dsc Napisano 18 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2015 Niestety lotniki to dla mnie but dosc mocno pokrzywdzony brakiem przeszycia / noska, wiec jesli mam wybierac to juz wole oxfordy:) T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kyle Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Gdybyś się upierał na "nie" w kwestii czarnych butów, to może ciemnogranatowe? Brąz nie jest jedyną alternatywą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 19 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Az tak to nie szaleje:) nijak nie widze jakbym to zgral z granatowym garniturem, ale dzieki za pomysl:) W kwestii butow mamy to: http://www.afinepairofshoes.co.uk/collections/oxfords-price-asc/products/alfred-sargent-exclusive-armfield vs. ta pieknosc: http://www.afinepairofshoes.co.uk/collections/oxfords-price-asc/products/alfred-sargent-exclusive-moore-cherry no i jak tu brac czarne? W temacie krawatow dosc ciekawie prezentuja sie navy satin ties od Hobera jak tu w temacie z SF: http://www.styleforum.net/t/245529/a-sam-and-david-hober-tie-appreciation-thread/5595#post_7515546 Ponoc malo 'swiecace' co brzmi dobrze. T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bażant Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 http://patine.pl/yanko-style-432-goodyear-welted-black.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 19 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Niestety ale Yanko mnie do siebie nie przekonalo, trzymam sie C&J / A&S myslalem mocno o Vass'ach na ta okazje, ale wyszlo jak wyszlo w wegierskim temacie, wiec Vass odpada. Z ciekawszych producentow jest jeszcze Carmina, ale nie chce ryzykowac, bo kopyt zbytnio nie znam. Pzdr, T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil Napisano 19 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Sam Hober wymiata. Ślubne: https://www.samhober.com/formal-wedding-silk-ties/ Ale moje ulubione to granadyna garza grossa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 19 Styczeń 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2015 Slubne - ble jak zwykle, wiem, ze to klasyczne wzory, ale strasznie zalatuje mi to tandeta, poprostu jestem na nie:) Chyba zamowie kilka probnikow i bede bral cos bespoke, zeby ta cholerna lezka byla ladna:) Pzdr, T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 20 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2015 Ferragamo - o klasę albo i dwie lepsze wzornictwo, oczywiście, trzeba wybrać wariant bardziej dyskretny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 22 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 Decyzja chyba podjeta, bedzie jak tutaj tylko z biala koszula: http://i.imgur.com/RVbCD.jpg poszetka tez biala, podobnie delikatna. Material z kolekcji Hober'a: https://www.samhober.com/solid-fermo-fossati-satin-ties/ Ale przed zamowienie poczekam na swatch'e. Buty jednak czarne (ASy z poprzedniego wpisu), bo garnitur jest dosc ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 22 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2015 Tez z satyna od Hobera? kombinowalem nad innym krawatem, ale grenadyna faktycznie troche malo formalna, a to srebra / szarosci nadal mam niechec:) Wychodzi, ze albo Ty sie stroisz, albo ja dobieram dodatki jak do pracy ;D Pzdr, T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Ja to bym jednak szedł w stronę sugerowanego i przez innych bordowego krawata. I faktycznie jakiś biurowy ten zestaw... Może kwiat w butonierce pomoże, ale w sumie to brałbym dwurzędowy garnitur, który już się z biurem nie skojarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 23 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Bordo zrobi z tego zestaw mniej biurowy? Ja sam skojarzen z biurem nie mam, bo garniturow na codzien nie nosze. Satyny tez do biura bym nie ubral, wiec to chyba kwestia gustu i doboru dodatkow na codzien. Garnitur jednorzedowy juz jest, chociaz tez troche zaluje, ze dwurzedowego nie bralem. Nie chce zbytnio pstrokacic calosci, ma byc prosto i tego sie trzymam, finalnie zostal do doboru krawat, bo kolor / kroj garnituru jak i obuwie jest juz ustalone. Pzdr, T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert M Napisano 23 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2015 Ja też na co dzień nie noszę garniturów, ale na to skojarzenie nic nie poradzę I właśnie mam wrażenie, że bordo uczyniłoby z tego zestaw mniej biurowy. Choć oczywiście nie wykluczam, że to tylko takie zdjęcie, bo przecież w bardziej jednolitych zestawach też można wyglądać szałowo, czego życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michau Napisano 24 Luty 2015 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2015 dsc, Przede wszystkim gratuluję i życzę udanej zabawy. Od siebie dodam jeszcze jeden głos za czarnymi butami. Tu nie ma co wyważać otwartych drzwi. Tym bardziej że użyjesz tych butów jeszcze nie raz. Wesela znajomych, w rodzinie, teatr i inne bardziej oficjalne czy wieczorne wyjścia. A że nudne? No jakby kto w ogóle na weselu czy w teatrze boki zrywał (ironia) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 24 Luty 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2015 Granat garnituru jest na tyle ciemny, ze wieczorem w brazowym obuwiu wygladalbym conajmniej dziwnie:) wyglada na to, ze od czarnych oxfordow nie ma odwrotu. Tak jak pisalem, w zestawieniu jedyna zmienna obecnie jest krawat. Pzdr, T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 2 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 FYI zamowilem swatch'e od Hobera, w tym tez grenadyna piccolo i fina, jesli ktos chcialby zobaczyc zdjecia (maja byc jutro albo w srode) to dajcie znac, wrzuce do watku. Pzdr, T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koval Napisano 2 Marzec 2015 Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 Nie pytaj tylko wrzucaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 2 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Marzec 2015 Dobra, jak dojda to wrzuce kilka zdjec z mam nadzieje dobrym balansem bieli:) Pzdr, T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 4 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2015 Swatch'e doszly, satyna nie powala w kolorze niebieskim (nie chodzi tutaj o material tylko barwe), znacznie bardziej podoba mi sie grenadyna piccolo w kolorze light blue:D faktura grenadyny niezle odstaje przy gladkosci welny przynajmniej calosc nie zlewa sie w jedno. W weekend postaram sie zrobic kilka zdjec. Pzdr, T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 15 Marzec 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Marzec 2015 Co prawda nie caly swatch, ale porownanie grenadyny od Drake'sa, po lewej swatch Hobera Grenadine Fina, po prawej Hober Piccolo: Chyba padnie wlasnie na sky blue, butow czarnych jeszcze nie mam (AS chyba nie wyrabia z produkcja), ale mierzylem calosc do brazowych Hunt'ow AS...i wciaz uwazam, ze braz ladniej kompnuje sie z granatem, nawet tak ciemnym... Pzdr, T. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 10 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Hober dotarl, faktycznie swietne wykonanie i nic jednak nie pobije krawata robionego na zamowienie (chodzi tutaj o wymiary) . Pytanie do osob uzywajacych na codzien czarnego obuwia do ciemnogranatowych / granatowych garniturow. Dopasowujecie granat skarpet pod kolor spodni czy raczej celujecie w czern? Pzdr, T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Pod kolor spodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dsc Napisano 10 Kwiecień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Welna czy bawelna? Mowie tu o dlugosci za lydke. Bawelna mnie troche denerwuje gruboscia (czy tez jej brakiem), welna wydaje sie solidniejsza ale nie wiem czy to dobry pomysl wiosna ganiac z polowa nogi w welnie. T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waski Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Pewnie część forumowiczów złapie się za głowę, ale ja noszę tylko podkolanówki, z cieńszej lub grubszej bawełny, w zależności od pory roku, a w czasie upałów nie noszę żadnych skarpet. Wełnianych skarpet nie nosiłem więc nie wiem jak się sprawują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosze Napisano 10 Kwiecień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2015 Ja wolę czarne skarpety do czarnych butów. Za łydkę nie noszę, mam umięśnione łydki i wymagałoby to szerokiej nogawki, inaczej spodnie mi na skarpecie wiszą, można oszaleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi