Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem na myśli aspekt wizualny. Pod tym względem buty są naprawdę ok.

A że do tej pory pod każdym względem było mizernie, to prawda. Nowe otwarcie każe jednak przypuszczać, że tym razem będzie lepiej. Jeśli o mnie chodzi, to jestem pełen nadziei.

Opublikowano
7 minut temu, KenMiliard napisał:

Nowe otwarcie każe jednak przypuszczać, że tym razem będzie lepiej. Jeśli o mnie chodzi, to jestem pełen nadziei.

Nowe otwarcie każe być jeszcze bardziej ostrożnym do wprowadzanych zmian. Odwieczna nadzieja o "dobrze i tanio". 

Opublikowano

Hargin, ale musisz przyznać, że w tej półce cenowej nokautują konkurencję. Zamiast kupować buty w sieciach galerianych już lepiej kupić takie. Chyba nie będą się szybciej rozpadać niż Kazary czy Gino Rossi (choć kto wie???).

Opublikowano

Wystarczy że będzie przyzwoicie i tanio. Poziomu Yanko po butach za taką kwotę się nie spodziewam ;) A tak poważnie - te buty mają przecież konkurować cenowo z Kazarem, Ryłko, Gino i resztą towarzystwa. Innymi słowy zapełnić najniższą półkę czymś co wygląda przyzwoicie i nie rozpadnie się po roku. Nowa seria moim zdaniem przynajmniej pod kątem wizualnym wreszcie te założenia spełnia. Jeżeli wyjdą zamszowe double monki na tym nowym kopycie to chyba samemu z ciekawości przetestuję. 

• Oceniam pozytywnie 2
Opublikowano

Ze swojej strony dodam, że te oksfordy są z linii Królewskiej KH kosztują 599zł, czyli tylko 100zł mniej niż za polecane na forum Berwicki(w pre-oderze u Tomka Milera można było kupić bawet taniej niż KH). Niższa linia Lord, owszem ma być alternatywą dla sieciówek.

Opublikowano
1 godzinę temu, Zajac Poziomka napisał:

Z tym znakomicie to bym nie przesadzał, ale na pierwszy rzut oka wyglądają ładnie.

Tutaj będę szedł w zaparte i trochę się z Tobą pospieram ;) Prawdę mówiąc, trudno mi wyobrazić sobie zgrabniejsze kopyto. Moim zdaniem jego kształt jest po prostu wzorowy, więc i zachwyt uzasadniony. 

No ale może coś ze mną jest nie tak, bo mnie się np. nie podoba większość kopyt C&J (wiem, że to ryzykowne porównanie), które uważam za zbyt smukłe, nadmiernie wydłużone i zatracające proporcje. 

Opublikowano
6 godzin temu, Lebowski32 napisał:

Hargin, ale musisz przyznać, że w tej półce cenowej nokautują konkurencję. Zamiast kupować buty w sieciach galerianych już lepiej kupić takie. Chyba nie będą się szybciej rozpadać niż Kazary czy Gino Rossi (choć kto wie???).

Yhm... zasada mniejszego zła. Rozpadanie to jedno, a jak taki tańszy but potrafi wyglądać po kilku wyjściach to drugie - szczególnie w kwestii deformacji cholewki. Niczego nie przesądzam, nie mam KH i to się już raczej nie zmieni. Studzę jedynie niepohamowany entuzjazm i niezdrowe podniecenie nowinkami.

• Oceniam pozytywnie 3
Opublikowano
5 godzin temu, xkoziol napisał:

Współczuję urazów (znam to z autopsji).

Podziwiam zestaw na półce - C&J, KH :?

A co tam, nie mam uprzedzeń i jestem otwarty na wszelkie propozycje :)

Fakt, faktem, że C&J są butami o kilka klas wyżej (głównie chodzi mi o jakość skóry na cholewce), ale w tej kategorii biją wszystkie posiadane przeze mnie buty innych firm (Yanko, Loake 1880), ale i cena inna. Pytanie czy warto ? Moje zdanie jest takie, że jeżeli kogoś stać na kupowanie droższych marek odzieżowych (w tym również butów, o których tu mowa) to warto. Jeżeli nie, lub uważa to za zbyteczne z różnych powodów, może spokojnie brać KH z tej nowej linii.

Opublikowano
8 godzin temu, KenMiliard napisał:

nie podoba większość kopyt C&J (wiem, że to ryzykowne porównanie), które uważam za zbyt smukłe, nadmiernie wydłużone i zatracające proporcje. 

@KenMiliard, naprawdę masz takie wrażenie po założeniu C&J na nogę?

Opublikowano

@musa19 Ja tam się nie dziwię. Takie na przykład kopyto 348 jest dosyć wydłużone, bardzo charakterystyczne i nie każdemu musi się podobać. Ja akurat bardzo je lubię :) 

@KenMiliard a mi akurat nietrudno jest wyobrazić sobie zgrabniejsze i ładniejsze kopyto o klasycznym, niezbyt dynamicznym kształcie. Choćby EG Chelsea. Rozumiem, że buty Ci się podobają wizualnie (mi również, co zresztą napisałem kilka postów wyżej), ale moim zdaniem mocno przesadzasz z tym "wzorowym kształtem".

Opublikowano
8 minut temu, Zajac Poziomka napisał:

@musa19 Ja tam się nie dziwię. Takie na przykład kopyto 348 jest dosyć wydłużone, bardzo charakterystyczne i nie każdemu musi się podobać. Ja akurat bardzo je lubię :) 

Ja też się nie dziwię, bo miałem podobnie dopóki nie założyłem na nogi ;-).  Zresztą jak już jesteśmy przy kopycie 348 to wydaje mi się, że zupełnie inaczej wyglądają na nim Tetbury (o Milton to już nawet nie wspominam) - smuklej - niż np. Drummond czy Westbourne - bardziej masywnie.

Opublikowano

Dla tych klientów, którzy założą buty naprawdę 3 razy w roku i upierają się, że choćby nie wiadomo co nie przekroczą w budżecie 400 złotych, to KH biję brawo bardzo mocno. Nawet jeśli skóra szybko się brzydko zestarzaje - czy naprawdę może być gorzej niż w innych butach za 370 zł? :)

Opublikowano
Dnia 4.08.2016 o 22:16, Hargin napisał:

Nowe otwarcie każe być jeszcze bardziej ostrożnym do wprowadzanych zmian. Odwieczna nadzieja o "dobrze i tanio". 

Nowe otwarcie pozwala mieć nadzieję, że wraz ze zdobywanym doświadczeniem, rośnie również jakość.

Dnia 4.08.2016 o 23:15, White Haven napisał:

Wystarczy że będzie przyzwoicie i tanio. Poziomu Yanko po butach za taką kwotę się nie spodziewam ;) A tak poważnie - te buty mają przecież konkurować cenowo z Kazarem, Ryłko, Gino i resztą towarzystwa. Innymi słowy zapełnić najniższą półkę czymś co wygląda przyzwoicie i nie rozpadnie się po roku. Nowa seria moim zdaniem przynajmniej pod kątem wizualnym wreszcie te założenia spełnia. Jeżeli wyjdą zamszowe double monki na tym nowym kopycie to chyba samemu z ciekawości przetestuję. 

Dnia 4.08.2016 o 23:05, Lebowski32 napisał:

Moim zdaniem dyskutując o Królewskim Herbie trzeba rozdzielić dwie kwestie. 

Linia książęca / LORD - 369zł konkurencja dla marek "galerianych", osobiście wybieram KH ze względu na to, że w sieciówkach ciężko znaleźć np. klasyczne oksfordy, czy loafersy. Z mojego rozeznania za tą cenę niemożliwe jest znalezienie w "sieciówkach" równie dobrych klasycznych butów.

Linia Królewska / KH - cena 599zł, metoda szycia GYW, czyli blisko półki cenowej np. Berwick czy Gordon and Bros i to z tymi markami mają chyba konkurować. Zaryzykowałem i  wybrałem prezentowane stronę wcześniej oksfordy KH, ze względu m.in. właśnie na kształt kopyta. Rację ma @Hargin, że dopiero po jakimś czasie będzie można powiedzieć czy to był dobry wybór i czy są warte tej ceny.

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

@Pablo84 do tej pory, KH niespecjalnie przejmował się oferowaniem produktów, które wyglądały "dobrze" na stronie WWW, "nieźle" przy wyjęciu z pudełka i mizernie po niedługim okresie używania. Teraz dokonane zostało odświeżenie oferty... zrezygnowano z taniego GYW na rzecz blake i gumowych podeszw. Ewidentnie to obniża koszty wytworzenia, a czy w zamian oferowane są np. lepsze skóry tego nie wie nikt.  W ich Lini Królewskiej obecna cena to 599, a chyba kilka miesięcy temu "te same" buty były wyceniane na ok. 1000zł (tak pamiętam, ale mogę się mylić) - co się zmieniło? Powtórzę się, ale nic co robił i robi KH, nie wywołuje u mnie zaufania do ich produktów.