno na tych egzemplarzach nie poprzestanę i będę mieć je regularnie w ofercie.

post-6486-0-27666500-1441902825_thumb.jp

• Oceniam pozytywnie 3
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Jutro pojawię się ze swoimi szalami w Żyrardowie na Święcie Lnu, organizowanym w ramach Europejskich Dni Dziedzictwa. 

Zabieram na sprzedaż głównie tkaniny dedykowane paniom, jednak wśród nich zagości jeden męski szal. Kilka słów o nim: wełna merynosowa w kolorze ciemnego granatu i bieli (kolory na zdjęciu są nieco ciemniejsze), splot skośny 2/2, wzór w kratę, wymiary: 170 cm długości, 24 cm szerokości plus ręcznie robione frędzleki 10 cm z każdej strony. Bardzo podobny szal jest własnością jednego z forumowiczów :)

Jak to się mawia - lepiej [dać znać] późno niż wcale. Warszawiacy mają blisko, a samo miejsce - tereny dawnych tkalni przy ul. Dittricha - zasługuje na uwagę.

post-6486-0-64891700-1444388008_thumb.jp

Opublikowano

Czy ma Pani szale z bawelny? Jestem lekko uczulony na welne. O ile welniany garnitur nie szkodzi mi jakos odczuwalnie, to welniane czapki czy szale sa dla mnie koszmarem. Taki moj "dramat" zyciowy :)

Mam nadzieję, że ten dramat skończy się szczęśliwie i w końcu odczulisz się na wełnę ;)

Opublikowano

Czy ma Pani szale z bawelny? Jestem lekko uczulony na welne. O ile welniany garnitur nie szkodzi mi jakos odczuwalnie, to welniane czapki czy szale sa dla mnie koszmarem. Taki moj "dramat" zyciowy :)

Marcin_L, mogę utkać dla Pana szal w wybranych kolorach i splocie. Mam dostęp do doskonałej bawełny w pięknych kolorach. Proszę o kontakt.