musimisie Napisano 12 Grudzień Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 1 hour ago, Velahrn said: Powiem tak - albo Fracapy są $#^we, albo naprawdę się nad nimi znęcałeś. Pęknięcia da się oczywiście zamaskować, ale jeśli są w miejscach, gdzie skóra pracuje, to znowu się pojawią. Szew kolo podeszwy można oczywiście zszyć, ale w Polsce mało który szewc to ogarnia. Swoją drogą, to jest chyba nie GYW, ale stitch down. Od jakiego czasu masz te buty? Ja bym rozważał reklamację. Miałem kilka par butów, które traktowałem naprawdę źle i nigdy tak mi się nie zdarzyło. Myślę, że z 6 lat spokojnie. Akurat zamieszkałem na wsi i katowałem je w lesie:( raz je w sumie wysłałem na wymianę podeszwy, bo podeszwa z tymi rekinimi zębami co prawda super wygląda ale moim zdaniem jest nie praktyczna, chociaż w mieście pewnie by się sprawdziła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 12 Grudzień Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2 godziny temu, musimisie napisał: Myślę, że z 6 lat spokojnie. Akurat zamieszkałem na wsi i katowałem je w lesie:( raz je w sumie wysłałem na wymianę podeszwy, bo podeszwa z tymi rekinimi zębami co prawda super wygląda ale moim zdaniem jest nie praktyczna, chociaż w mieście pewnie by się sprawdziła:) Ok, teraz rozumiem. 6 lat w lesie to uczciwy okres życia. Moim zdaniem, te buty to trup. Kup nowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
musimisie Napisano 13 Grudzień Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 12 hours ago, Velahrn said: Ok, teraz rozumiem. 6 lat w lesie to uczciwy okres życia. Moim zdaniem, te buty to trup. Kup nowe. Oczywiście nie kupowałem ich intencjonalnie do lasu, miasta też zaznały 🙂, ale las i to taki na azymut również 🙃. Zmartwiłeś mnie tym trupem, ale rozumiem, że muszę się nauczyć lepiej użytkować buty i je regularnie konserwować, żeby wydłużyć ich życie. A tak z innej beczki marzą mi się loafersy, mniej klasyczne z grubszą podeszwą. Widziałem kiedyś takie TOD’s, ale są poza moim zasięgiem finansowym (chyba że wypatrzę używki na vinted) znalazłem za to znacznie tańsze, choć nie tanie camper Walden. Co myślisz/licie o camperach. Czy są to przyzwoite buty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Velahrn Napisano 13 Grudzień Zgłoszenie Share Napisano 13 Grudzień 1 godzinę temu, musimisie napisał: Oczywiście nie kupowałem ich intencjonalnie do lasu, miasta też zaznały 🙂, ale las i to taki na azymut również 🙃. Zmartwiłeś mnie tym trupem, ale rozumiem, że muszę się nauczyć lepiej użytkować buty i je regularnie konserwować, żeby wydłużyć ich życie. A tak z innej beczki marzą mi się loafersy, mniej klasyczne z grubszą podeszwą. Widziałem kiedyś takie TOD’s, ale są poza moim zasięgiem finansowym (chyba że wypatrzę używki na vinted) znalazłem za to znacznie tańsze, choć nie tanie camper Walden. Co myślisz/licie o camperach. Czy są to przyzwoite buty? Co do butów Proponuje kupić dwie pary i używać naprzemiennie, co drugi dzień, Poza tym - prawidła. To naprawdę przedłuża życie butów, kiedy jedna para odpoczywa, a druga jest na nogach. Z konserwacją nie ma co przesadzać. W przypadku takich butów jak twoje, regularne czyszczenie (=zmoczona szmatka) i dubbin dwa-trzy razy do roku powinny w zupełności wystarczyć. Buty, które wkleiłeś, to buty modowe, nie eleganckie. Łączą stylistycznie cechy zimowych (gruba, agresywna podeszwa) i letnich (loafersy). Mi się nie podobają, ale pewnie mają swoich zwolenników. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xune Napisano %s o %s Zgłoszenie Share Napisano %s o %s W dniu 12.12.2024 o 15:54, musimisie napisał: podeszwa z tymi rekinimi zębami co prawda super wygląda ale moim zdaniem jest nie praktyczna, chociaż w mieście pewnie by się sprawdziła Zbiera błoto czy inne powody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi