flozbi Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 Jeszcze je porządnie wypastuj, chyba, że nie lubisz wysokiego połysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo84 Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 Narazie zdąrzyłem nałożyć krem, żeby je trochę nawilżyć po zakupie. Przed ślubem jeszcze poddam je wszystkim niezbędnym zabiegom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KenMiliard Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 No, no, trzeba przyznać, że buty prezentują się znakomicie. Smukłe, kształtne, ale równocześnie nie wyciągnięte przesadnie, jak np. niektóre Berwicki. Gratuluję zakupu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 Buty w tej cenie i klasie należy oceniać co najmniej po kilkunastu wyjściach. W tej konkurencji produkty KH ... mówiąc delikatnie... dotychczas nie stawały na podium. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 Z tym znakomicie to bym nie przesadzał, ale na pierwszy rzut oka wyglądają ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KenMiliard Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 Miałem na myśli aspekt wizualny. Pod tym względem buty są naprawdę ok. A że do tej pory pod każdym względem było mizernie, to prawda. Nowe otwarcie każe jednak przypuszczać, że tym razem będzie lepiej. Jeśli o mnie chodzi, to jestem pełen nadziei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 7 minut temu, KenMiliard napisał: Nowe otwarcie każe jednak przypuszczać, że tym razem będzie lepiej. Jeśli o mnie chodzi, to jestem pełen nadziei. Nowe otwarcie każe być jeszcze bardziej ostrożnym do wprowadzanych zmian. Odwieczna nadzieja o "dobrze i tanio". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 Hargin, ale musisz przyznać, że w tej półce cenowej nokautują konkurencję. Zamiast kupować buty w sieciach galerianych już lepiej kupić takie. Chyba nie będą się szybciej rozpadać niż Kazary czy Gino Rossi (choć kto wie???). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
White Haven Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 Wystarczy że będzie przyzwoicie i tanio. Poziomu Yanko po butach za taką kwotę się nie spodziewam A tak poważnie - te buty mają przecież konkurować cenowo z Kazarem, Ryłko, Gino i resztą towarzystwa. Innymi słowy zapełnić najniższą półkę czymś co wygląda przyzwoicie i nie rozpadnie się po roku. Nowa seria moim zdaniem przynajmniej pod kątem wizualnym wreszcie te założenia spełnia. Jeżeli wyjdą zamszowe double monki na tym nowym kopycie to chyba samemu z ciekawości przetestuję. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo84 Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 Ze swojej strony dodam, że te oksfordy są z linii Królewskiej KH kosztują 599zł, czyli tylko 100zł mniej niż za polecane na forum Berwicki(w pre-oderze u Tomka Milera można było kupić bawet taniej niż KH). Niższa linia Lord, owszem ma być alternatywą dla sieciówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KenMiliard Napisano 4 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 4 Sierpień 2016 1 godzinę temu, Zajac Poziomka napisał: Z tym znakomicie to bym nie przesadzał, ale na pierwszy rzut oka wyglądają ładnie. Tutaj będę szedł w zaparte i trochę się z Tobą pospieram Prawdę mówiąc, trudno mi wyobrazić sobie zgrabniejsze kopyto. Moim zdaniem jego kształt jest po prostu wzorowy, więc i zachwyt uzasadniony. No ale może coś ze mną jest nie tak, bo mnie się np. nie podoba większość kopyt C&J (wiem, że to ryzykowne porównanie), które uważam za zbyt smukłe, nadmiernie wydłużone i zatracające proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 5 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2016 6 godzin temu, Lebowski32 napisał: Hargin, ale musisz przyznać, że w tej półce cenowej nokautują konkurencję. Zamiast kupować buty w sieciach galerianych już lepiej kupić takie. Chyba nie będą się szybciej rozpadać niż Kazary czy Gino Rossi (choć kto wie???). Yhm... zasada mniejszego zła. Rozpadanie to jedno, a jak taki tańszy but potrafi wyglądać po kilku wyjściach to drugie - szczególnie w kwestii deformacji cholewki. Niczego nie przesądzam, nie mam KH i to się już raczej nie zmieni. Studzę jedynie niepohamowany entuzjazm i niezdrowe podniecenie nowinkami. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michu78 Napisano 5 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2016 5 godzin temu, xkoziol napisał: Współczuję urazów (znam to z autopsji). Podziwiam zestaw na półce - C&J, KH A co tam, nie mam uprzedzeń i jestem otwarty na wszelkie propozycje Fakt, faktem, że C&J są butami o kilka klas wyżej (głównie chodzi mi o jakość skóry na cholewce), ale w tej kategorii biją wszystkie posiadane przeze mnie buty innych firm (Yanko, Loake 1880), ale i cena inna. Pytanie czy warto ? Moje zdanie jest takie, że jeżeli kogoś stać na kupowanie droższych marek odzieżowych (w tym również butów, o których tu mowa) to warto. Jeżeli nie, lub uważa to za zbyteczne z różnych powodów, może spokojnie brać KH z tej nowej linii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michu78 Napisano 5 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2016 13 godzin temu, flozbi napisał: Poza rozchodzeniem to ja bym zwrócił uwagę, że nowa skórzana podeszwa jest bardzo śliska i nie potańczysz w nowych butach. BARDZO !!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 5 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2016 8 godzin temu, KenMiliard napisał: nie podoba większość kopyt C&J (wiem, że to ryzykowne porównanie), które uważam za zbyt smukłe, nadmiernie wydłużone i zatracające proporcje. @KenMiliard, naprawdę masz takie wrażenie po założeniu C&J na nogę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 5 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2016 @musa19 Ja tam się nie dziwię. Takie na przykład kopyto 348 jest dosyć wydłużone, bardzo charakterystyczne i nie każdemu musi się podobać. Ja akurat bardzo je lubię @KenMiliard a mi akurat nietrudno jest wyobrazić sobie zgrabniejsze i ładniejsze kopyto o klasycznym, niezbyt dynamicznym kształcie. Choćby EG Chelsea. Rozumiem, że buty Ci się podobają wizualnie (mi również, co zresztą napisałem kilka postów wyżej), ale moim zdaniem mocno przesadzasz z tym "wzorowym kształtem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 5 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2016 8 minut temu, Zajac Poziomka napisał: @musa19 Ja tam się nie dziwię. Takie na przykład kopyto 348 jest dosyć wydłużone, bardzo charakterystyczne i nie każdemu musi się podobać. Ja akurat bardzo je lubię Ja też się nie dziwię, bo miałem podobnie dopóki nie założyłem na nogi . Zresztą jak już jesteśmy przy kopycie 348 to wydaje mi się, że zupełnie inaczej wyglądają na nim Tetbury (o Milton to już nawet nie wspominam) - smuklej - niż np. Drummond czy Westbourne - bardziej masywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajac Poziomka Napisano 5 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2016 Dużo też zależy chyba od rozmiaru buta. Ja w każdym razie bardzo lubię to kopyto, właśnie leci do mnie z Anglii kolejna para na 348. No ale kończę ten OT, bo wpadnie moderator i pozamiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 5 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2016 Dla tych klientów, którzy założą buty naprawdę 3 razy w roku i upierają się, że choćby nie wiadomo co nie przekroczą w budżecie 400 złotych, to KH biję brawo bardzo mocno. Nawet jeśli skóra szybko się brzydko zestarzaje - czy naprawdę może być gorzej niż w innych butach za 370 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musa19 Napisano 5 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2016 2 minuty temu, Lebowski32 napisał: czy naprawdę może być gorzej niż w innych butach za 370 zł? No tego właśnie chcielibyśmy się dowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lebowski32 Napisano 5 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2016 Buty galeriane po prostu brzydko się starzeją. Nie wiem, czy może być gorzej, więc jeśli ktoś do mnie przychodzi z budżetem 370 złotych, to bym posłał go do KH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 5 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2016 Tylko skąd przekonanie, że te "galeriane" są gorsze jakościowo? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flozbi Napisano 5 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Sierpień 2016 Te muszą być lepsze bo są książęce czy tam królewskie :p... aż boje się pomyśleć jakie mogły by być cesarskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo84 Napisano 6 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2016 Dnia 4.08.2016 o 22:16, Hargin napisał: Nowe otwarcie każe być jeszcze bardziej ostrożnym do wprowadzanych zmian. Odwieczna nadzieja o "dobrze i tanio". Nowe otwarcie pozwala mieć nadzieję, że wraz ze zdobywanym doświadczeniem, rośnie również jakość. Dnia 4.08.2016 o 23:15, White Haven napisał: Wystarczy że będzie przyzwoicie i tanio. Poziomu Yanko po butach za taką kwotę się nie spodziewam A tak poważnie - te buty mają przecież konkurować cenowo z Kazarem, Ryłko, Gino i resztą towarzystwa. Innymi słowy zapełnić najniższą półkę czymś co wygląda przyzwoicie i nie rozpadnie się po roku. Nowa seria moim zdaniem przynajmniej pod kątem wizualnym wreszcie te założenia spełnia. Jeżeli wyjdą zamszowe double monki na tym nowym kopycie to chyba samemu z ciekawości przetestuję. Dnia 4.08.2016 o 23:05, Lebowski32 napisał: Hargin, ale musisz przyznać, że w tej półce cenowej nokautują konkurencję. Zamiast kupować buty w sieciach galerianych już lepiej kupić takie. Chyba nie będą się szybciej rozpadać niż Kazary czy Gino Rossi (choć kto wie???). Moim zdaniem dyskutując o Królewskim Herbie trzeba rozdzielić dwie kwestie. Linia książęca / LORD - 369zł konkurencja dla marek "galerianych", osobiście wybieram KH ze względu na to, że w sieciówkach ciężko znaleźć np. klasyczne oksfordy, czy loafersy. Z mojego rozeznania za tą cenę niemożliwe jest znalezienie w "sieciówkach" równie dobrych klasycznych butów. Linia Królewska / KH - cena 599zł, metoda szycia GYW, czyli blisko półki cenowej np. Berwick czy Gordon and Bros i to z tymi markami mają chyba konkurować. Zaryzykowałem i wybrałem prezentowane stronę wcześniej oksfordy KH, ze względu m.in. właśnie na kształt kopyta. Rację ma @Hargin, że dopiero po jakimś czasie będzie można powiedzieć czy to był dobry wybór i czy są warte tej ceny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hargin Napisano 6 Sierpień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Sierpień 2016 @Pablo84 do tej pory, KH niespecjalnie przejmował się oferowaniem produktów, które wyglądały "dobrze" na stronie WWW, "nieźle" przy wyjęciu z pudełka i mizernie po niedługim okresie używania. Teraz dokonane zostało odświeżenie oferty... zrezygnowano z taniego GYW na rzecz blake i gumowych podeszw. Ewidentnie to obniża koszty wytworzenia, a czy w zamian oferowane są np. lepsze skóry tego nie wie nikt. W ich Lini Królewskiej obecna cena to 599, a chyba kilka miesięcy temu "te same" buty były wyceniane na ok. 1000zł (tak pamiętam, ale mogę się mylić) - co się zmieniło? Powtórzę się, ale nic co robił i robi KH, nie wywołuje u mnie zaufania do ich produktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi