Skocz do zawartości

kolorystyka vs. funkcja vs. podejscie praktyczne

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Az tak to nie szaleje:) nijak nie widze jakbym to zgral z granatowym garniturem, ale dzieki za pomysl:)

W kwestii butow mamy to:

http://www.afinepairofshoes.co.uk/collections/oxfords-price-asc/products/alfred-sargent-exclusive-armfield

vs. ta pieknosc:

http://www.afinepairofshoes.co.uk/collections/oxfords-price-asc/products/alfred-sargent-exclusive-moore-cherry

no i jak tu brac czarne?

W temacie krawatow dosc ciekawie prezentuja sie navy satin ties od Hobera jak tu w temacie z SF:

http://www.styleforum.net/t/245529/a-sam-and-david-hober-tie-appreciation-thread/5595#post_7515546

Ponoc malo 'swiecace' co brzmi dobrze.

T.

Opublikowano

Niestety ale Yanko mnie do siebie nie przekonalo, trzymam sie C&J / A&S :) myslalem mocno o Vass'ach na ta okazje, ale wyszlo jak wyszlo w wegierskim temacie, wiec Vass odpada. Z ciekawszych producentow jest jeszcze Carmina, ale nie chce ryzykowac, bo kopyt zbytnio nie znam.

Pzdr,

T.

Opublikowano

Slubne - ble jak zwykle, wiem, ze to klasyczne wzory, ale strasznie zalatuje mi to tandeta, poprostu jestem na nie:)

Chyba zamowie kilka probnikow i bede bral cos bespoke, zeby ta cholerna lezka byla ladna:)

Pzdr,

T.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tez z satyna od Hobera? kombinowalem nad innym krawatem, ale grenadyna faktycznie troche malo formalna, a to srebra / szarosci nadal mam niechec:)

Wychodzi, ze albo Ty sie stroisz, albo ja dobieram dodatki jak do pracy ;D

Pzdr,

T.

Opublikowano

Ja to bym jednak szedł w stronę sugerowanego i przez innych bordowego krawata. I faktycznie jakiś biurowy ten zestaw... Może kwiat w butonierce pomoże, ale w sumie to brałbym dwurzędowy garnitur, który już się z biurem nie skojarzy.

Opublikowano

Bordo zrobi z tego zestaw mniej biurowy?:)

Ja sam skojarzen z biurem nie mam, bo garniturow na codzien nie nosze. Satyny tez do biura bym nie ubral, wiec to chyba kwestia gustu i doboru dodatkow na codzien. Garnitur jednorzedowy juz jest, chociaz tez troche zaluje, ze dwurzedowego nie bralem.

Nie chce zbytnio pstrokacic calosci, ma byc prosto i tego sie trzymam, finalnie zostal do doboru krawat, bo kolor / kroj garnituru jak i obuwie jest juz ustalone.

Pzdr,

T.

Opublikowano

Ja też na co dzień nie noszę garniturów, ale na to skojarzenie nic nie poradzę ;) I właśnie mam wrażenie, że bordo uczyniłoby z tego zestaw mniej biurowy. Choć oczywiście nie wykluczam, że to tylko takie zdjęcie, bo przecież w bardziej jednolitych zestawach też można wyglądać szałowo, czego życzę ;)

Opublikowano

dsc,

Przede wszystkim gratuluję i życzę udanej zabawy.

Od siebie dodam jeszcze jeden głos za czarnymi butami.

Tu nie ma co wyważać otwartych drzwi. Tym bardziej że użyjesz tych butów jeszcze nie raz. Wesela znajomych, w rodzinie, teatr i inne bardziej oficjalne czy wieczorne wyjścia.

A że nudne? No jakby kto w ogóle na weselu czy w teatrze boki zrywał ;) (ironia)

• Oceniam pozytywnie 1
Opublikowano

Granat garnituru jest na tyle ciemny, ze wieczorem w brazowym obuwiu wygladalbym conajmniej dziwnie:) wyglada na to, ze od czarnych oxfordow nie ma odwrotu.

Tak jak pisalem, w zestawieniu jedyna zmienna obecnie jest krawat.

Pzdr,

T.

Opublikowano

FYI zamowilem swatch'e od Hobera, w tym tez grenadyna piccolo i fina, jesli ktos chcialby zobaczyc zdjecia (maja byc jutro albo w srode) to dajcie znac, wrzuce do watku.

Pzdr,

T.

Opublikowano

Swatch'e doszly, satyna nie powala w kolorze niebieskim (nie chodzi tutaj o material tylko barwe), znacznie bardziej podoba mi sie grenadyna piccolo w kolorze light blue:D faktura grenadyny niezle odstaje przy gladkosci welny przynajmniej calosc nie zlewa sie w jedno. W weekend postaram sie zrobic kilka zdjec.

Pzdr,

T.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Co prawda nie caly swatch, ale porownanie grenadyny od Drake'sa, po lewej swatch Hobera Grenadine Fina, po prawej Hober Piccolo:

DSC_4270.jpg

Chyba padnie wlasnie na sky blue, butow czarnych jeszcze nie mam (AS chyba nie wyrabia z produkcja), ale mierzylem calosc do brazowych Hunt'ow AS...i wciaz uwazam, ze braz ladniej kompnuje sie z granatem, nawet tak ciemnym...

Pzdr,

T.

• Oceniam pozytywnie 2
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Hober dotarl, faktycznie swietne wykonanie i nic jednak nie pobije krawata robionego na zamowienie (chodzi tutaj o wymiary) .

Pytanie do osob uzywajacych na codzien czarnego obuwia do ciemnogranatowych / granatowych garniturow. Dopasowujecie granat skarpet pod kolor spodni czy raczej celujecie w czern?

Pzdr,

T.

Opublikowano

Welna czy bawelna? Mowie tu o dlugosci za lydke. Bawelna mnie troche denerwuje gruboscia (czy tez jej brakiem), welna wydaje sie solidniejsza ale nie wiem czy to dobry pomysl wiosna ganiac z polowa nogi w welnie.

T.

Opublikowano

Pewnie część forumowiczów złapie się za głowę, ale ja noszę tylko podkolanówki, z cieńszej lub grubszej bawełny, w zależności od pory roku, a w czasie upałów nie noszę żadnych skarpet. Wełnianych skarpet nie nosiłem więc nie wiem jak się sprawują.