fan_dobrego_buta Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 Koledzy planuję uszycie kolejnego garnituru. Tkaninę w kolorze Royal Blue już zamówiłem, jednak dodatkowo rozważam Persian blue. Pytanie - czy kolor nie jest zbyt jaskrawy na spotkania służbowe i prezentacje? Proszę o opinię. - Persian - Royal P.S. Dla zainteresowanych są to angielskie tkaniny z Huddersfield 140s, 295 g. Cena 125 PLN za M od hutowników z Bradford 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misza Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 Wydaje mi się, że kolor jest jednak "za bardzo". Były rzecznik czołowej partii opozycyjnej miał ulubiony garnitur w kolorze niebieskim. Strasznie przykuwalo to wzrok i nie robiło dobrego wrażenia. W wyszukiwarce jest sporo fotek z tym garniturem w roli głównej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fan_dobrego_buta Posted January 27, 2015 Author Report Share Posted January 27, 2015 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fan_dobrego_buta Posted January 27, 2015 Author Report Share Posted January 27, 2015 Też się troszkę obawiam tej "jaskrawości" - jednak kusi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ravic Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 Według mnie też za jaskrawy. Bardziej nadaje się na samą casualową marynarkę. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waski Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 A ja uważam, że na sportowy garnitur będzie super, ale na biznesowe spotkania to chyba jednak za mocny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Whitesnake Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 To zależy od biznesu . Wiosna za pasem, w pełnym słońcu przestanie razić. Ja bym się skusił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misza Posted January 27, 2015 Report Share Posted January 27, 2015 Z kolorami to ja mam doświadczenie, że "wybuchają" własnie w pełnym słońcu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fan_dobrego_buta Posted January 28, 2015 Author Report Share Posted January 28, 2015 Myślę, że tkaniny są troszkę ciemniejsze w rzeczywistości. Patrząc na zdjęcie mam wrażenie, że zdjęcia robione są za pomocą lampy. Właśnie zapytałem o możliwość przesłania próbek do Polski - zobaczymy cz da się to zrobić Poniżej zdjęcie bez lampy: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fan_dobrego_buta Posted January 30, 2015 Author Report Share Posted January 30, 2015 Otrzymałem informację, że w poniedziałek wyślą do mnie próbki materiałów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blekit Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 A ja bym wybrał jaśniejszą tkaninę. Wygląda super i moim zdaniem będzie sie pozytywnie wyróżniać, a jednocześnie według mnie jest wystarczajaco formalna pod kątem spotkań biznesowych. Tym bardziej, że jak rozumiem, to będzie kolejny garnitur do Twojej kolekcji? Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fan_dobrego_buta Posted January 30, 2015 Author Report Share Posted January 30, 2015 blekit-dzięki za opinie. Wszystko się okaże za kilka dni, jak dotrze przesyłka z próbkami. Mam nadzieje, że kolor będzie odpowiedni. Cena jest tak przystępna, że rozważam zakup obu odcieni. Tkanina to nie żywność, więc zawsze może poczekać w szafie na swoją kolej u krawca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mosze Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Wg mnie odpada na elegancki garnitur. Kolor jest ładny, ale poważny garnitur powinien być wyraźnie ciemniejszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fan_dobrego_buta Posted January 30, 2015 Author Report Share Posted January 30, 2015 Mosze-zgadzam się z Tobą w 100%, że poważny garnitur powinien być ciemniejszy. Nawet Royal Blue, który wkleiłem nie wiem, czy byłby odpowiedni.Jednak jak słusznie zauważył blekit, nie będzie to mój pierwszy garnitur, więc poprzeczka powagi jest troszkę niżej. Jednak czy aż tak nisko...... Jak dotrą próbki, będę znał odp. Oczywiście zrobię zajęcia na tle ciemnego granatu. JEŻELI SĄ INNI ZAINTERESOWANI TKANINAMI, BEZ PROBLEMU PODZIELĘ SIĘ PRÓBKAMI. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TYTUS Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 Zamówiłeś więcej próbek czy tylko te dwa rodzaje? Moim zdaniem przemyślałbym kupienie innej faktury materiału na garnitur biznesowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fan_dobrego_buta Posted February 1, 2015 Author Report Share Posted February 1, 2015 Tylko te 2 rodzaje. A co jest złego z tą fakturą? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TYTUS Posted February 1, 2015 Report Share Posted February 1, 2015 Jest ok. Sam bym w takiej cenie wziął ze 3 metry tylko o innej fakturze i ewentualnie innym kolorze. Dasz namiar na tych hurtowników? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fan_dobrego_buta Posted February 2, 2015 Author Report Share Posted February 2, 2015 Nie ma sprawy - wrzucę ci link ebay na priv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciato Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 Też chcę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fan_dobrego_buta Posted February 2, 2015 Author Report Share Posted February 2, 2015 maciato - już wysłałem. Ceny mają dobre. Nie wiem jak obecnie z wysyłką, ale jak zamawiałem towar wiosną to wysyłka była u nich całkiem drogo, wiec sam zamówiłem odbiór paczki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
waski Posted February 2, 2015 Report Share Posted February 2, 2015 Co to za kumoterstwo wrzuć w okazjach na ebay. Przy okazji mi też możesz podesłać linka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fan_dobrego_buta Posted February 2, 2015 Author Report Share Posted February 2, 2015 Ale to nie jest okazja, gdyż u nich takie ceny są często. Poniżej link do tkaniniy Persian Blue - za pomocą "see other items" można zobaczyć pozostałą ofertę sprzedawcy EDIT- link: http://www.ebay.co.uk/itm/99-FINEST-SUPER-140s-WOOL-1-CASHMERE-SUITING-FABRIC-MADE-IN-ENGLAND-3-5-m-/321643821193?pt=UK_Crafts_Fabric&hash=item4ae3773889 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fan_dobrego_buta Posted February 7, 2015 Author Report Share Posted February 7, 2015 Dotarły do mnie próbki. Jutro wrzucę zdjęcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fan_dobrego_buta Posted February 8, 2015 Author Report Share Posted February 8, 2015 Niestety nie jestem w stanie oddać kolorów tkanin przy pomocy aparatu w telefonie. Zdjęcia poniżej są delikatnie jaśniejsze niż w rzeczywistości. Persian Blue (pierwszy od lewej) jest odrobinę jaśniejszy od tego garnituru SS http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P3781.html?start=95&cgid=Suits Royal Blue - jest odrobinę ciemniejszy od tego samego garnituru SS http://eu.suitsupply.com/en/suits/napoli-blue-plain/P3781.html?start=95&cgid=Suits Oba kolory nadają się na garnitur biznesowy, jednak nie da się ukryć, że Royal Blue jest mniej formalny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fan_dobrego_buta Posted May 11, 2015 Author Report Share Posted May 11, 2015 Ostatecznie zrezygnowałem z tych tkanim. Dopiero dziś kupiłem następującą tkaninę: 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts